Olayı tamamen yanlış anlamışsın. 1945 sonrası doğan boomer kuşağı maddi imkan olarak daha şanslıydı. Fakat şöyle bir durum var. Ben çocukken nüfus 50 milyon ve ülke olarak kendine yeten (yiyecek) bir ekonomimiz vardı. Şimdi 80 milyonu geçtik yiyecek yetmiyor onunda dışarıdan takviye alıyoruz. İleride nüfus daha da artacaktır ve imkânlar daha da azalacaktır. Sen çocuk içinde kenara birşeyler koymaya başla çünkü bizimle aynı imkanlara sahip olmayacaklar. Aynı durumda olmalarını bekleme. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Benzine mazota gelen zamlar (4. sayfa)
-
-
Değerli büyüğüm öncelikle sizden özür diliyorum geçmiş bir gün size hakaret ettiğimi hatırlıyorum.
Benden 10 yaş büyüksünüz.
Hakkınızı helal ediniz o zaman özür dileyememiştim.
@MÜŞAVİR kardeşimin de bahsettiği gibi şu anki şartlar rakamlarda verilenlere göre daha zengin olduğumuzu belirtse de aslında kazın ayağı öyle değil.
Zira ;
GSMH/toplam nüfus= Kişiye düşen milli gelir bilgisinden hareketle 1994 yılı 5 nisan kararlarının yarattığı ekonomik tahribatın olumsuz etkileri ile beraber en büyük 1994 yılı sonu itibarı ile 16.büyük ekonomi iken bugün 23. sıradayız.
Demekki milli gelir artışı sıralamada gerilemeye sebep olmuş.
Söylediğiniz veya söylenilen ekonomik refahlama olsa idi eğer bugün 10/15. büyük ekonomi olmamız gerekirdi.
Ayrıca bir ekleme yapmak istiyorum @MÜŞAVİR kardeşime bir ek yapayım.
Babanız 90 lı yıllarda size nazaran daha çok kazanıp size sizin şu anda çocuklarınıza sunamadıklarınızı sunduğunu söylemişsiniz, doğrudur ancak bugün inşaat sektöründe hamallık ya da usta/kalfalık yapanlar bugüne göre yine çok iyi kazanıyorlar.
yani 90 lı yıllarda memurdan çok kazanan amele yine çok kazanıyor.
Ancak 90 lı yıllardaki gibi ev/arsa/arabaya ulaşımı tabii ki birçok sebepten ötürü daha zor bu ayrı bir konu
-
Her şeye zam yap ama mazota yapma. Mazota gelen zam direkt olarak çiftçiyi vuruyor. Gıda fiyatları anında yükseliyor. Lojistiği vuruyor, her şeyin fiyatı hopluyor, enflasyonun 1. derece sebebi mazot zammı. Mehmet Şimşek yönetimi çok acemice bir hareket yaptı.
-
Teşekkürler. Yaştan bağımsız birbirimize hakaret etmemeliyiz. Sataşma, kızdırma olur ama hakaret başka birşey.
Eğer ki kişi başı milli gelirimiz arttığı halde ekonomimiz sıralamada daha geriye düşüyorsa bu gelir dağılımının düzeldiğine işarettir. Zaten kuru kuruya büyük ekonomi olmanın vatandaş için çok bir anlamı yok; bkz brezilya, hindistan, çin.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hayır gelir dağılımının düzelmesi sonucunu çıkaramazsınız.
Buradan çıkarılacak tek sonuç bizden refah seviyesi daha düşük olan en az 7 ülkenin bizden daha müreffeh bir hayat yaşamaya başladığının rakamlara yansımasıdır. Kişi başı gelirde dünya sıralamasında 72. olmamız zaten bazı şeyleri anlatıyor zaten.
-
- boomerlar şanslı falan değildi . it gibi çalıştılar ,süründüler yavan yaş bu yaşa geldiler çoğu ekmek yemekten şeker hastası zaten . et yemedikleri için dzilerdeki kıkırdaklar bitmiş yayalak kaz gibi dembil dembil gidiyorlar .
- mazot zamı falan yalan, burası hırsızistan. fırsatını gördümü tutan tuttuğuna saplar. mazota %10 zam gelir adam %10 zam yapar dürzü sanki bana mazot satıyor ekmek arası . senin operasyonunda nakliyenin ağırlığı ne mk ? inek mazot mu içiyor ? 1 litre mazota 1 litre süt mü veriyor sana ?
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X