Şimdi Ara

benzine alternatif yakıt yaptık (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
11
Favori
17.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert107

Abi arabayı sek çalıştırsanız,anlatsa içinden geçenleri dertleşirsiniz fena olmaz hani.Belki sitem eder,daha önce neden bu şekilde ona davranmadıgınız için.

Çok güzel ya
  • HOOOOOORRRT

kardeş son durum nedir ?
  • ok yeni gördük satmışsın arabayı. gözüm arabaya uzun vadede zarar vriyormu onun peşindeyiz biz..3000 km sorunsuz kullanılsa ne olur..
  • üzerine yağ atın birazda bence.
  • hadi bakalım, kullanın şöyle bir 10bin km felan sonra görelim ( :
  • Paslanma contaların erimesi sorunları dışında metilalkol zehirli bir üründür, içerseniz veya aşırı miktarda koklarsanız sinir sistemine zarar verir. Görme kaybı vs.
    ve birde yakıt olarak başka birşey kullanmak devlete vergi kaybı olacağı için başınız derde gidebilir. benim tavsiyem kendiniz kullansanızda sakın kimseye para ile vermeyin, satmayın.
  • Methanol olarak kullanıyorsanız şöyle bir bilgi var.

114 oktan değere sahip.

%85'e kadar karışık olarak kullanabilirsiniz. Yani yüzde 50 düşük bile sayılır.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Devlete vergi vermekten başka bir işe yaramıyoruz zaten. Bir de bunun kaybının hesabını mı soracak bize?

Ben kendi aracımda denemiştim. Kia markasına da biraz o yönde hayranım. CVVT motor bana mısın demedi. 20 lt benzin üzerine 30 lt metil alkol doldurdum. lt si 1,5 TL den. Benzin de yaklaşık 4,5 civarıydı o dönem. (Haziran 2013) Arıza ışığı yaktı. Ancak devam ettim. Yeni model araçların hava girişini ayarlayamamak kötü oluyor. Metil alkolün oktanı yüksek olduğundan zengin karışım oluştu. Ama depoyu bitirene kadar hiç sorun da yaşamadım.

Tek negatif yanı gazdan daha pahalıya ancak benzinden daha ucuza geliyor. Normalde 1 depo ile 650 km gidebildiğin menzil, 350 km ye düşüyor. Yani çok yakıyor. Hava girişini ayarlayabilsek, sorun çıkacağını sanmıyorum. Ama tabi sensörler buna izin vermiyor. Karbüratörlü araçlarda kullanılabilir bence. Sorun falan çıkarmadı. 2 depo bitirdim. Aracıma gaz aldığımda da arıza ışığı bir süre sonra kendiliğinden söndü.

Kullanılabilir bir alternatif bence. Eski nesil motora sahip araç sahipleri deneyebilirler. Ben de buradan okuyup denemiştim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkman -- 24 Aralık 2013; 15:37:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: angel_f!re

Vay bee ne hale geldik.

Devlet baba sağolsun damarlı damarlı zamlarla milleti mucit yaptı resmen

Bilim adamları çıkıyor bu sayede
  • arkadaşlar bana acil rektefesı ve yedek parcası cok cok ucuz olan araba söyleyın . ben de çalışmalara başlicam

Ham madde olarak benzin, metil -etil alkol- limon suyu, tiner :D

konu çok eğlenceliydi. keşke satmasaydın :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

arkadaşlar bana acil rektefesı ve yedek parcası cok cok ucuz olan araba söyleyın . ben de çalışmalara başlicam

Ham madde olarak benzin, metil -etil alkol- limon suyu, tiner :D

konu çok eğlenceliydi. keşke satmasaydın :(

Spring alıp deneyebilirsin tek boğaz karbüratör. Tutarsa bu iş ben de alabilirim

• youtube dan hho cell diye bi ataştırma yapın 1 litre sudan kaç litre hidrojen elden ediliyor bi bakın, tek başına kullanılan bi yakıt değil ama ülkemizde pek bilinmesede hidrojen kiti olarak montaj yapan yerler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yamyam2576 -- 15 Nisan 2014; 20:12:45 >
  • aracı sattık ama elimizde metil alkol bollugundan elimize geçen her araca koyduk bi sıkıntı çıkmadı. ama denildiği gibi oktanı yuksek "sek" koymayın
  • quote:

Orijinalden alıntı: farozaa

aracı sattık ama elimizde metil alkol bollugundan elimize geçen her araca koyduk bi sıkıntı çıkmadı. ama denildiği gibi oktanı yuksek "sek" koymayın

Babamin arkadasinin torosuna ucak benzini koymuslar motor stop etmiyordu ama fisek gibiydi :) bunda calismada, cekisinde durum nasildi ?

• Dertli araçlarda iyi sonuç verir sanırım
  • quote:

Orijinalden alıntı: pi10

quote:

aracı sattık ama elimizde metil alkol bollugundan elimize geçen her araca koyduk bi sıkıntı çıkmadı. ama denildiği gibi oktanı yuksek "sek" koymayın

Babamin arkadasinin torosuna ucak benzini koymuslar motor stop etmiyordu ama fisek gibiydi :) bunda calismada, cekisinde durum nasildi ?

Nereden temin etmisler acep.

Bilginiz varsa durumla ilgili biraz daha bilgilendirin lutfen

• Yeri gelmişken bende soru sorucam. Nitro yakıt koysak benzinli araca 1lt kadar bi fark yaratırmı veya sorun yaşatırmış 50tl benzin 1lt nitro yakıtı mesela?
  • Beypazarı sodasinin asidi de iş gorurmu acaba, tanesi ucuzda

• quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

quote:

Orijinalden alıntı: pi10

quote:

Nereden temin etmisler acep.

Bilginiz varsa durumla ilgili biraz daha bilgilendirin lutfen

Zirai ilaclamada kullanilan ucaklar var bunlara gerekli bilgi ve belge vermek icin yanina gitmisler geri gelirken torosun benzini bitmis. Arkadasin deyimiyle 'sek' ucak benzini doldurmuslar

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.