Şimdi Ara

BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
3
Favori
36.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 5 liradan eurodizel fulledim. Euro4 Mjet

Ecoxpet'ten alıyorum son zamanlarda. Herhangi bir sıkıntı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Savunmadım Çıkar Göster -- 14 Mart 2020; 13:3:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mahmut_emmi kullanıcısına yanıt
    Dizelin Dümnyadan kalkacağını kim söyledi? Dizel OTOMOBİL üretilmeyecek. Bazı markalar dizel motorlu otomobil satmıyor ve en fazla 10 sene içerisinde tüm markalar sadece ufak hacimli, beslemeli benzinli motor satacak. Bunu göremeyecek kadar körmüsünüz. Dünyadaki en büyük motor üreticileri FIAT CHRYSLER, RENAULT, DAİMLER vs. artık dizel normlarını karşılamakta, bir yandan da üretim maliyeti açısından zorlanıyorlar. Hepsi zaten tek tek açıklıyor dizel motor üretimini şu tarihte bırakacağız diye. Yani sizin keyfinize göre değil bu işler. Adamlar aman Mehmet Amca köyüne 4 lt mazot ile nasıl gidecek diye düşünmeyecekler. Zaten bu işin yakıt-para ile de bir ilişkisi yoktu. Bu yakıt-para ilişkisi sadece bizim ülkemize göre bir durum. Bu ufak hacimli dizel motor olayı son 17 yılın modasıydı, bir furyaydı. Adamlar Common-Rail teknolojisiyle bir motor yaptılar 17 yıl ekmeğini yediler. Bu motor yapısından üreticilerin geliştireceği artık bir şey kalmadı, son noktaya geldiler üstüne birde üretim maliyetleri artınca durum bu noktaya kadar geldi. Kısacası en geç 10 sene diyorum dizel motorlu OTOMOBİL üretimi olmayacak.

• Nacila N kullanıcısına yanıt
    36 litre gazımı atar 580 km yolumu yaparım uzun yolda. Sizde kendi KERİZLİĞİNİZE bakmadan küstah küstah millete ezik demeye devam edersiniz.
  • Mazota da aynı oranlı bir indirim gelme ihtimali yüksek.
  • Elveda dizel.
    Not: Sadece 1 haftalığına.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ymy67 kullanıcısına yanıt
    36 lt gaz 140 TL
    140 TL ye 25 lt benzin alabilirim
    Uzun yolda 100 km de 4 - 4.5 lt benzin yakıyorum
    25 lt benzin ile minimum 550 - 620 km arası yol yaparım..

Şimdi ezikler düşünsün....

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Nacila N kullanıcısına yanıt
    36 lt gaz 140 lira değil Ankara yaşıyorum. Gazın litresi 3.39 ayrıca daha lpgye indirim gelmedi
    36 x 3,39=122 lira.
    Ayrıca senin aracın TSİ olabilir dostum uzun yolda 7 lt benzin yakan adamlar var.
  • The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Bazi seyler yok ama fikrin var

• quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.
    Su anda ki arabam A5 2lt 211 hp benzinli, iyi ki benzinli almisim diyorum.

Dizelin traktor gibi sesini cekmezsin
    3500 devirden sonra verdigi tork inanilmaz
    Ayni modelin dizeli cok cok daha pahali, aradaki fiyat farkli zaten yaptigin tasarrufa deymiyor. Kamyon soforu falan degilsen
    Isteyen lpg taktirir en ucuzu zaten o
    Ayrica yeni regulasyonlardan dizel yavas yavas piyasadan kalkicak, o cok para verip aldiginiz dizelleri satacak yer ararsiniz.

• Ne kadar gereksiz ve saçma bir toplumuz, dizel benzin fiyatından daha yüksemişde, ağlarmışda agucuk gugucuk edermişde, yok efendim neden benzin ucuzmuşda,siz bu hayata fazlasınız biraderlerim Allah sizlere akıl fikir versin.
  • Bir kac gün içinde yeni ekstra bi indirim gelir mi acaba?Malum depoyu fullicez.Beklesek mi biraz daha? 😁

• Benzin varken dizel almakta nebileyim sene olmuş 2020 baya geri kalmışlıktır.

Büyük tüm firmalar neden binek otolarda dizeli bitiyor araştırın.

Gelecek 0.5 tsi motor + elektirik desteğinde.

Benzinli motor harici araç almanızı önermiyorum

Kamyon sesine alışık olanlar tarafından 1-2 senede daha satılır.

Sonra yüzüne bakan olmaz.

Az yakan tsi motor varken gerçekten dizel alan kamyoncudur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr Thoth

Bazi seyler yok ama fikrin var
    Bana bak getirtme beni oraya doğru duzgun konuş.

Adamın asabini bozmayın sabah sabah.

• İstanbul içi sadece benzinde önce 45 krş sonra 40 bundan sonra 35 krş yakacağım :)) kahrolsun dizel mahvolsun lpg :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu ülkede hiçbirşeye şaşırmıyorum artık. Benzin pahalı diye şehirde kullanmak için aynı arabanın dizelini aldım. Atmosferik benzin ile dizel arasındaki fark 12 kuruşa indi

Neyse azır benzin ucuzken depoyu fulleyip dağ tırmanayım

• Dizel yakıt dumanın akciğer kanserine neden olduğunu açıklayan Dünya Sağlık Örgütü uyardı: "Dizel yakıtı dumanı, pasif içicileri etkileyen sigara dumanından daha kanserojen."

• Yav şu ülkede fosil yakıtın çeşitlerinin bile fanatiği var bunun kavgası ediliyor sayfa sayfa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metal-Gear -- 14 Mart 2020; 11:57:1 >
  • Şuan hala pahalı umarım indirimler devam eder benzinin 5 liraya düşmesini istiyorum
  • Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından da hem çevreye, hem de insanlara zarar verdiği onaylanan dizel motorlu araçların laboratuvar testlerine göre yaklaşık 10 kat daha fazla zararlı gaz salınımı yaptığının ortaya çıkması, başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyada dizel araçların yasaklanması sürecini başlattı.

• Tavuk eti, artık dana etinden daha ucuz. Elveda dana eti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi beyazid84 -- 14 Mart 2020; 12:7:46 >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.