Şimdi Ara

Benzinde yüzde 24’lük tasarrufun yolu bulundu!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Shell, Almanya’nın Dresden kentinde yapılan Eco-Marathon etkinliğinde, otomobillerde
    yakıt harcamasını azaltmak için üzerinde çalıştığı proje ve araştırmaları açıkladı
    Shell yetkilileri, otomobil sürüşünde uygulanacak basit yöntemlerle benzinden yüzde 24
    tasarruf yapılacağını örneklerle ortaya koydu. Bu konunun krizle birlikte öneminin arttığı
    vurgulandı.
    Araştırmada, sürücülerin yüzde 60’ının yakıt tasarrufu konusunda hiçbir önlem almadığı
    belirlendi.
    Firma yetkilileri, yüzde 10’luk tasarrufun, global olarak yılda 100 milyar litrelik az kullanıma
    yol açacağını vurgusunu yaptı.

Türk filosu şaşırttı!
    Türkiye’deki uluslararası bir şirketin araç filosunda da bu yöntemler kullanılarak yakıt
    tasarrufu denendi. Verilen eğitimin ardından 1 ayda yüzde 30 tasarruf sağlandı. Yetkililer,
    ulaşılan bu rakamın, Shell’in merkezinde büyük şaşkınlık yaşandığını belirtti.
    Bu sonucu masaya yatıran firma yetkilileri, daha önce filodaki araçların oldukça kötü şartlarda
    kullanıldığı, hatta çoğu zaman mal teslimlerinde kontak bile kapatılmadığını belirterek, bu
    sebeplerle ulaşılan tasarruf rakamının yüksek çıktığı bilgisini verdi.

Benzinde yüzde 24’lük tasarrufun yolu bulundu!

• mazot parası cebimden çıktığı için, her litrenin hesabını yaptığım için zaten elimden geldiğnce bunlara dikkat ediyoruz.
    Bunlar iyice filo veya servis araçlarını kullananlar tarafından öğrenilmeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: GT_500

mazot parası cebimden çıktığı için, her litrenin hesabını yaptığım için zaten elimden geldiğnce bunlara dikkat ediyoruz.
    Bunlar iyice filo veya servis araçlarını kullananlar tarafından öğrenilmeli
    9. madde çok iyi ama yaa. Yakıtta büyük tasarruf sağlayacağına eminim
  • quote:

Orijinalden alıntı: rifat746

9. madde çok iyi ama yaa. Yakıtta büyük tasarruf sağlayacağına eminim

Alıntıları Göster
    Bilmediğimiz şeyler söylenmemiş hep aynı şeyler kısaca.
  • quote:

Orijinalden alıntı: selmaxx42

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: selmaxx42

ara ara hatırlamakta yarar olduğunu düşünüyorum..

• quote:

Orijinalden alıntı: rifat746

quote:

Orjinalden alıntı: selmaxx42

ara ara hatırlamakta yarar olduğunu düşünüyorum..

Alıntıları Göster
    9 .madde yanlış, o kadar su içersen sık sık ihtiyaç molası vermek zorunda kalırsın ki bu da yakıtı olumsuz etkiler.

• quote:

Orijinalden alıntı: anchorman

9 .madde yanlış, o kadar su içersen sık sık ihtiyaç molası vermek zorunda kalırsın ki bu da yakıtı olumsuz etkiler.

Alıntıları Göster
    10 sn üstünde beklemelerde kontak kapatmak nsıl bir yakıt tasarrufu sağlıyor ki motoru tekrar acarken fazla enerji harcamaz mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: thenoone

10 sn üstünde beklemelerde kontak kapatmak nsıl bir yakıt tasarrufu sağlıyor ki motoru tekrar acarken fazla enerji harcamaz mı?

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: thenoone

kullanılan marş motoru, akü, kontak anahtarı, kontak anahtarı yuvası, göstergede yanan lambalar, hepsinin ömrü her seferinde azalıyo... nasıl bir öneri bu

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

kısa süreli duraklamalarda stop-marş yapmak mantıklı gelmiyor bana da. çok start yapmak yıpratıyor diye düşünüyorum arabayı. rölantide çalışması daha mantıklı.

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

quote:

kısa süreli duraklamalarda stop-marş yapmak mantıklı gelmiyor bana da. çok start yapmak yıpratıyor diye düşünüyorum arabayı. rölantide çalışması daha mantıklı.

Alıntıları Göster
    ktrafikte motoru start/stop yapmak bana göre yakıttan tasarruf ettirir ama motorada zarar verir.marş motoru akü vs derken astarı yüzünden daha pahalıya mal olur.

• quote:

Alıntıları Göster
    benim bildiğim bekleme süresi 1 dk veya daha fazla ise motoru stop etmek tasarruf sağlar...
    quote:

• quote:

Orijinalden alıntı: hightech33

benim bildiğim bekleme süresi 1 dk veya daha fazla ise motoru stop etmek tasarruf sağlar...
    quote:

Alıntıları Göster
    bende harbiden bişey var zannettim. amerikayı yeniden keşfetmiş adamlar

• quote:

Orijinalden alıntı: lexus

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: lexus

öyle deme herkes türkler kadar pratik değil dünyada. bizim kafa bir tek kolaya kaçmaya, tembellik yaratıcılığına basıyor. yol mühendisi merkep misali.

• quote:

Orijinalden alıntı: yigit+

quote:

Orjinalden alıntı: lexus

öyle deme herkes türkler kadar pratik değil dünyada. bizim kafa bir tek kolaya kaçmaya, tembellik yaratıcılığına basıyor. yol mühendisi merkep misali.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: yigit+

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Bu 9. maddeye bende takıldım. Hele turbolu bir araç kullanılıyorsa ışıklarda 3-5 gram yakıt tasarrufu yapmak için hemen motor kapatılırsa turboyu kısa sürede ele almak olası. saçma bir önlem olmuş.

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Dünyadaki petrol mafyası sizlere daha az yakıt yakmak icin tiyolar veriyor.
    Bunlar kan emicidir.Rothschild ailesi dünyada 3-4 trilyon dolara bizler sayesinde hükmediyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: K.MARX

Dünyadaki petrol mafyası sizlere daha az yakıt yakmak icin tiyolar veriyor.
    Bunlar kan emicidir.Rothschild ailesi dünyada 3-4 trilyon dolara bizler sayesinde hükmediyor.

Alıntıları Göster
    Klimayı fazla kullanmayın diyor.Ayrıca camlarıda açmayın diyor.Ölelimmi arabada sıcaktan?100 km'de 0.3-0.4 litre fazla benzin yakıcak diye arabada klima açmicaksak ne diye klimalı araba alıyoruzki?

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Klimayı fazla kullanmayın diyor.Ayrıca camlarıda açmayın diyor.Ölelimmi arabada sıcaktan?100 km'de 0.3-0.4 litre fazla benzin yakıcak diye arabada klima açmicaksak ne diye klimalı araba alıyoruzki?

Alıntıları Göster
    Şu yazacağım şeye pek çoğunuz bi yeriyle güleceksiniz belki ama günümüzde hemen hemen her konuda benzer durumları yaşıyoruz..
    Nüfus hızla çoğalıyor.. Hükümet, devlet, sistem çoğalan nüfusu eğitmek ve sonrasında da iş bulmak zorunda..
    Her yıl okulların ilgili bölümlerinden sürü halinde makine mühendisleri, otomobil mühendisleri, aerodinamik mühendisleri, VİTES mühendisleri mezun oluyor..
    bunlar biryerlerde işe giriyorlar..
    Bu iş yerinde somut olarak yapacak iş bulamayanlar (afedersiniz) kıçlarından kendilerine iş uydurmaya başlıyorlar..
    sonuçta böyle eciş bücüş bir BİLDİRİ çıkıyor..
    neymiş yakıttan yüzde 24 tasarruf etmenin yolu bulunmuş muş..
    yokyaa dedim kendi kendime..
    arabanın neresine ne takıyoruz acaba diye açtım okuyorum şu resimsel bildirgeyi..

allahını seven bir baksın 11. ve 19 maddelere..
    sanırım her maddeyi ayrı bi insan yazmış ve aralarında anlaşma yapmışlar.. kimse kimsenin maddesine karışmayacak diye..
    bu ne ya ?
    hem her fırsatta vitesi değiştirecez.. hemde vitesi sık değiştirmeyecez..
    o vites kolunu alır...
    inna sabiriinn !!!!!

• quote:

Orijinalden alıntı: omerf

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: omerf

işte bu noktada 9. madde devreye giriyor bol bol su için

• quote:

Orijinalden alıntı: erincar

quote:

Orjinalden alıntı: omerf

işte bu noktada 9. madde devreye giriyor bol bol su için

Alıntıları Göster
    bulduğumuz her fırsatta vites yükseltirken, aynı zamanda sık sık vites değiştirmemeye çalışacağız demek. Görürsem söylerim.
    ben de bi b.., şey sandım.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.