Şimdi Ara

Benzin ve motorine zam bekleniyor! DOLDURUN DEPOLARI (11. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
6 Misafir - 6 Masaüstü
5 sn
222
Cevap
1
Favori
13.743
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: tekkral34

quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

Hala doldurun depoları zihniyeti var. Sen o depoları doldurdukça zamların ardı arkası kesilmeyecek.

Depoları doldurun diyeceğine, arabaya binmeyip yürüsen, bisiklete binsen, dolmuşa binsen 2 ay zaten otomatikman indirim gelecek.

Aynı şekilde sigara ve alkol de öyle.

Türkiye'de günlük minimum 10 milyon paket TEKEL bandrollü sigara satılıyor. Paket paşı devlete giden vergi ortalama olarak minimum 5TL yani günlük en az 50 milyon TL sigaradan para kazanıyor devlet 1 kalori enerji harcamadan.

Akaryakıt olarak Türkiye'de 17 milyon araç var, bunun 7 milyonu aktif olarak kullanılıyor varsayılırsa, yani %50'sinden azı, aylık olarak hesaplayalım, minimum 40 maksimum 70 litre depolu araçları baz aldığımızda 55 litre ortalamalı aylık 7 milyon x 55 = 385 milyon litre akaryakıt yapar. 385 milyon litre akaryakıttan devlet aylık ortalama 1.5 milyar TL'ye yakın para kazanıyor. Sen binmeye, depoyu her zamdan sonra fullemeye ve itiraz etmememeye devam ettikçe bu yağlı ekmek bırakılır mı?

Herkes hak ettiğini yaşarmış, bizler de hak ettiğimizi yaşıyoruz.

Almama olayı bu ülkede tutmaz.

Almazsan olacak en iyi şey indirim değil kapanma olur.

2016 yılı içinde kapanan otomobil bayilerini

Akaryakıt istasyonlarını

Servisleri

Elektronik marketleri

Online siteleri

Otobüs firmalarını

Vb

Vb

Araştır bakalım ne göreceksin.

Hatta tutanamadıkları icin sektör veya marka değişenleri de araştır.

Üretmeyen ülkede gelir kaynağı vergidir. Nasılsa alan çok diye bindirim yapılmıyor. Paraya ihtiyaç olduğu için bindirim yapılıyor.

Ekonominin ayakta kalabilmesi için sirkülasyon gerek. Sen benzin almayıp toplu taşımaya bindiğinde akaryakıta indirim gelmez belediye kazanır akaryakıt işletmecisi batar. Alternatifin yerel yönetim değil de başka esnafsa bir nebze olur. Ama dönüşün yine senden vergi alanlar.

Önce esnaf tepki koymalı. O da yok.

Yazar kasa atanlar kayıp.

Taksicilerin keyfi yerinde.

O halde kimse ağlamasın. Yapacak bir şey yok.

Düzülen halinden memnun.

Birileri batacak birileri aç sefil gezecek.

En büyük öfkem de adam hem isyanda hem bunlara oy veriyor. Bunu anlamıyorum. Çözemiyorum.

Yanlis, almazsaniz fiyatlar duser, cunku vergi gelirinde azalma olur, fiyattaki artis ters yonlu etki ederek vegi kaybina neden olur.Benzin bu ulkede en kolay vergi kaynağıdır; buradaki gelirlerde azalma olmasini Devlet goze alamaz, cunku yerine koyabilecegi boyle bir kaynak yok.

Siz 1 ay toplu tasimayi kullanin, herkes kullansin, uzerinize duseni yapsin, o zaman bakalim duruma, hicbir sey yapmadan bos bos konusarak olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi geng -- 15 Ocak 2017; 11:3:16 >

• depo doldurmaktan ciğerim soldu
  • depo dolarken o fiyata bakıyorum sonra verilen litre, toplam tutar sürekli artarken içimden de sürekli saydırıyorum.
  • sidar2000 kullanıcısına yanıt
    Saçma sapan konuşma, benzin zammı vergiden dolayı denmiş, ben de dogrusunu yazdım, vergi ile gram alakası yoktur zammın, Ak Partiyi sevsende sevmesende bu böyle, vergi ile ilgili bir halt bildiğiniz yok, sallıyorsunuz, ama sallarken kendinizi rezil ediyorsunuz

Haa icraatleri tartış, kanunları tartış, ama tartışırken azcık bilgi sahibi ol, yoksa böyle rezil olursun
  • biraz önce mazot aldım 4.85 yok artık dedim yazık günah valla
  • çaylaq kullanıcısına yanıt
    Yav hehe, o bilgi dediğin şeye çok sahipsin, belli fan boylugundan.
  • konunun sıcaklığı kalmadı ama kavgası hala sürüyor
    gerçi yakında yine zam gelir o nedenle konu kalsa iyi olur :)
  • Her gün zam geliyor depo gırtlak dolu ki.
  • Hükümete bir öneride bulunacağım. Akaryakıtı, dolar gibi kura bağlasalar. Fiyatlar anında değişse ya da günlük kura göre fiyat belirlense. Biz de zam geldi demeyiz. Günlük kur böyle olmuş deriz.
    Not : Hükümete söylemeyin. Ciddiye alıp, uygulamaya kalkabilir.
  • çaylaq kullanıcısına yanıt
    Tabi ya alakası yok. belki bu zammın alakası yok ama fiyatlar çok ucuzmuş gibi eylül de 20 kuruş ötv zammı yapıldı akaryakıta!!!!!!!
  • 8 krş motorin, 12 krş benzine zam bekleniyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

8 krş motorin, 12 krş benzine zam bekleniyor

lpg indirim geldi bu nedir şimdi
  • Depom full dolu çok şükür.
  • Code140 kullanıcısına yanıt
    bitmeyecek mi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blindfire

bitmeyecek mi

Zevk için binmiyorum kolay kolay bitmiyor..
  • bugün gideyim de fulleyim bari zam gelmeden
  • 4.15 burda mazot aytemiz..zam gelince ne olacak acaba
  • lpg indirimi = 20 kuruş

benzin + mazot zammı = 12 + 8 = 20 kuruş

mazota benzine zam yapıp lpg ye indirim yaptılar.
  • refah için kalkınma için evet hulohhhhhhhhhh diyen mallar neredeler,memleket yaşanacak yer olmaktan çıktı teker teker saymayacağım neler olduğunu aklı başında insanlar biliyor neyin ne olduğunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Meticulous

lpg indirimi = 20 kuruş

benzin + mazot zammı = 12 + 8 = 20 kuruş

mazota benzine zam yapıp lpg ye indirim yaptılar.

Lpg 25 kuruş indirim geldi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.