Bu son zamlar pardon güncellemeler konu bile açılmamış bu kadar mı sindirildik artık alıştık galiba... < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Benzine mazota gelen zamlar
-
-
Türkiyede asgari ücret düşük değil. Yakıta gelen zamlar bizi etkilemez.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Suriyelileri ülkemize dolduran,her koşulda fazlasıyla destek veren hükümete tek bir kabahat bulmayıp rastgele önüne gelen Suriyelinin evini arabasını yakan cahil,gerizekalı bir halktan ne bekliyorsun ki?Suriyelileri ülkeye sokan,memleketin geleceğini tehlikeye atan hükümeti protesto ederek,iktidardan düşürmesi gerekirken hukümetimizin yanındayız diyen cahiller ordusu bir ülke.
Hocam 2028 e daha var. Aman hocam eleştirilerinin dozunu biraz düşür.....
Umudumuz kalmadı en son ne zaman kahkaha atarak gerçekten güldük hatırlayaniniz var mı gençlerin hayalleri çalındı hayal etmeden hedef olmadan ümitsiz yaşamak nedir bilir misiniz ...
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 4 Temmuz 2024; 9:53:40 >
Benzine zam, memura zam, ekmeğe zam ama asgari ücretle 4 kişi geçindirmeye çalışan adama zam yok…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
petrol zamları ana konusu var
başka konu açılmasın diye
-
Benzinle mazot normalde olması gerekenin 20-25 TL altında zaten
Maalesef durum bu
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Bu mevzuya öyle mi bakicaz bugün dolar 1000 lira olsa dolar bazında çok daha ucuz olur o zaman benzin. Biz zenginlemis mi oluyoruz bu durumda dolar bazında bizde benzin ucuz diye. Asgari ücretinle kaç litre benzin alınıyor tablosu çok daha akılcı olur.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Benzine gelene kadar,
Benim babam ameleydi, ayda 10-15 gün inşaatlarda düz işçilik (amele) yapardı (Sürekli iş bulunmazdı, hele kışın inşaatlar tamamen dururdu), ayın geri kalan 15-20 gününü evinde yatarak, bizlerle vakit geçirerek doldururdu, Köyden bir döşek bir yorganı çuvala koyup gelmişti Ankara'ya, ev yeri aldı, üzerine ev yaptı, içinin eşyasını tamamladı, 3 çocuk okuttu, mevsiminde olan meyveler evimizde leğenlerle, patates, soğan, un, pirinç çuvalla olurdu. En az her bayram mağazaya gider, tepeden tırnağa yeni kıyafetler alırdık, mutluyduk, gelecek kaygımız yoktu. Ve benim babamın ilkokul diploması bile yoktu, ben şu an 48 yaşındayım, mali müşavirim, 30 Yıldır, askerlik dönemi hariç aralıksız çalışıyorum ve babamın biz çocuklarına sunduğu imkanları ben 2 çocuğuma sunamıyorum.
Ben mi utanmalıyım utanması gerekenlerin yerine, düşün düşün çıldıracağım artık.
-
çuvalla patates pirinç mi alamıyorsun hocam?
yoksa altına araba eline iphone mu veremiyorsun, ha bir de hazır ev.
ben şahsen babamdan kalan evim de yok arabam da bir kuruş malım da, bu durumda çocuklara ev araba almayı düşünmüyorum. ben çalıştım Allah kısmet etti aldım. onlara da çalışın siz de alın çalışkan olmazsanız ev araba alamazsınız diyorum.
-
15 mayıs sonrası farklı fiyatlı yakıt olmayacak şeklinde karar çıkıyor...
kim uyuyorsa...gerek tabelası gerek web sitesi kimsenin umrunda değil...
bu ülke o kadar uzun süredir sindirildiki... 99'da ÖTV'nin gelişi ve yakıtın sürekli sorun oluşu bu ülkenin değişmez bir denklemi artık
kaç yılına şahit olduk millet şu kadar kuruş yakıyorum şu kadar lira yakıyorum...
bugün şuan litresi 77₺ olsa homurdanmalar yaşanır 1-2 gün giden azalır ama sonra yine içinde çıkılmaz bir trafik
hele 100-120lira olsa masa sandalye atarlar benzinliklere bak ben alabiliyorum şeklinde...(gösteriş budamız çok)
o yüzden değişmez yani...
zorlanıyor hesabın içinden çıkamıyorsan bu ülkede LPG'li bir japon olacaksın..
ve araca 15-20 yıl inmeden bineceksin veya iş yapıyorsan ona göre ticari araç bulacaksın...
DEĞİşMEZ...
Aynı tür akaryakıtların Farklılaştırılmış Akaryakıt veya Diğer Kodlu Akaryakıt olarak bilinen katkılı akaryakıtların farklı fiyatla satışı 15 Mayıs 2024 itibarıyla yasaklandı.
8730 Sayılı Farklılaştırılmış Akaryakıtlara İlişkin Kurul Kararında Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kurul Kararı, Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK) tarafından, 15 Mayıs 2024 tarihinde yürürlüğe girmek üzere yayımlandı.
-
Akaryakıtli suv fiyatına mg4 Togg Tesla falan alanlar ne keyiflidir şimdi:))
Olay o değil ki, okumamış, köyünden bir döşeği ile büyükşehire gelmiş bir adamın, günün deyimiyle part-time çalışarak kazandıklarını, çocuklarına sunduğu hayatı, sözde kariyer meslek sahibi, 28,5 yıldır bilfiil (yeri geldiğinde halen c.tesi-pazar dahil, ayın en az 4-5 günü gece 10-11 e kadar çalışarak) çalışan bir insan yapamıyorsa, burada sorun ben de değildir.
-
sorun sende hocam.
sorun senin az kazanman ya da zengin olmaman değil, bunun farkında olmaman. bence.
neyi yapamamışsın bi liste yapsan ?
bir de ekstradan yaptıklarını listelesen. olay matematikle çözülür bence.
biz köyde toprak damlı evde bir tek elektrik faturasını dert ederdik çünkü su faturası yoktu, şimdi aynı köydeki ev betonarme ve elektrik su yanında internet ile birlikte en küçüğüne kadar herkesin ayrı telefon faturası var. zamanında toprak damlı evde tüplü televizyon var diye siz fakir değilsiniz deyip yeşil kartlarımızı iptal etmişti devlet. şimdi o evde plazma tv ve klima da var beyaz eşyaya ek olarak ama siz fakirsiniz diye aylık yatırıyor hesaplarına.
ben karşılaştırınca o zamanlardan kat be kat zenginlik görüyorum. siz yetersizlik görüyorsanız sorun sizde, bakış açınızda, paranızın azlığında değil.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaDMaxiBo -- 4 Temmuz 2024; 11:2:32 > -
Hoca tartışmanızı okuyorumda adam diyorki part time çalışan biri arsa aldı ev yaptı daha söyleyecek söz varmıki sencede? Mesela sana asgari ücretin 3 katını versem sen bugün sıfırdan arsa alıp ev yapabilirmisin ve o arada aile geçindirebilirmisin? Bugün en dandik ev arsa vs 3-5 milyona patlar istesende banka bu miktarı kredi vermez verse 3 asgari ücret taksitini ödüyemez ama adam part time bunu yapmış yapılabiliyormuş bilmem anlatabiliyormuyum.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzine gelene kadar, Benim babam ameleydi, ayda 10-15 gün inşaatlarda düz işçilik (amele) yapardı (Sürekli iş bulunmazdı, hele kışın inşaatlar tamamen dururdu), ayın geri kalan 15-20 gününü evinde yatarak, bizlerle vakit geçirerek doldururdu, Köyden bir döşek bir yorganı çuvala koyup gelmişti Ankara'ya, ev yeri aldı, üzerine ev yaptı, içinin eşyasını tamamladı, 3 çocuk okuttu, mevsiminde olan meyveler evimizde leğenlerle, patates, soğan, un, pirinç çuvalla olurdu. En az her bayram mağazaya gider, tepeden tırnağa yeni kıyafetler alırdık, mutluyduk, gelecek kaygımız yoktu. Ve benim babamın ilkokul diploması bile yoktu, ben şu an 48 yaşındayım, mali müşavirim, 30 Yıldır, askerlik dönemi hariç aralıksız çalışıyorum ve babamın biz çocuklarına sunduğu imkanları ben 2 çocuğuma sunamıyorum. Ben mi utanmalıyım utanması gerekenlerin yerine, düşün düşün çıldıracağım artık. |
Suriyelileri ülkemize dolduran,her koşulda fazlasıyla destek veren hükümete tek bir kabahat bulmayıp rastgele önüne gelen Suriyelinin evini arabasını yakan cahil,gerizekalı bir halktan ne bekliyorsun ki?Suriyelileri ülkeye sokan,memleketin geleceğini tehlikeye atan hükümeti protesto ederek,iktidardan düşürmesi gerekirken hukümetimizin yanındayız diyen cahiller ordusu bir ülke.
|
Hoca tartışmanızı okuyorumda adam diyorki part time çalışan biri arsa aldı ev yaptı daha söyleyecek söz varmıki sencede? Mesela sana asgari ücretin 3 katını versem sen bugün sıfırdan arsa alıp ev yapabilirmisin ve o arada aile geçindirebilirmisin? Bugün en dandik ev arsa vs 3-5 milyona patlar istesende banka bu miktarı kredi vermez verse 3 asgari ücret taksitini ödüyemez ama adam part time bunu yapmış yapılabiliyormuş bilmem anlatabiliyormuyum. |
Olay o değil ki, okumamış, köyünden bir döşeği ile büyükşehire gelmiş bir adamın, günün deyimiyle part-time çalışarak kazandıklarını, çocuklarına sunduğu hayatı, sözde kariyer meslek sahibi, 28,5 yıldır bilfiil (yeri geldiğinde halen c.tesi-pazar dahil, ayın en az 4-5 günü gece 10-11 e kadar çalışarak) çalışan bir insan yapamıyorsa, burada sorun ben de değildir. |
Başkan konuyu anlamadın heralde başka başka şeyler yazıyorsun şuan ülkenin ekonomik durumu eskiye oranla iyi diyen biri muhtemelen iktidar yanlısı çıkarı olanlardır. Twitte görüyoruz klavye çalışanlarını. Siyaset yapmak istemiyorum ama 2 asgari ücretle arsa alıp ev yapabiliyorsan iktidarda yan hesabın kesin vardır çünkü bu şuanki ekonomi ile mümkün değil matematik ortada. |
3 Türlü yalan vardır; - Yalan - Kuyruklu Yalan - İstatistik Kişi başına düşen milli gelir de böyle bir yalandır. Tıpkı Tüik'in enflasyon verisi gibi. GSMH/toplam nüfus= Kişiye düşen milli gelir. Böyle bir hesap yok, o gelirin dağılımındaki adalettir önemli olan. 40 Sene önce o gelirden çıkan payı alan nüfus toplam nüfusun % kaçıydı, bugün % kaçı? 2023 GSYH : 26 trilyon 276 milyar 307 milyon TL X 005,9 = 1.550.302.113.000 TL 85.000.000 X 0,20 = 17.000.000 1.550.302.113.000 / 17.000.000 = 91.194 tl 91.194 / 32 = 2.850 usd İşte hesap, ülkedeki 17 milyon insanın senelik geliri 2850 usd. (Hesaba 15 milyon sığıntıyı eklemedim, onu da eklesen 1500 usd ye felan düşer ki onlarda bu gelirden pay alıyor)
|
Türkiyede asgari ücret düşük değil. Yakıta gelen zamlar bizi etkilemez.
|
Çocuklara çalış kendin kazan diyeceksen neden bu dünyaya getirdin. Böyle bir düşünce nasıl olabilir?
|
Ev arsa pahalı
Çünkü 3. Dünya ülkelerinden cebinde parası olan pasaportu cebine koyup , uçak bileti alıp istanbul Antalya Muğla’da deniz kenarında bira içebiliyor Kendi ülkesinde bu ya yok , ya yapamaz Şimdi bana aynı imkanları sağlayacak ve cebine pasaportu koyup gideceği klas bir ülke say Sayayım mı ? Bosna … onunda tek denize çıkışı Gebze kadar var yok neum Yani Türkiye de konut fiyatlarının nedeni Türk halkının zenginliği değil , uygulanan vize politikaları İranlı bir zenginsin. Manitanla kaçamak yapacaksın. İstanbul’a ilk uçakla vizesiz gelebiliyorsun , izmire gidebiliyorsun. Bunun ne demek olduğunun farkındamısın ? O adama İspanya Hırvat Yunan bizim uygulamadığımız gibi vize uygulamasa adam Türkiye’yi 2 uzun atlar Türkün zengini , adama Alpler’in yamacında 500 - 700 bin Euro’ya ev al , vize de yok de , oturum vatandaşlık dağıt Bak bakalım değil İranlı senin kendi halkın İstanbul’da İzmir’de 2 katlı 3 odalı 150m2 villalara 500-700 bin Euro veriyor mu ? Sana kızmıyorum , yukarıda yazdığım taşları yerli yerine koyabilen kişi sayısı az Türkiye’nin vize politikası gayrimenkulü bu hale getirdi En başa yazılacak neden budur Aşkabat , Tebriz , Kahire , Erbil , Riyad , Bakü , Almatı vs Ve istanbul , Muğla vs Siz bunun ne demek olduğunun farkındamısınız ? |
Benzer içerikler
- yanlış buji takılırsa ne olur
- kırık tampon tamiri fiyatı
- eurorepar balata
- opel vectra uzay kasa tutulan modeli
- motul yağ orjinal sorgulama
- byd dolphin ne zaman türkiye"ye gelecek
- yeni renault 5
- hyundai i20 sıfır fiyat
- l200 mitsubishi 2024
- renault fiyat listesi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X