Şimdi Ara

BENZİN ARTIK MOTORİNDEN UCUZ ELVEDA DiZEL (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
547
Cevap
3
Favori
36.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
100 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekmekten meyveye yediği her lokmada, kıçındaki dondan elindeki telefona dizelin payı olan, tüm ulaşım maliyetlerinde dizel olan ama benzini ölesiye savunan, dizel benzinden daha pahalı olacak diye sevinen ya da benim arabam yokki ya banane diyen yarım akıllılar ne zaman akıllanacak acaba çok merak ediyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dizel kalkacak, avrupa greenzone'a geçiyor diyen benzincileri görünce, merkel alemanya almanya diyen mülteciler geliyor aklıma

Ayni aracın,ayni paketinin dizeli ile benzinli arasinda neredeyse 100 bin lira fark var.Sizce de kimin üstün olduğu cok bariz belli degil mi?Burada kendinizi kandırmayın.

• motorin 20kr daha ucuz olsa bile her türlü araç motor kullanmış biri olarak şuan B ve C sınıfında optimum araçlar <1.3 ve D sınıfı için <1.6 bezinliler. Hem keyifli, hem sessiz.
  • Dizel düşmanları yine sahnede. Bu forumda yıllardır dizel düşmanlığı bitmedi. Kabul edin işte dizel az yakıyor Bir ara eskiden İstanbul trafiğinde 3 ortalama yaptığını iddia eden bazı tisiaycı arkadaşlar vardı şimdi yoklar ortada
  • Kafan çok güzelmiş jelatinini çıkarmadan güle güle kullan.

• Yok benzin dizelin 1.5 katını yakıyor falan, geçin bunu. Aynı aracı aynı güzergahta iki farklı motor seçeneği ile denedim, dizel araç 5 litre civarı bir şey yaktı, aynı yolu benzinli ile 6 civarı ile geçiyorum sürekli. Muhtemelen bol rampalı ve dikkatsiz bir kullanım olmadıkça aşırı bir fark oluşmayacaktır.
    Araçlar Leon mk3 DSG 1.2 TSI 105'lik ve 1.6 TDI 110'luk.
  • İçindeki etanolü kaldırmışlar ama 3 aylığına benzinde eksiltme var

• marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Şu malum 2 harfli firma hala utanmadan dizel üretebiliyor mu ki?

1.5 DCi 110 beygirlik araçla kıyaslayın lütfen.

• dr20mouse kullanıcısına yanıt
    Bahsettiğim iki aracı direkt olarak aynı güzergahta kullandığım için bu şekilde bir karşılaştırma yaptım. Aralarındaki fark standart bir kullanımda 1L max 1.5L dolaylarında. Dizeli çok fazla kullanmadım ama hissiyat olarak da benzinliyi daha çok seviyorum ancak normalde benzinli aracın bizim olmasından kaynaklı da olabilir.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen vito ile Ankaraya gittim geldim 350 tl ye 1200 km yol dizel candır gerisi heyecan :) indirimden önce aldım kadoilden 5.46 dan lt sini
  • Dizel Enjektör takımı 6000
    Turbo onarımı 1500
    Dizel Pompa onarımı 3000
    Bu yedek parça fiyatlarına da indirim gelmesi gerek, çok pahalı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Biz de zaten dizeli basla sebeplerle aliyorduk.Kim saliyor boyle mallari piyasaya.

• marslan1999 kullanıcısına yanıt
    Tamam hocam bende diyorum ki malum iki harfli firma dizel motorda batırdı bildiğiniz üzere. Aynı güzergahda aynı siklette mesela clio 1.5 DCi 110 beygirlik olanla karşılaştırın o zaman dizel benzinli arasındaki farkı göreceksiniz çünkü malum marka dizelde batırdı ürettiği dizel motorlarda hayır yok. Fransızlar ise öyle değiller. İtalyanları katmıyorum onlar dizeli de performans için yapmış gaza dokununca basasın geliyor torku yüksek koltuğa yapıştırmalık. Fazla yakıyor yani italyanlarda. En az yakan ve en optimum dizeller fransızlarda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dr20mouse -- 14 Mart 2020; 3:23:7 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    2 adet aracım var şuan birisi 1.8 cgi Mercedes biriside 1.6 thp 207gt cc.Daha önce de gerek 1200cc gerekse 6300cc ye kadar bir çok araç test etme ve sahip olma fırsatım oldu.Turbo benzinli araçların nerdeyse hepsi 1500 devirlerden itibaren dolu.Dizelin performans avantajı demişsiniz.1.4-1.6 atmosferiklerde kıyaslıyorsunuz sanırım o zaman evet haklısınız.Hiç bir dizel araç eşdeğeri benzinliye rakip olamaz.M5.50d deki ünite hariç dizel ünite tanımam.Onun haricinde eşdeğer segmentlerde benzine kafa tutacak dizel bilmiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 3K1X -- 14 Mart 2020; 3:48:58 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Benzinin arabada ne işi var? Onunla Zippo doldurulur.😂

• Dizel işi bitti artık

Ama fena delirtmissin

TSI varken dizel tam pişmanlık

Har har yol bitmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cafzafer2 -- 14 Mart 2020; 7:19:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    Dizelin benzinliye göre performans avantajı mı ????
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.