Şimdi Ara

Benzin ve motorine zam bekleniyor! DOLDURUN DEPOLARI (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
1
Favori
13.743
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ÜLKEDE İYİYE GİDEN TEK BİR ŞEY VAR MI ACABA? HAKKATEN MERAK EDİYORUM.
  • sarkat kullanıcısına yanıt
    İşin daha acı durumu o tohumlar için bide gübre , ilaç alınıyor. Aynı kişilerden, tohumların çoğu sıkıntılı ve en sonunda tarım arazileri yok oluyor.
  • Ne kadar yazilirsa yazılsın,

Ne kadar belge konulursa konulsun.

Maalesef tek suçlu ;

İsmet İnönü , Atatürk , CHP, HDP ,

İsrail, paralel, feto, dış güçler.

Benzin zammı bunlardan biri yüzünden oldu.
  • 3 güne bir zam gelmeye başladı, hüzünlendim şimdi, rahmetli Ecevit dönemi aklima geldi.
  • 6 Aralık 2016-14 Ocak 2017 tarihleri arasında toplam;
    Benzinde 46 kuruş, Motorinde 41 kuruş, Otogazda 22 kuruş artış gerçekleştirilmiş.

2016; Alkollü içeceklerden 8 milyar₺, Tütün mamulleri satışlarından 30 milyar₺ ÖTV geliri elde edilmiştir. (Ayrıca %18 KDV hesaplanmamıştır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarkat -- 14 Ocak 2017; 11:50:18 >
  • Blindfire kullanıcısına yanıt
    O yazar kada firlatan halk kahramani nerede biliyormusunuz
  • Zam haberini tv den öğrenince ben

• Or_By O kullanıcısına yanıt
    Aha burda, adam bin pişman

https://www.youtube.com/watch?v=68Zj0DsEaHM

Dünyada en ucuz mazotu, üreten çiftçiler alır. Bizde ise 6 milyon dolarlık yatları ile mavi tura çıkan patronlar!
    Bu çarpıklık düzelmedikçe bu ülke düzelmez
  • bugün 5.45 e benzin aldım ay önceki aldığımda 4,86 imiş . Hey yavrum hey..
  • Daha da artacak. 10 tl olcak benzin, mazot 8, lpg 5 tl. O zaman da herkes yine aracına alacak yakıtı, piyasaya çıkan araç sayısı kat kat artacak. Piyasada şu anda ne kadar araç var bilmiyorum ama 25 milyon vardır kesin. Türkiye'nin en büyük gelir kaynağı burdan alınan vergilerdir. Benzine mazota zam geldiğinde vergisine geliyor, kendisine değil...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DreamRiver -- 14 Ocak 2017; 22:50:58 >
  • DreamRiver kullanıcısına yanıt
    bu işi bende bir türlü çözemedim ?
    o kadar zam geliyor ama trafikte hiç araç azalması olmuyor
    hele ki 1-2 yıllık arabayı satıp ,üste bir yığın para verip sıfır alanları ise hiç mi hiç çözemedim :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DreamRiver

Daha da artacak. 10 tl olcak benzin, mazot 8, lpg 5 tl. O zaman da herkes yine aracına alacak yakıtı, piyasaya çıkan araç sayısı kat kat artacak. Piyasada şu anda ne kadar araç var bilmiyorum ama 25 milyon vardır kesin. Türkiye'nin en büyük gelir kaynağı burdan alınan vergilerdir. Benzine mazota zam geldiğinde vergisine geliyor, kendisine değil...

kafan iyi sanırım, türkiyede akaryakıt vergisi nispi değil maktudur, yani benzin fiyatı artsa da alınan vergi değişmez.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Millet olarak lüks düşkünü olduğumuz için oluyor. İş beğenmeyen bir milletiz. Adam asgari ücretle çalışır elinde son model en pahalı telefon ama kontörlü kullanır içinde kontör yok... Aynı mesele işte..
  • çaylaq kullanıcısına yanıt
    Adın üstünde işte çaylak, sağ gösterip sol vurmak çok kolay memlekette. Neyin kafasını yaşıyorsun?
    hiç birşey bilmiyorsan "benzinde ötv vergisi" yaz google'a, doğrusunu öğren, ondan sonra yaz, benzine gelen zam vergiymiş, boş konuşma...
    Bak çaylak ben sana diyorum tren geliyor sen diyorsun ney!.. Bizde biliyoruz ötv'yi şunu bunu.. Derdimiz başka..
    Mesajındaki son cümleni düzelt, ne dediğini de açık açık yaz, derdini anlayalım
    Bak çaylak açık açık söyleyeyim sana. Dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz. Bu kadar pahalı olmak zorunda mı bu benzin? 3 tl olsa ne olur ülke batar mı? Batmaz bence. Ülkemiz benzin 3 tl olsa batacaksa vay halimize.. Haksızssam söyle? Emin olki 3 tl olursa ülkemiz daha çok kazanır.
    çaylag boş konuşuyorsun .Tutturmussun nispi değil maktudur ,başka birşey bildiğin yok. Boş bos akp sevicilihi yapıp duruyorsun. Çok paran varsa gel isyan edenlerin deposunu full le. Üstte dediğim gibi ne yazsak boş.

Arkadaşım ÖTV ile milletin cebine bir darbe daha vuruyorlar mı ?

40 .000 TL lik araba ,KDV ve ÖTV ile bayi karı hariç 120.000 oluyor mu? Vatandaş soyulmuyor demi maktudur çünkü

tıraş sabunu, tıraş köpüğü ve tıraş kreminin ÖTV’si ne olacak?

Bitmedi.. buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, makyaj malzemesi, güneş kremi, parfüm, cep telefonu, kolalı gazoz, tırnak törpüsü ve diğerlerinin ÖTV’si niye kaldırılmıyor?

İLGİNÇ BİR TABLO

Aşağıdaki tabloya dikkatle bakın, şu anda yürürlükte olan mevzuata göre;

Güneş kreminde yüzde 18 KDV,

yüzde 20 ÖTV var.

Pırlantada, yüzde SIFIR KDV,

yüzde 20 ÖTV var.

Cep telefonunda, yüzde 18 KDV,

yüzde 20 ÖTV var.

Elmasta, yüzde SIFIR KDV, yüzde 20 ÖTV var.

Parfümde, yüzde 18 KDV, yüzde 20 ÖTV var.

Zümrütte, yüzde SIFIR KDV, yüzde 20 ÖTV var.

Liste uzayıp gidiyor..

Peki.. pırlanta, elmas, yakut vb. değerli taşların ÖTV’si sıfırlanırken, tıraş sabunu, tıraş kremi, buzdolabı, çamaşır makinası,

cep telefonu, güneş kremi, parfüm, tıraş makinesi, saç kurutma makinesi, vs.nin ÖTV’si niye sıfırlanmıyor?

DOĞRUSU NE?

Doğrusu, hepsinin de ÖTV’sini sıfırlamak

olmalı..

Özel Tüketim Vergisi getirilirken “AB’ye geçiş sürecinde, ÖTV’nin Türkiye’de de uygulanması gerekiyor. Çünkü AB’de ÖTV öteden beri uygulanıyor” denildi.

O dönemde AB’ye girme konusu sürekli gündemde olduğu için, bu gerekçeye kimse itiraz etmedi.

Aradan yıllar geçti.. O da ne?

Buzdolabı, TV, çamaşır makinası, cep telefonu, pırlanta, elmas, tıraş köpüğü, parfüm, makyaj malzemesi, güneş kremi vs.’nin olduğu “IV sayılı ÖTV listesi” AB ülkelerinde yokmuş!

Meğer, AB’de bunların hiç biri ÖTV’ye tabi değilmiş!

ÖTV ile ilgili “I, II ve III sayılı listeler” getirilirken, buna bir de “IV sayılı liste” kafadan eklenmiş!

Şimdi ise, bu IV sayılı listeden; pırlanta, zümrüt, inci, elmas, yakut “cımbızla” çekilmek isteniyor. Diğerlerine ise, “Onların sesi çıkmıyor, olduğu gibi kalsın” deniliyor.

Olacak iş mi bu?

Deniliyor ki “ÖTV kalkarsa pırlanta, elmas, inci ve yakut ihracatı 10 kat artar.”

Efendim, ihracatta ÖTV yok ki kalksın!

Daha ötesi, ihraç edilen malların, alış faturalarında gösterilen ve beyan edilen ÖTV’si de ihracatçıya iade ediliyor. Bunu ben söylemiyorum. ÖTV yasası Md.5/a ‘da yazıyor.

HANGİSİ LÜKS

Yalnızca tıraş sabunu mu?

O kadar çok ki!..

Gazetelerde okudunuz; pırlanta, elmas, yakut ve incide Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) kaldırılıyormuş.

Peki.. diğerlerinin ÖTV’si ne olacak?

Örneğin; tıraş sabunu, tıraş köpüğü ve tıraş kreminin ÖTV’si ne olacak?

Bitmedi.. buzdolabı, çamaşır makinesi, fırın, makyaj malzemesi, güneş kremi, parfüm, cep telefonu, kolalı gazoz, tırnak törpüsü ve diğerlerinin ÖTV’si niye kaldırılmıyor?

İLGİNÇ BİR TABLO

Aşağıdaki tabloya dikkatle bakın, şu anda yürürlükte olan mevzuata göre;

Güneş kreminde yüzde 18 KDV,

yüzde 20 ÖTV var.

Pırlantada, yüzde SIFIR KDV,

yüzde 20 ÖTV var.

Cep telefonunda, yüzde 18 KDV,

yüzde 20 ÖTV var.

Elmasta, yüzde SIFIR KDV, yüzde 20 ÖTV var.

Parfümde, yüzde 18 KDV, yüzde 20 ÖTV var.

Zümrütte, yüzde SIFIR KDV, yüzde 20 ÖTV var.

Liste uzayıp gidiyor..

Peki.. pırlanta, elmas, yakut vb. değerli taşların ÖTV’si sıfırlanırken, tıraş sabunu, tıraş kremi, buzdolabı, çamaşır makinası,

cep telefonu, güneş kremi, parfüm, tıraş makinesi, saç kurutma makinesi, vs.nin ÖTV’si niye sıfırlanmıyor?

DOĞRUSU NE?

Doğrusu, hepsinin de ÖTV’sini sıfırlamak

olmalı..

Özel Tüketim Vergisi getirilirken “AB’ye geçiş sürecinde, ÖTV’nin Türkiye’de de uygulanması gerekiyor. Çünkü AB’de ÖTV öteden beri uygulanıyor” denildi.

O dönemde AB’ye girme konusu sürekli gündemde olduğu için, bu gerekçeye kimse itiraz etmedi.

Aradan yıllar geçti.. O da ne?

Buzdolabı, TV, çamaşır makinası, cep telefonu, pırlanta, elmas, tıraş köpüğü, parfüm, makyaj malzemesi, güneş kremi vs.’nin olduğu “IV sayılı ÖTV listesi” AB ülkelerinde yokmuş!

Meğer, AB’de bunların hiç biri ÖTV’ye tabi değilmiş!

ÖTV ile ilgili “I, II ve III sayılı listeler” getirilirken, buna bir de “IV sayılı liste” kafadan eklenmiş!

Şimdi ise, bu IV sayılı listeden; pırlanta, zümrüt, inci, elmas, yakut “cımbızla” çekilmek isteniyor. Diğerlerine ise, “Onların sesi çıkmıyor, olduğu gibi kalsın” deniliyor.

Olacak iş mi bu?

Deniliyor ki “ÖTV kalkarsa pırlanta, elmas, inci ve yakut ihracatı 10 kat artar.”

Efendim, ihracatta ÖTV yok ki kalksın!

Daha ötesi, ihraç edilen malların, alış faturalarında gösterilen ve beyan edilen ÖTV’si de ihracatçıya iade ediliyor. Bunu ben söylemiyorum. ÖTV yasası Md.5/a ‘da yazıyor.

HANGİSİ LÜKS

Şimdi deseler ki;

Tıraş sabunu lüks, pırlanta lüks değil!

Buzdolabı lüks, elmas lüks değil!

Makyaj malzemesi lüks, zümrüt lüks değil!

Cep telefonu lüks, kolalı gazoz lüks ama yakut lüks değil!

Buna kim inanır?

Kalkacaksa, ÖTV hepsinde kalksin

Benzin ve motorine zam bekleniyor! DOLDURUN DEPOLARI

Bunlarda maktu demi.

• vatandaş böyle istedi işallah 8 tl olur litresi
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.