Şimdi Ara

Benzinde uçuyor lpgde sürünüyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.145
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar 2000 1.4 karbüratorlü r19 dan bahsedecegim. Aracım lpgde performansı çok az ayar yapmama ragmen lakin benzinde 72 bg iken lpgde 40 beygir oluyor. Pek anlamadıgım için buraya yazdım. Bügün lpg ayarı yaparken subab ve avans ayarı istedi ama benzinde çok iyi lpgde ne tür sıkıntı olabilir. ??

• Hava filtresinin ucuna bant yapıştırılmış mı? Çok iyi bir ayar yapılırsa ve arızası yoksa bant yapıştırılmadan kolayca ayarlanabilir. Bant varsa gaz hortumu, mikser veya karbüratörde gevşeme olduğu için hava alabilir. Benzinde çekiş iyi olduğuna göre karbüratörün sağlam olduğunu farzediyorum. Mikser koymak yerine karbüratörü delip hortum takmışlarsa karbüratöre vidalanan metal parçanın gevşemediğinden emin olunuz.

Kendi aracımda sıkıntı oldu. Patinaj bile çekemeyen, 2. viteste rampa çıkamayan araba gaz hortumuyla karbüratörü birbirine bağlayan metal parçayı sıkmamla canlandı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Hava filtresinin ucuna bant yapıştırılmış mı? Çok iyi bir ayar yapılırsa ve arızası yoksa bant yapıştırılmadan kolayca ayarlanabilir. Bant varsa gaz hortumu, mikser veya karbüratörde gevşeme olduğu için hava alabilir. Benzinde çekiş iyi olduğuna göre karbüratörün sağlam olduğunu farzediyorum. Mikser koymak yerine karbüratörü delip hortum takmışlarsa karbüratöre vidalanan metal parçanın gevşemediğinden emin olunuz.

Kendi aracımda sıkıntı oldu. Patinaj bile çekemeyen, 2. viteste rampa çıkamayan araba gaz hortumuyla karbüratörü birbirine bağlayan metal parçayı sıkmamla canlandı.

hocam mikser olayını anlatabilirmisiniz birde metal parça dediginiz yer tam olarak nerede oluyor. Lpg beyni kısa süre önce degişti eski beyinde aynı performans vardı.

• Renault 19' lar yanlış hatırlamıyorsam çift boğaz karbüratörlü. Mikser genellikle fotoğraftaki gibi bağlıdır.

Parçanın şekilleri farklı olsa da mantık aynıdır. Kuş serisinin mikserini örnek veriyorum.

Bu parça ile karbüratörün arasında hava kaçağı olmamalı. Hava kaçırırsa karışım değişir ve çekiş zayıflar. Gaz ayarını tutturmakta zorlanırsınız. Benzinde çekiş iyi olduğuna göre karbüratörden olacağını zannetmiyorum. Çift boğaz karbüratörlüyse kesinlikle mikserlidir.

+++++++++++++++++++++++++++

Tek boğaz karbüratörlü fakat mikser yoksa, gaz hortumu üstten değil de ortadan giriyorsa karbüratörü delip hortumu bağlamışlardır. Genellikle jiklenin işe yaraması için tercih edilir. Normalde mikserde jikle çalışır fakat arabada tespit edilemeyen arızalar yüzünden jiklesiz rahat çalışan araba jikleyi çekince sapıtır. Bu yüzden karbüratör delme yolu tercih ediliyor.

Bu işlemi kısaca anlatayım. Delik açılan bölüm, jiklenin bağlı olduğu hava kelebeğiyle altta kalan gaz kelebeğinin arasında kalır. Delik açılmasıyla hortum doğrudan bağlanamaz. Hortumun giydirilebilmesi için uca ihtiyaç vardır. Bunun için karbüratöre açılan deliğin çeperine paftayla diş açılır. Manşon işi görecek bir boru parçasına da karşılık olacak diş açılır ve karbüratöre vidalanır. Hortum da bu metal parçaya kelepçeyle sıkılır.

Zamanla vidalanan bu parça, manşon diyelim, gevşeyip hava çekebilir. Sizde bu sistem olsaydı benzinde de çekişi düşürebilirdi diye tahmin ediyorum.

Yeri gelmişken iki sistemi de anlattım. Sizdeki hangisiyse sorunu tespit edersiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: DH Konsey

Renault 19' lar yanlış hatırlamıyorsam çift boğaz karbüratörlü. Mikser genellikle fotoğraftaki gibi bağlıdır.

Parçanın şekilleri farklı olsa da mantık aynıdır. Kuş serisinin mikserini örnek veriyorum.

Bu parça ile karbüratörün arasında hava kaçağı olmamalı. Hava kaçırırsa karışım değişir ve çekiş zayıflar. Gaz ayarını tutturmakta zorlanırsınız. Benzinde çekiş iyi olduğuna göre karbüratörden olacağını zannetmiyorum. Çift boğaz karbüratörlüyse kesinlikle mikserlidir.

+++++++++++++++++++++++++++

Tek boğaz karbüratörlü fakat mikser yoksa, gaz hortumu üstten değil de ortadan giriyorsa karbüratörü delip hortumu bağlamışlardır. Genellikle jiklenin işe yaraması için tercih edilir. Normalde mikserde jikle çalışır fakat arabada tespit edilemeyen arızalar yüzünden jiklesiz rahat çalışan araba jikleyi çekince sapıtır. Bu yüzden karbüratör delme yolu tercih ediliyor.

Bu işlemi kısaca anlatayım. Delik açılan bölüm, jiklenin bağlı olduğu hava kelebeğiyle altta kalan gaz kelebeğinin arasında kalır. Delik açılmasıyla hortum doğrudan bağlanamaz. Hortumun giydirilebilmesi için uca ihtiyaç vardır. Bunun için karbüratöre açılan deliğin çeperine paftayla diş açılır. Manşon işi görecek bir boru parçasına da karşılık olacak diş açılır ve karbüratöre vidalanır. Hortum da bu metal parçaya kelepçeyle sıkılır.

Zamanla vidalanan bu parça, manşon diyelim, gevşeyip hava çekebilir. Sizde bu sistem olsaydı benzinde de çekişi düşürebilirdi diye tahmin ediyorum.

Yeri gelmişken iki sistemi de anlattım. Sizdeki hangisiyse sorunu tespit edersiniz.

wikipedi gibi adamsın çok teşekkür ederim sag ol hocam..
    Deneyip sonucu bildirip dönecegim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blimonaromalı -- 23 Ocak 2016; 19:30:34 >

• İçini açınca böyleydi hocam su falan baya sıkıntılı bügün pazar oldugu için yarın ustaya gösteririm

• Fotoğrafları [simage] yapsanız iyi olurmuş. Fotoğraftan görüldüğü üzere aracınızda çift boğaz karbüratör var ve mikserle bağlantı yapılmış. Sudan kastınız filtre kabının içindeki ıslaklıksa su olmayabilir. Yağ terlemesi olabilir. Yağ değil de su birikintisi varsa ustaya kesinlikle gitmelisiniz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.