Şimdi Ara

Benzine 71 kuruş zam geldi: Bu geceden itibaren yansıyacak (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
128
Cevap
1
Favori
8.661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
86 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Olurmu hiç, sütte leke var onlarda yok...

• ARISLCK kullanıcısına yanıt

Ben onlardan herşeyi beklerim.Elektriğe doğalgaza %500 zam yapsalar onu bile savunmak için bir yol bulmaya çalışırlar.Allah ıslah etsin diyorum sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yakpinar1222 Y kullanıcısına yanıt

Bu zekayla yazı yazıyor olman etkileyici....

• benzini cok goren arabaya binmesin

o kadar 

• yakpinar1222 Y kullanıcısına yanıt
    Hocam Merhaba;

Öncelikle kusura bakmayın siz yurtdışından falan bahsedince anladım ki bilgili birisiniz ben çok ülke göremedim maalesef toplasanız 30-35 ülkeye ya gitmişimdir ya gitmemişimdir dolayısıyla benim cehaletimi giderirseniz çok müteşekkir kalırım size.

Benim yaptığım hesaplara göre 1 Ocak 2022 tarihinden bu yana benzine yaklaşık %22.5 oranında zam yapılmasına karşın Brent Petrol %12.5 artmış, yani 1 varil petrol 1 Ocak 2022 tarihinde 80 Dolarken an itibariyle 90 Dolara çıkmış lakin pompa benzinin litre fiyatı 12,40 TL'den 15,20 TL'ye çıkmış bu durumu da açığa kavuşturabilir misiniz?

Ülke içinden mi birileri size ve ailenizdeki petrol ve türevleri kullanan herkese siz farkında olmadan alttan alttan %10 kadar daha pompalama yapmışlar yoksa bunu yapan dış güçler midir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 8 Şubat 2022; 22:59:57 >
  • bunlardan TOGG bekleyen varmı hala, yoksa onlardamı halk ekmek kuyruklarında

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben toyota hybeid kullanıyorum kış 5.5 yaz 3.9 mak yakıt tüketimi alıyorum. kış ayları klimayı açtığınızda hele ki en yükseğe 100 tl lik benzinin 60 liralıpı gidiyor. iimdi bazı araçlara bakıyorum 7. 8 civarı yakıyor onların hali daha beter. yinede umut etmek tek çare lakin çıkan bir şeyin düştüğünü göremedim ben bu ülkede :) can sağlığı deyin hayata devam edin..

• La altı üstü ha bire zam gelmiş, her zamanki gibi bidi bidi ediyorsunuz. Gören de sizi virgin sanacak. Kaşara zammı dayanır ? zam-a zingoya 5dk sıkın dişinizi. yine unutursunuz hemen, geçer gider.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ARISLCK kullanıcısına yanıt
    Zam haberleri sayesinde tüm sosyal mecrama ek burayı da tertemiz yaptım. "Üyeyi Blokla" özelliği insanın huzuru için çok önemli. Neredeyse bir tane bile aktrol görmüyorum artık. Kendi cehennemlerinde yansalar iyi, bizi de yanlarında götürüyorlar ne yazık ki.

• Yorumumu yazdım sildim, yazdım sildim, yazdım sildim.....
  • allah allah, faiz düşünce enflasyon düşecekti aslında, niye böyle oldu ki! faiz neden enflasyon sonuç değil miydi... bence gayet mantıklı bir politikaydı, hala aklım almıyor niye tutmadı! herhalde dış mihraklar falan bişey yaptılar.
  • merhaba hocam

dolarla tl karşılaştırıyorsunuz

yakıt fiyatını tl yazıp brent petrol fiyatını dolar yazıp...

yüzdelik oran kurarsanız...

olmaz!!!

ikisini tl veya dolar üzerinden hesaplamanız doğru olur

hamdolsun ülkemiz her geçen gün güçleniyor ve şahlanıyor... allahın izniyle 2022 de ekonomide ilk 10 a gireceğiz

vatan hainleri çatlasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yakpinar1222 -- 8 Şubat 2022; 23:2:45 >
  • Podgoritsa kullanıcısına yanıt

Bu kadar zahmete değmezdi. Bloklayıp geçiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: yakpinar1222

merhaba hocam

dolarla tl karşılaştırıyorsunuz

yakıt fiyatını tl yazıp brent petrol fiyatını dolar yazıp...

yüzdelik oran kurarsanız...

olmaz!!!

ikisini tl veya dolar üzerinden hesaplamanız doğru olur

hamdolsun ülkemiz her geçen gün güçleniyor ve şahlanıyor... allahın izniyle 2022 de ekonomide ilk 10 a gireceğiz

vatan hainleri çatlasın

Beyefendi 3 Ocak 2022 tarihinde dolar kuru 13.67 bu hesaptan dolar düşmüş ama size kalkan bir şeyler olmuş (benzin fiyatı gibi)

0.90 Cent/USD litresi olan benzin şu an 1.12 Cent/USD’ye yükselerek dolar bazında %24 yükselmiş oysa ben %22.5’e razıydım

Kaldı ki faiz sebep enflasyon netice diyerek Dünya’daki tüm ülkelerin faiz arttırdığı dönemde faizi düşürerek dolar kurunu ben arttırmadım.

Dediğiniz gibi vatan hainleri çatlasın. Vatan haini olup oğluna damadına peşkeş çeken ahlaksızlar çatlasa zaten 2022’de şahlanacağız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 8 Şubat 2022; 23:12:38 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Podgoritsa kullanıcısına yanıt

faiz enflasyonu düşürmek için düşürüldü

yani bizim alım gücümüz güçlensin diye yapıldı

allahımıza şükür ülkenin başındaki adam ekonomi üzerinde uzmanlaşmış, kitaplar yazmış ve ekonomi bilgisiyle show yapmış birisi aralık ayında gördük dolar 18 den 11 e düştü işte bu bir deha zekası ( atatürk kadar olmasada...)

nankör olmamak lazım!

diğer ülkeler bunu yapıyor diye türkiye bunu yapcak diye bir kural yok

• quote:

Orijinalden alıntı: yakpinar1222

faiz enflasyonu düşürmek için düşürüldü

yani bizim alım gücümüz güçlensin diye yapıldı

allahımıza şükür ülkenin başındaki adam ekonomi üzerinde uzmanlaşmış, kitaplar yazmış ve ekonomi bilgisiyle show yapmış birisi aralık ayında gördük dolar 18 den 11 e düştü işte bu bir deha zekası ( atatürk kadar olmasada...)

nankör olmamak lazım!

diğer ülkeler bunu yapıyor diye türkiye bunu yapcak diye bir kural yok

Devlet verilerine göre %77’si ithalata bağlı bir ülkede faizi düşürerek enflasyonu düşüremezsiniz de hadi neyse ona eyvallah dedik.

Ben nankör değilim, her ay 13 milyon tl vergi ödüyorum devletime. Siz ne ödüyorsunuz? Ya da benim vergilerimle mi besleniyorsunuz bunu merak ettim?

Bana dolar bazında %24’lük TL bazında ise %22.5’lik artışı açıklayacak kapasiteniz var mı yoksa 10 kata kadar daha güçlü duracell’i takarak denememi ister misiniz?

Edit: Mesajın başında faiz konusuna eyvallah demiştim çünkü alıntı yaptığım arkadaş gibi malum partinin havlayan yıldızları konu saptırarak haklı çıkmaya çalışırlar. Aradan bir süre geçti alıntı yaptığım arkadaşın dili kendi icerisinde döndü dolaştı yine kendine girdi dolayısıyla faiz konusunda da fikirlerimi beyan etmeliyim.

Bir ülkede alım gücünü arttırmak sadece faiz düşürmeyle olmaz, hele ithalatçı bir ülkede asla olmaz.

Faiz düşürerek imalata destek verirsiniz evet doğru fakat öte yandan asgari ücrete yaptığınız enflasyon nedeniyle işvereni zorlayan ama çalışan kesime yetmeyecek olan geçersiz zam, doğalgaz ve elektriğe yaptığınız zamlar neticesinde imalatçı para kazanamaz ve sizin düşürdüğünüz faizleri kimse kullanmaz, üretim yapmaz.

Alım gücünü arttırmak bu gün faizi arttırmaktan geçer bu acı ama gerçek, ülkede döviz sorunu varsa dövizi buraya çağırmak için faizi arttırmak zorundasınız. Bu faizleri 2008 yılında ABD para dağıtırken sıfırın altına düşürüp, imalat ve kosgeb desteklerini o gün verseydiniz ancak bu şekilde başarıya ulaşmış bir ekonomi politikanız olurdu.

Gelelim doları 18’den 11’lere düşürmek mevzusuna, siz eğer dövizin sırtına mevduat faizini yüklediyseniz (kur korumalı mevduat hesabı) bu bir gizli faiz arttırımıdır. Yani çok sevdiğiniz reisiniz 2018’deki gibi faiz düşürme kararında geri adım atmak yerine bu sefer Michael Jackson’ın meşhur moonwalk showunu politik olarak gösterdi ve ileri yürüyor gibi yapıp geri adımlar atarak sanki faiz düşürüyormuş gibi yaptı ama aslında faizi yükseltti ve döviz kurunun sırtına yükledi. Bilmiyorum ne kadarını algılarsınız ama ben halimden memnunum, 63 ülkeye ihracatım, Türkiye Cumhuriyetinde ürünlerimin girmediği ilçe hatta köy bile kalmadığı için her halükarda ben kazanırım ama ülkem için üzülüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Podgoritsa -- 16 Şubat 2022; 23:23:1 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• sonuçta pompayı dışarıdan alıyoruz, hükümetin yasıtmasında suçu yok.

• Haftaya yine gelir muhtemelen. Alışmak gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whippoorwill -- 9 Şubat 2022; 0:40:34 >
  • Whippoorwill kullanıcısına yanıt
    Haftaya değil, 3 gunde bir falan zamlaniyor

• 24 saat dolmadan zam geliyor. Alooo iyi misiniz ?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.