Şimdi Ara

benzine alternatif yakıt yaptık (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
11
Favori
17.082
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • selin kolonyası var 80 derece aynı zamanda ferahlıkta verir...
    nerden baksan 200 oktan 0-100ü geliştirirsiniz ve egzostan size kabuğu ile limon verir...ondan da limonata yapar 1 taşla 2 ferahlık kazanırsınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: 200ugececekaga

quote:

Orijinalden alıntı: pi10

quote:

Orijinalden alıntı: farozaa

aracı sattık ama elimizde metil alkol bollugundan elimize geçen her araca koyduk bi sıkıntı çıkmadı. ama denildiği gibi oktanı yuksek "sek" koymayın

Babamin arkadasinin torosuna ucak benzini koymuslar motor stop etmiyordu ama fisek gibiydi :) bunda calismada, cekisinde durum nasildi ?

Nereden temin etmisler acep.

Bilginiz varsa durumla ilgili biraz daha bilgilendirin lutfen

Bu mümkün değil. Çünkü uçak yakıtı dediğiniz yakıt, halk arasında gaz yağı da denilen kerosendir ve benzinden daha zor yanar. O nedenle arabalarda sorunsuz kullanılamaz. Ve hatta benzine göre daha yüksek ısı verir ve bu özelliğitle arabalarda kullanılsa bile kısa zamanda yatak sarmaya kadar gidebilecek bir çok soruna neden olur.

O nedenle bu bence birilerinin arkadaş sohbet ortamında hava olsun diye uydurduğu bir hikaye.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aya -- 27 Haziran 2014; 9:45:03 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Eskiden sakız alsam fişini alırdım,ama katrilyonluk ihaleler alan mehmet cengiz, havuz medyası vb tetikçi kesimin vergi borçları yapılandırma adı altında silindiğinden beri vergi vermek içimden gelmiyor, konuyu takip edeceğim.en iyi yol müstakil eve çıkıp doğalgaz dolum kiti ile evde doğalgaz dolumu yapmak.doğalgaz lpg den bile yüzde 50 kadar tasarruflu.müstakil evi olanlar düşünebilir.

• Motoru eline alacaksin.

• aracın kullanma kılavuzunda %10 dan fazla kullanan etanol kullanmayınız yazıyor. metanole ise tamamen karşı.
  • rc nitrolu aracım deposu hortumları vs heryeri plastik , %16-20 arası nitrometan %10 civarı hint yağı ve %70 de methanol yani metil alkolle çalışıyor. plastiklere hiçbir faydası olmuyor çünkü hint yağı korozyonu vs engeller.

metil alkolu nerden alıcam diye ararken nereye geldim
  • Noldu geçen süre içinde? son durum ve gelişmeler nedir? Bir ses verin...

• Daha önce yazılmadıysa yazayım
    Metil alkol zaten bir yakıttır, hatta tüm alkoller yakıttır
    araba için konuşacak olursak petrolden elde edilen tüm yakıtlardan ortalama %30 daha az verimlidir
    ama motoru korozyona uğrattığı için tercih edilmez.
    Zaten motoru korozyona uğratmasaydı onu da vergilerde 4 lira yaparlardı
  • Konu hort olacak fakat aramada üst sırada çıktığı için bir uyarı yapmak istedim. Bilindiği üzere metil alkol cilde aşırı zararlıdır gözle tamasında körlüğe sebebiyet verebilir içildiğinde ölümcüldür. Eğer bu şekilde bir proje yaparsanız arac bozulduğunda tamirciye verirken metil alkol kullanıldığnı ve dikkatli olması gerektiğini söylemenizde yarar var daha önce düşünmüştüm fakat bu işlerden anladığım için aracımı hep kendim tamir ediyorum yakıt sistemine dokunmamım tehlikeli olacağını düşündüğümden vazgeçtim. Ama etil alkol bulunabilirse gayet sağlıklı çalışacaktır ama bildiğim kadarıyla etil alkol kaçak içki yapımı için satılmıyordu eczaneler vs zor veriyordu.

Birde gerçekten ne oldu araç ne kadar kullanabildiniz?
  • Arac hala kullaniliyor bi mersinde herhangi bi bozulma olmadi rutin bakimlari rutin arizalari oldu yani olmasi gereken seyler oldu fakat satildiktan sonra alkol kullanilmadi. normalde araci sattigimiz icin ve dukkani kapadigimiz icin konuyu boslamistim. Suan izopropil alkol ile baska bir araci kullaniyoruz 30 benzin yuzde 70 izopropil alkol her depoda oktan artirici benzin katkisi wurth veya 1 adet naftalin( naftalin diyip gecmeyin gercekten performans arttirir). Arkadaslar 4 aydir bu sekilde sorunsuz kullaniyorum kimseyede tavsiye etmiyorum. :)) Nedeni izopropil alkolu gidip normal bi sekilde alirsaniz zaten litresi 6 tl bende 3 ton var ihaleyle aliyorum 3 tonu bin tlye aldim. Mantalitenizi bunun uzerine kurunuz. Hepinize hayirli forumlar diliyorum

• alkol daha pahalı değilmi yav,ucuzsa içek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ufuk-34JD58

alkol daha pahalı değilmi yav,ucuzsa içek
    Toptan alirsan ucuza aliyorsun. Bu icilebilir turden bi alkol degil malesef .d saflik yuzde 99.9

• quote:

Orijinalden alıntı: farozaa

Toptan alirsan ucuza aliyorsun. Bu icilebilir turden bi alkol degil malesef .d saflik yuzde 99.9

Alıntıları Göster
    öyleyse bize uymaz.fazla saf içersek kolay kandırırlar

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güney amerikada bazı ülkelerde %100 etanol kullanılıyor olarak biliyorum. Fakat motor tamamen farklı. Etanol ısı değeri çok yüksek olduğundan motora zarar verecektir. Bu nedenle %40 'ın üzerindeki benzin etanol karışımlarında yanma odalarında ve pistonlarda modifiye yapılıyor. Saf etanol ve metil alkolu bu şekilde aracta kullanmanız araca çok fazla zarar verecektir. Bence modifiyeyi araştırıp uygulayın ve burada paylaşırsanız bir çok kişiye ilham kaynağı olabilirsiniz.
  • Flex Fuel Vehicle nedir?

Bildiğim kadarı ile 85%(e85-m85) Ethanolden saf etil-metil bazlı yakıt yok.

Ağır korozif maddeler olduğu için, normal benzin için yapılmış yakit pompasi ve yakit hatlarina uygun bir yakit degildir. Ayrica Daha yanıcı olması nedeniyle soğuk yanar ve enerjisi düşüktür ancak vuruntu yapar bu nedenle ECU uzerinden zamanlama ayarlarinin yapilmasi gereklidir.

Muhtelif yakitlar

e10 (%10ethanol)

e85(%85 Ethanol)

87Oktan Standart Benzin

91Oktan Standart Kurşunsuz

95+Oktan Premium Kurşunsuz Benzin.

Ek olarak : etil ve metil alkol sahte içki nedeniyle artik devlet kontrolünde satıldığı icin almak eskisi kadar kolay degil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 11 Haziran 2018; 14:30:50 >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.