Şimdi Ara

benzine alternatif yakıt yaptık (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
11
Favori
17.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi arabayı sek çalıştırsanız,anlatsa içinden geçenleri dertleşirsiniz fena olmaz hani.Belki sitem eder,daha önce neden bu şekilde ona davranmadıgınız için.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

Mühendisler boşuna paralıyorlar kendilerini desene..: )

Her alternatife bunu yazan olmazsa olmaz zaten. İlla biri çıkıp, mühendislere arka çıkacak.

Kardeşim, icatlar nasıl yapılır, otur bir araştır. Benzine alternatif LPG kullanımı nasıl icad edilmiş, kim çıkarmış bunu.... Birçok icat da kazayla meydana çıkmıştır. Amaç, o icadı yapmak değilken, kaza sonucu ortaya çıkan bir sürü icat var. Mühendis/doktor düşünememiş mi? Düşünememiş....

Mühendisler boşuna mı para alıyor? Hayır, onlardan isteneni ortaya çıkarmaya çalışıyor, "Dur şunu kimse düşünmemiş, ben icad edivereyim" demiyorlar.

En basit örnek : Örümcekleri uzak tutmak için hala boyaya devekuşu yumurtası karıştırılır. Ama bu kadar boya firması var, hiçbir mühendis düşünemiyor... Ne olacak şimdi? Boya fabrikalarındaki kimya mühendislerine boşuna mı para ödüyorlar?

Büyüksün

• Etil alkolü nerden alıyoruz adres verin.
  • Yakında benzin pompası ve diğer benzin vs geçen boruları eline aldığında tasarrufu görürsün :))

Çok fazla zararı var enjejtörleri falan mahvedecek bak gör.. :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yeehee.

Etil alkolü nerden alıyoruz adres verin.

Dikkat çekecek kadar fazla hammade alımı yaparsa eğer onun işyerini epdk basar dikkatli olun bu konuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KoşanBalık

Aman hocam fazla gezme burlarda.petrol devleri İp ni alıp evi basarlar
     benzine alternatif yakıt yaptık

• Takip

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2000 yılından sonra üretilen her araç metanol ile de çalışabilir diye biliyorum ben.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

2000 yılından sonra üretilen her araç metanol ile de çalışabilir diye biliyorum ben.

neden 2000?
  • ŞUAN ADINI HATIRLAMADIĞIM YANICI BİR KİMYASAL MADDE İLE BİRAZ YAĞ BİRAZ BENZİN KARIŞTIRARAK 10 DEPODAN FAZLA YAKTIK PROTONLA NERDEN BAKSANIZ 5 DEPODA VOLVOYLA YAKTIK PROTONDA ZARARLARI BENZİN DEPOSU PASLANDI BENZİN POMPASINI YEDİ VE BENZİN ENJEKTÖRLERİ TIKANDI . VOLVODA SADECE ENJEKÖRLERLE YIRTTIK MERAK EDEN OLURSA KİMYASALIN İSMİNİ BABAMDAN ÖĞRENEBİLİRİM. TABİ YAPILAN TASARRUFUN YANINDA ZARARIN LAFI OLMAZ :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi can_dmr -- 2 Nisan 2013; 18:40:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

quote:

Orijinalden alıntı: Jason Becker

2000 yılından sonra üretilen her araç metanol ile de çalışabilir diye biliyorum ben.

neden 2000?

Tarihten tam emin değilim.

Sebebi herhangi bir savaş durumunda eğer yakıta el konulursa araçların benzinsizde çalışabilmesi.
  • 800 km yi geçti şuan tavsiyeler uzeine metil alkol yerine etil alkol kullanıyoruz aynı şekilde yarı yarıya oranla koyuyoruz. suan hersey normal alkole devam :) her 400 km rapor olarak yazıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

Orijinalden alıntı: farozaa

geçen cuma günü mitsubishi carisma marka 1999 model benzinli aracımızla yolda kaldık otomatik vitesli model olduğu için hayli fazla yakıyordu.bidonla gidip benzinimizi aldık 5 litre sonra sabun imalatı yaptığımız dükkana girdik yaklaşık 10 çeşit hammaddemiz var bunlardan biride metil alkol.arkadaşla deneyelim dedik nolursa olsun artık diyerek 5 litre metil alkol doldurduk depoya ve calıstırdık. buşekilde yaparak 3 gundur dolasıyoruz şuana kadar hiçbir sıkıntı olmadı rolantiden tutun performansı çekişine kadar herşeyi normal.

benzin litre fiyatı 4.90 küsür, metil alkol litre fiyatı 1.50tl... biz yarıyarıya koyduk 5 litre yakıta 5 litre metil alkol

Metil alkolün korozyatif etkisi var. Aracınız 2002 model ve üzeri olsaydı, dünya standardı olarak buna dayanıklı olurdu; ancak sizin aracınızda depo, borular ve motor içinin buna dayanıklı olmadığı konusunda iddiaya girebilirim. Kısa vadede hiç sorun olmaz. Uzun vadede metil alkolün paslandırma etkisi başa çok bela açar. Otomatik vites olması falan sorun değil. Motorda, boru hattında, depoda ve benzin pompasında sorun açar. Bunun dışında alkollü araba daha uzun ömürlüdür. Kısaca metil yerine etil alkol ile bu işi yaparsanız, motor ömrünü benzine göre uzatırsınız. Benzine göre etil alkol de pompa ömrünü azaltır. Motor için iyi ama...

O yüzden uzun vadede metil alkol tavsiye etmem. %50-50'den fazla karışım yapmayın. Motor ikaz ışığınız yanar. %80 alkol karışımı ile hareket eden araçlar %30 civarı daha çok tüketim yapıyor. Yani aracınız takribi %18 daha çok yakacak. Kısaca 4.8TL benzin, 1.5TL metil alkol ortalaması 3.15TL. Aracınız kabaca %15 daha çok yakacağından 3.62TL gibi bir maliyet söz konusu olur. %25 tasarruf anlamına gelir.

Tavsiyem, E80(%80 alkol) veya E90 (%90 alkol) ile çalışacak düzenek kurmanız. Maliyet iyice düşecektir. Ancak bu durumda metil alkolün uzun vadede zararı çok daha fazla olur. Etil alkol şart olur.

ustad tavsiye mesajından sonra etil alkole geçiş yaptık. birde uzun vadede paslanma sorunu için çok az miktarda hint yağı katılabilirmiş etil alkole bu doğrumudur?

• quote:

800 km yi geçti şuan tavsiyeler uzeine metil alkol yerine etil alkol kullanıyoruz aynı şekilde yarı yarıya oranla koyuyoruz. suan hersey normal alkole devam :) her 400 km rapor olarak yazıcam

yakıt tüketimi nasıl bu konuda bilgi verebilirmisin
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Huseyin-ZST

quote:

geçen cuma günü mitsubishi carisma marka 1999 model benzinli aracımızla yolda kaldık otomatik vitesli model olduğu için hayli fazla yakıyordu.bidonla gidip benzinimizi aldık 5 litre sonra sabun imalatı yaptığımız dükkana girdik yaklaşık 10 çeşit hammaddemiz var bunlardan biride metil alkol.arkadaşla deneyelim dedik nolursa olsun artık diyerek 5 litre metil alkol doldurduk depoya ve calıstırdık. buşekilde yaparak 3 gundur dolasıyoruz şuana kadar hiçbir sıkıntı olmadı rolantiden tutun performansı çekişine kadar herşeyi normal.

benzin litre fiyatı 4.90 küsür, metil alkol litre fiyatı 1.50tl... biz yarıyarıya koyduk 5 litre yakıta 5 litre metil alkol

Metil alkolün korozyatif etkisi var. Aracınız 2002 model ve üzeri olsaydı, dünya standardı olarak buna dayanıklı olurdu; ancak sizin aracınızda depo, borular ve motor içinin buna dayanıklı olmadığı konusunda iddiaya girebilirim. Kısa vadede hiç sorun olmaz. Uzun vadede metil alkolün paslandırma etkisi başa çok bela açar. Otomatik vites olması falan sorun değil. Motorda, boru hattında, depoda ve benzin pompasında sorun açar. Bunun dışında alkollü araba daha uzun ömürlüdür. Kısaca metil yerine etil alkol ile bu işi yaparsanız, motor ömrünü benzine göre uzatırsınız. Benzine göre etil alkol de pompa ömrünü azaltır. Motor için iyi ama...

O yüzden uzun vadede metil alkol tavsiye etmem. %50-50'den fazla karışım yapmayın. Motor ikaz ışığınız yanar. %80 alkol karışımı ile hareket eden araçlar %30 civarı daha çok tüketim yapıyor. Yani aracınız takribi %18 daha çok yakacak. Kısaca 4.8TL benzin, 1.5TL metil alkol ortalaması 3.15TL. Aracınız kabaca %15 daha çok yakacağından 3.62TL gibi bir maliyet söz konusu olur. %25 tasarruf anlamına gelir.

Tavsiyem, E80(%80 alkol) veya E90 (%90 alkol) ile çalışacak düzenek kurmanız. Maliyet iyice düşecektir. Ancak bu durumda metil alkolün uzun vadede zararı çok daha fazla olur. Etil alkol şart olur.

ustad tavsiye mesajından sonra etil alkole geçiş yaptık. birde uzun vadede paslanma sorunu için çok az miktarda hint yağı katılabilirmiş etil alkole bu doğrumudur?

Hint yağı konusunda bir fikrim yok. Ancak %50 oranında etil alkol kullanımı depo-boruları çok etkilemez gibi geliyor bana. Bu işin benzin pompasına zararı olduğunu unutmayın. Aracınızda muadil benzin pompası kullanılabiliyor mu ustanıza sorun. Orjinal pompa çok pahalı ise muadili şimdiden alıp kullanmaya başlayabilirsiniz. Maksat orjinal pompa zarar görmesin.

Etil alkol alkollü içkilerde kullanılan alkol olduğu için, katkısızına vergi aşırı yüksek. Katkılısı ise içine alkolü içilemez hale getiren bir kimyasal karıştırılarak piyasaya sürülüyor ve yakıt sınıfında. Onun da vergisi ayrı. Elinizdeki etil alkol bu ikisine de girmiyorsa sakat bir noktadasınız. Üretici iseniz ve lisanssız üretiyorsanız suç. Evinizde küçük miktarlarda üretmek Türk yasalarında gri nokta. Olası bir yangında evinde yakıt üretiyor olmaktan baş belaya girebilir. Hobi sayılıp girmeye de bilir. Net bir yasa yok. O yüzden bu girişimi tamamen deney amaçlı yapıyoruz değil mi?? Keh köh, mali polis amcalar, biz de tam sizden bahsediyorduk. Çay almaz mısınız? Keh köh. Ne diyorduk? Deney amaçlı yapıyoruz değil mi? Yoksa %130'luk vergisi ile mis gibi benzin dururken etil falan karıştırmak sakat işler yahu. İnsanın başına ne geliyorsa ya meraktan, ya da neyse işte, maliyeci amcalar biz sizi daha tutmayalım.

Bilmem anlatabildim mi?

• Takipteyim.. Bu konuda bişeyler icat olucak gibi görünüyor
  • Benim şu anda kulllandığım araç hem etanol hemde 87oktan benzin ile çalışıyor. Gerçi buradaki çoğu araba etanol ile çalışabilmekte. Kullandığınız alkol etanol'e denk gelmesede sıkıntı çıkaracağını sanmıyorum.
  • quote:

800 km yi geçti şuan tavsiyeler uzeine metil alkol yerine etil alkol kullanıyoruz aynı şekilde yarı yarıya oranla koyuyoruz. suan hersey normal alkole devam :) her 400 km rapor olarak yazıcam

Sorun çıkacağını sanmıyorum. Ethanol kullanımı kauçuk aksamlar yani benzin hortumları yıpranmasına sebep olabilir zamanla. Bir de oktanı yükselttiniz avansa dikkat edin, avans vurdurmayın motora.
  • Ya arkadaş aldığı yakıtın otomotaik şanzımana ne zararı olacak sanki bilip bilmeden konuşuyorlar ya.
  • Ben de etanol ile çalıştırmayı düşünüyorum. E85 yakıtını deneyen var mı?
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.