Şimdi Ara

BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
547
Cevap
3
Favori
36.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dizel yakıt tabiatın kanayan yarası. Bu pisliği Avrupalılar insanlığın başına bela etti, aradan 1 asır geçti şimdi de nasıl kurtuluruz diye harıl harıl yasaklayıcı yasalar çıkarıyorlar. Türkiye'de de dizel araçların, en azından binek dizel araçların hangi yılda yasaklanacağı TBMM'de tartışılmalı ve net bir tarih verilme. 2030-2040-2050 yılı artık ne zaman uygun görülürse. 2050 den sonra toplu taşımaların tamamı elektrikli olur zaten. Toplu taşımaların sayısı belli olduğu için dizelden elektrikliye geçişi en kolay yaşayacak araçlar. Önemli olan hususi otomobillerin dizeli terk etme süreci. En zoru bu ve bunu en kolay yapmak benzini ve elektriği teşvik ederek olur. ABD ve Japonya'da dizelin yüzüne bakan yok ve dizel otomobil satışı yok denecek kadar az. Çünkü, yıllarca benzin teşvik edilmiş ve her yönden benzin avantajlı duruma getirilmiş. Dizel motor, dizel yakıt Avrupa otomobil sektörünün insanlığa kazığıdır. Kendileri de pişman ama iş işten geçmiş, 1 asır tabiatın canına okumuş, doğal olarak insanlığın canına okumuş. Gemi ve iş makineleri dışında dizel motor, dizel yakıt kullanmak çok anlamsız. Daha çok zaman var ama tırlar, kamyonlar bile elektrikli olacak. Traktörler elektrikli oldu bile fuarlarda tanıtılıyor. TBMM'de bir torba yasayla hususi dizellerin fişi çekilecek gibi duruyor. Onkoloji hastaneleri dolup taşmasın artık yeter.

• Virtual Reality kullanıcısına yanıt
    Elektrikte de aynısı olacak yine uzun vadede.

O kadar araca yetecek elektrik nerede üretilecek? Ağaçtan toplanmıyor sonuçta, yani santraller kurulacak, onların atıkları var.

Yeni bataryalar üretilecek ve o kadar aracın bataryası ne olacak ömrünü doldurunca ?

Uzun vadede daha zararlı olacağını düşünüyorum elektrikli araçların. Bi furya tutturuldu gidiyor, hayırlısı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Turkiyede yapılması gereken ilk iş çevre baz alınarak vergi düzenlemesi ve dpf,egr gibi parçaları iptal ettiren dizel aracın süresiz trafikten men edilmesi olmalıdır

• quote:

Orijinalden alıntı: lojistisyen

Elektrikte de aynısı olacak yine uzun vadede.

O kadar araca yetecek elektrik nerede üretilecek? Ağaçtan toplanmıyor sonuçta, yani santraller kurulacak, onların atıkları var.

Yeni bataryalar üretilecek ve o kadar aracın bataryası ne olacak ömrünü doldurunca ?

Uzun vadede daha zararlı olacağını düşünüyorum elektrikli araçların. Bi furya tutturuldu gidiyor, hayırlısı.
    1-) Dünya çapında milyonlarca otomobili denetlemek zor ama binlerce elektrik üretim tesisini denetlemek ve standartlar dayatmak kolay. Mesela, Hindistan'daki zehir saçan mobiletler ve külüstür arabalar, denetlenebilirse hadi denetlesin bakalım. Fakat, sayıları ve yerleri belli olan elektrik üretim tesisleri illa ki denetlenebilir.

2-) Elektrik giderek yenilebilir enerji kaynaklarına kayıyor. Verimlilik arttıkça, yenilenebilir enerji türü olan güneş enerjisini, haneler bahçelerinde ve çatılarında, şirketlerde otoparklarında üretebilecek. Günümüzde kullanılan eski üretim teknikleri orta vadede tarih olacak.

3-) Batarya barındırmayan cihazları saymakta bile zorlanıyoruz. Bataryalar hayatın gerçeği, zehirli mi zehirli ama yapacak bir şey yok. Kalem piller ne kadar zehirliyse bataryalarda o kadar zehirli. Bitmiş kalem pillerinizi biriktirip geri dönüşüm kutusuna atmıyorsanız. Şikayet etmeye de hakkınız yok. Otomobillerde kullanılacak bataryalar en azından servisler tarafından ilgili fabrikalara gönderilip geri dönüşüme sokulur. Çevreye en az zarar verecek şekilde imha edilir. Sizin, mutfağınızdaki çöpe attığınız kalem piller, sokağınızdaki çöp kutusuna attığınız ölmüş bataryalar daha büyük tehdit. Pil ve bataryalarınızı ilgili atık kutularına atınız.

4-) Elektrikli otomobiller sadece çevre kirliliğini değil aynı zamanda şehirleri yaşanmaz kılan gürültü kirliliğininde önüne geçecek. Şu sokağa çıkma yasağı döneminde havası temizlenen ve sessizleşen şehirler hangimizin hoşuna gitmedi ki?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Virtual Reality -- 26 Nisan 2020; 23:23:26 >

Dediğim gibi o da zararlı bu da mevzusuna gelmişsiniz.

Benim görüşüm bu yönde, hurraa diyerek bi furya başladı otomotiv sektöründe, böyle şeylerden pek hayır çıkmaz. Ömrümüz el verirse göreceğiz. Tabi elektriğe komple geçiş olacak mı onuda göreceğiz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lojistisyen -- 26 Nisan 2020; 23:25:59 >
  • Ee hala ucuz mu benzin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Ee hala ucuz mu benzin
    Sesleri çıkmıyo uzun süredir

• quote:

Orijinalden alıntı: Dark Territory

Sesleri çıkmıyo uzun süredir

Alıntıları Göster
    Belki lpg kiti arastiriyorlardir

• 4,34 gördüm mazotu geçen gün

• söktükleri lpg kitlerini taktırmak için sanayide kuyruktadırlar şimdi

• Hayır ben mesela iyi ki 30.000 TL fazla verip aracımın dizelini almamışım diye seviniyorum. O parayı borsada değerlendirip katladığım için de kendimle övünüyorum. Tüpmüş, canmış, cananmış küçük adamların işi.
  • Bugün tp den 4.29 mazotu doldurdum 1380 menzil yazıyor astra cdti. Ortalama yakit 4.5 karışık. Cansın dizel. Rampa arıyorum kendime 6. Vites için. Lpg mi aslaa. Benzin zaten seçeneğim olamaz

• Benzinciler uzatmalarda gol yiyip kupadam elendiler

• Geçen perşembe günü eurodizel 4.08den fulledim. Euro4 candır.

Benzine 7 kuruş, lpgye 25 kuruş zam

Eskiden zam şampiyonu belirlenirdi. Artık güncelleme şampiyonu listesi yaparız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 4 Mayıs 2020; 23:48:21 >
  • Dizel
    i
    z
    e
    l

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atmosferik 8000rpm -- 4 Mayıs 2020; 23:49:38 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Savunmadım Çıkar Göster

Geçen perşembe günü eurodizel 4.08den fulledim. Euro4 candır.

Benzine 7 kuruş, lpgye 25 kuruş zam

Eskiden zam şampiyonu belirlenirdi. Artık güncelleme şampiyonu listesi yaparız.
    Nerden alıyorsunuz bu yakıtları ya. Shell Vpower 4,88 Opel Ultra Force 4,81 burda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yggdrasil Asgard

Nerden alıyorsunuz bu yakıtları ya. Shell Vpower 4,88 Opel Ultra Force 4,81 burda.

Alıntıları Göster
    Ecoxpet. Eski nesil motorlar için sıkıntı yok. Fakat euro5-6 motorlar için pek önerilmiyor. Eğer benim de euro5-6 olsaydı shellden başkasına gitmezdim.
  • Anladım, yok hocam bana gelmez bu tür firmalar. 1.5 Dci kullanıcısıyım, 2018 model Clio.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.