Şimdi Ara

Benzin ve motorine zam bekleniyor! DOLDURUN DEPOLARI (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
1
Favori
13.743
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kardeşim bu konu sıcağı bırakın fırsat olmaktan çıktı artık. zaten haftada 1 kesin zam geliyor. dolar yükselmezse, petrol yükseliyor. illa ki zam geliyor
  • Zam olsa duramayız olsa olsa zamcıktır o.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sidar2000

Arkadaşlar 1 varil petrol 159 litre dir.

1 varil yani 159 lt petrol 55,76 dolardir (an itibariyle)

1 dolarda bugün 3.79tl dir.

Yani;

55,76$ /159lt = 0.35 (1litre fiyatıdır)

Bunuda TL ye çevirirseniz ;

0.35$x3.79₺ = 1.32TL ( 1litrenin TL fiyatıdır)

Bayi karı ℅8 dir . Bayi karını ve ham petrol giderini çıkaralım.

Bayi karı

1 litre mazot. = 0.38 TL

1 litre benzin = 0.43 TL

1 litre Mazot ; 4.70 TL - (0.38₺) = 4.32 TL - 1.32 TL = 3 TL

1litre Benzin 5.26 TL - (0.43₺) = 4.83 TL - 1.32 TL = 3.51TL

Yani devlet (₺ayyip)

1 litre mazot dan 3.51 TL

1 litre benzinden 3 TL

VERGİ ALİYOR. Halen başkanlık gelecek , dış güçlerin işi

Diyenin aklından şüphe duyarim

Akaryakıtta ötv miktarı nispi değil maktudur, yani akaryakıt fiyatından etkilenmez, bugun için ÖTV tutarları litre başına 95 oktan benzin için 2,3765 TL, kurşunsuz benzin için 2,4985 TL, motorin çeşitleri için 1,7945 TL ile 1,7245 TL arasındadır.

Matematiğin iyiymiş ama vergi mantığın yanlış, hiç birşey bilmiyorsan Google'a "akaryakıtta ötv miktarı" yazsan kafi...

EDIT: Matematiğin de kötüymüş...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çaylaq -- 13 Ocak 2017; 20:7:58 >

• sidar2000 kullanıcısına yanıt
    hesabınızda bir yanlışlık yok mu ? 55,76 dolar petrolün ham fiyatı değil mi ?
  • sidar2000 kullanıcısına yanıt
    hocam sen kendini kandırmaya devam et ama insanları kandırma daha petrolün varil fiyatının ham petrole ait olduğunu bile bilemeyecek durumdayken bu hesabı yapabilmen beni şaşırttı

bir varilden (159.5 lt);

68 lt benzin
    28.5 lt motorin
    17 lt lpg
    14 lt jet yakıtı çıkar

bunların çıkarılması için yapılan masraf hesapladığında çıkan litre fiyatından bile daha fazla bak masraf diyorum ayrıştırılması için yapılan masraf,o yüzden sen bu matematik bilgini başka şeyler için kullan bence
  • Hayırlı ugurlu olsun millete. Şu günleri bi atlatsak artık $ dır yakıt tır ezildik altında.
  • quote:

Orijinalden alıntı: brava 34

Hayırlı ugurlu olsun millete. Şu günleri bi atlatsak artık $ dır yakıt tır ezildik altında.

Atlatsak derken?

Öyle bir ümit mi var ki?
  • Üç kuruş zam için arabayı çalıştırmaya değmez
  • göktuğbey kullanıcısına yanıt
    dediğin olursa dolar. 4.2 lira olur.
  • 340 liraya gaz benzin aldım. Lanet olsun bu beceriksizliğe.

Enflasyon yuzde 8 miş. Yersen. Bide yöntemi değiştirip bi gecede 11 bin dolara çıkardılar zenginliği. Sırf bu dolar ve yakıt pahalılığı bile oy vermemem için yeterde artar.
  • düz 10 lira yapsınlar onlarda rahatlasın bizde.
  • yetmez ama evet
  • Geçen haftaya kadar hep 4.99 dan alıyordum.

Bu hafta 2 kez alım yaptım. Bugün ise 5,12 den fulledim.
    Varil petrol 50 nin aşağısına inmedikçe, dolar 3,50 nin altına inmedikçe 5 ve aşağısı hayal artık.
  • arabası olanlar artik her gün depoları fullemek zorunda kalacak
  • Almayın arkadaşım.Herkes ..tünün keyfine alışkın. Kimse almasın bak nasıl ..ike ..ike düşecek.
    Ben otobüse bineceğim artık.Yazında bisiklet kullanacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmms

Almayın arkadaşım.Herkes ..tünün keyfine alışkın. Kimse almasın bak nasıl ..ike ..ike düşecek.
    Ben otobüse bineceğim artık.Yazında bisiklet kullanacağım.

Hocam yazları motor kullanıyorum. Kışları ise toplu taşıma kullandım. Fakat toplu taşımada 2 ayağımın üzerinde dimdik gitmek bile lüx. O kadar yükleniyorlar ki insanlar birbirine yandakinin ağırlığını da taşıyorum. Toplu taşımada ucuz değil maalesef. 6 7 tl otobüse vereceğime tl arabaya veriyorum ne yağmurda ne de çamurda kalıyorum. Saatlerde yapmur altında kalıpta dünya kadar hastanelere para verdiğimi bilirim.
  • yabuburak Y kullanıcısına yanıt
    Yetmez ama evet
  • Konuyu gorur gormez total kampanyasi saolsun depoyu 3.40'dan fulledim geldim. Aracim lpg'li ama isinasiya kadar benzinde calisiyo bu 1 depo bana 5-6 ay yeter.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dark Territory -- 13 Ocak 2017; 21:20:6 >
  • Adamlar mucizeyi gerçekleştiriyor.Akaryakıta 2 gunde bir zam vergilere sürekli zam herşeye zam maaş hesaplamalarında enflasyon%8!

Ayak üstü öpüyorlar da kimsenin gıkı çıkmıyor!
    Edit; Tabii ki mazut lobisinin işi iktidar günahsız garip..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi man utd -- 13 Ocak 2017; 21:28:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Depoyu doldurmaya arabanızı götürecek misiniz yoksa direk kendiniz mi gideceksiniz?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.