Şimdi Ara

benzine alternatif yakıt yaptık

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
11
Favori
17.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • geçen cuma günü mitsubishi carisma marka 1999 model benzinli aracımızla yolda kaldık otomatik vitesli model olduğu için hayli fazla yakıyordu.bidonla gidip benzinimizi aldık 5 litre sonra sabun imalatı yaptığımız dükkana girdik yaklaşık 10 çeşit hammaddemiz var bunlardan biride metil alkol.arkadaşla deneyelim dedik nolursa olsun artık diyerek 5 litre metil alkol doldurduk depoya ve calıstırdık. buşekilde yaparak 3 gundur dolasıyoruz şuana kadar hiçbir sıkıntı olmadı rolantiden tutun performansı çekişine kadar herşeyi normal.

benzin litre fiyatı 4.90 küsür, metil alkol litre fiyatı 1.50tl... biz yarıyarıya koyduk 5 litre yakıta 5 litre metil alkol

• bravo iyi düşünülmüş
  • O riski nasıl aldınız ki
  • Uzun vadede zarar verebilir.. Dikkatli olmak lazım..
  • Hocam uzun vadede arabayı yakmazsanız 100 km de bir sonuçları bize yazın merak ettim gerçekten
  • Benzine etanol veya metanol katılıyor zaten. Çok katmazsanız problem olacağını sanmıyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendisler boşuna paralıyorlar kendilerini desene..: )
  • zaten böyle birşey var zararıda vardır mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserkaan

Mühendisler boşuna paralıyorlar kendilerini desene..: )

benım kaybedicek pek fazla bıseyım yok aslında 3 tane lpgli araba eskıttım lpg takılmış araçtan daha kötü olucagını düşünmüyorum ha sıkıntı cıkarmaya basladığı sırada aynen siteye atkarıcam :))
  • takipteyim hayırlısı
  • Merakla olacakları bekliyorum.
  • Benzini %65e flan çıkarın uzun vadede zarar verebilir, alkol oktansız galiba?

• quote:

Orijinalden alıntı: Cihat_,

Benzini %65e flan çıkarın uzun vadede zarar verebilir, alkol oktansız galiba?

alkol heralde oktansız benzini 97 oktan alıyoruz :D
  • Bencede % 60 70 daha iyi olacaktır fikir mükemmel takipteyim
  • quote:

Orijinalden alıntı: farozaa

quote:

Motoru takip edin sesinde flan değişiklik yoksa devam edin, ileride birşey olursada yaptığınız kârla motoru yaptırırsınız

• takip
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: farozaa

quote:

Motoru takip edin sesinde flan değişiklik yoksa devam edin, ileride birşey olursada yaptığınız kârla motoru yaptırırsınız

+++++++

Hiç birşey olmaz ise bende deniycem

• methanol kullanmışsınız. forumd abilgili arkadaşlar vardı depoya ve yakıt borularına methanol'un zarar verdiğini değiştirilmesi gereken aparatlar olduğunu anlatıyorlardı. sonrasında methanol ile çalışıyor.

methanol ile 2 katına yaklaşan bir yakıt tüketimi olacaktır bu arada.
  • depoyu fullemek yerine kücük karışımlar daha mantıklı olabilir. alkol oldukç uçucu bir madde çünkü. koyduğunuz depodan uçabilirmi diye merak ettim şimdi.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.