Benzin ve Motorine Gelen ÖTV Zammından Sonra En Uygunu LPG Midir?
-
-
Sakın aman diyeyim.
LPG iyi bir yakıt türü değil.
Patlıyor hacım.
Takmayın, taktırmayın..
Almayın LPG, aldırmayın….
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla yeni civic de hala lpg de titreme yaşayan var kronik sorun gibi olmuş açıkçası keşke Uygun olsa benzin kimse uğraşmadan kullansa
https://www.civictr.com/threads/fe1-eco-civic-silkeleme-sorunu.261504/
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emekkk -- 16 Temmuz 2023; 0:44:4 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
@Cloud Nine patlıyor dediğiniz eski arabalar için midir?
Karbüratörlü, tek boğazdan beslemeli araçlarda mikser olmadan kullanılabiliyormuş. Tekleme yada güç düşmesi gibi sorunlar olmuyormuş. Bu hayat pahalılığına eski bir araba alsam, nadiren LPG'li kullansam mantıklı olur mu?
Eski model cikleli araçlarda, yokuş yukarı kaldırırken, cikleyi çekmiş olsam, bir ayağım debriyajda, bir ayağımı frenden kaldırsam, yani gaza basamadan araba yokuş yukarı rahat kalkar mı?
Cikleyi yokuş yukarı rahat kaldırmak için kullanan kimse var mıdır?
Yada 2010 model civarı benzinli/LPG yada dizele yönelmem lazım. Yılda yapacağım 4000 km civarında ama dizelinde torku yüksek, yokuş yukarı kaldırırken stop etmiyor.
-
Benzin ucuz olsa - kimse binek araçta dizel tercih etmez.
Lpg kimse kullanmaz, tercih etmez. 3. Dünya ülkesi yakıtları bunlar
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
-
Benzin ve motorine 6tl lpg ye 5tl zam gelmiş,sabah sabah rüya görüyorum sandım.Bu fiyatlar nedir böyle
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
günaydın :)
Gün pek aydın olmadı,gece okunan selalar bizim içinmiş meğer :)
Bir Atasözü Derki; Zamanında Yediğin Hurmalar Günü Gelir Seni Tırmalar..
Yalnız o beklenen gün daha gelmedi, 50 ve katları liraları da görürüz inşallah
-
Yok yok LPG taktirma sakin motoru kurutur yakar isiyi arttirir zararli kimse tavsiye etmiyor fakirler biner ama arabayi öldûrûr
-
En katı Lpg karşıtının bile argümanı boş şuan.. yol yapıyorsan Lpgnin avantajı dağ gibi olmuş durumda.
Önemli olan uyumluluk, Duster 1.0 tce Lpg gibi gerçek fabrika çıkış sistem olması lazım.
-
Daha önce lpg li accent kullandım. Lpg nin markası çok kötüydü, çok uğraştırdı. Sonra atiker ile değiştirttim, bu sefer de bujileri sık sık arızalanmaya başladı. Satıp dizel astra aldım. Lpg li accent ile aynı yakıt parasını veriyordum o zamanlar. Belki astra fazla yakıyor bilemem, 7.5 litre/100km.
Şu an ikinci aracım atmosferik stonic. 8 litre/100 km de onda tüketim var. Lpg uyumlu olmasına rağmen az km yapıldığı için düşünmüyorum. Astrayı da değişecek olsam yine dizel alırım.
Hayir hayir lpg cok kotu sakin bulasmayin
Ati esege çeviriyor arac yokuşta bayılıyor
Surekli gaz kokusu
Her an patlama riski
Bir kere fakir isi zaten
Kapali yerlere de almıyorlar
Yuksek isida calisip motoru da öldürüyor siboplari eritiyor
Sakin aman sakin lpg den uzak durun mümin kardeşlerim
Her an havaya uçma riski
Her 3 günde bir sanayiye gitme
Her 10 bin km yağ bakımda lpg kaynaklı mecburi buji bobin değişimi
Her 10 bin kmde sübap eritmesi sebebi ile üst kapak açılması
Üst kapak açılınca lpg ısısı sebebi ile contanın gidik olduğunu görmek
Üzerinde bir de bagajda yer kalmaması
Lpg alırken utanmak, pompacının içinden fakir diye söylenmesi
Araç performansında yüzde 30 a varan kayıp
Her 300 400 kmde bir yakıt almak için istasyona gitme zorunluluğu
Araba benzinli mi dizel mi sorusuna tüplü :( cevabı vermek
Silkeleme uçma kaçma durma rölantide devirin 600 ile 2500 arası dans etmesi arabadaki yolculara mahcup olma
Yolcuların aman canımızı yolda mı bulduk diyip arabadan inip taksi tutması
Lpg kitlerinin 15000 tl fiyatı olması
Benzinde 7 litre yakan arabanın lpg ile en az 13 litre yakması ile kit parasının 5 yılda amorti olması
Lpgli motorlara ölmüş gözüyle bakılması ve piyasanın 50k altına gitmesi
Gibi sebeplerden dolayı asla lpg taktırmam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Lpg için bekar olsam belki taktırırdım. Şu anda tüketim yarı yarıya bile gelse gene de taktırmam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
az bir benzin dizel imkanın varsa lpg iş değil kesinlikle sıkıntısı bitmez. imkan yoksa en son tercih olmalı işte.
-
lpg taktırayım yakıt maliyetim düşer diyenler galiba akp tarafından yönetildiğini unutuyor,benzine yapılan zamlar sonrası lpgye 10-15 arası güncelleme yapılmayacağını mı düşünüyor?kasada para yok,yani artık kasa sizin cebiniz,tşk akp .
-
Tofaş grubunun 20 senelik LPG sistemi dışında LPGli araç görmemiş insanlar konuşmuş yine. Kaliteli montaj ve kaliteli bir kit takılıp Afr ayarı düzgünce yapıldıktan sonra ne çekişten düşer ne patlar. 1 litre benzin yakan araç 1,2 litre gaz yakıyor. Fiyatları baz alarak sen yap hesabını. 10 liradan aldığım 37 litre gazla 370km yol yaptım şehiriçi bu hafta.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sakın aman diyeyim.
LPG iyi bir yakıt türü değil. Patlıyor hacım. Takmayın, taktırmayın.. Almayın LPG, aldırmayın…. |
Her an havaya uçma riski
Her 3 günde bir sanayiye gitme Her 10 bin km yağ bakımda lpg kaynaklı mecburi buji bobin değişimi Her 10 bin kmde sübap eritmesi sebebi ile üst kapak açılması Üst kapak açılınca lpg ısısı sebebi ile contanın gidik olduğunu görmek Üzerinde bir de bagajda yer kalmaması Lpg alırken utanmak, pompacının içinden fakir diye söylenmesi Araç performansında yüzde 30 a varan kayıp Her 300 400 kmde bir yakıt almak için istasyona gitme zorunluluğu Araba benzinli mi dizel mi sorusuna tüplü :( cevabı vermek Silkeleme uçma kaçma durma rölantide devirin 600 ile 2500 arası dans etmesi arabadaki yolculara mahcup olma Yolcuların aman canımızı yolda mı bulduk diyip arabadan inip taksi tutması Lpg kitlerinin 15000 tl fiyatı olması Benzinde 7 litre yakan arabanın lpg ile en az 13 litre yakması ile kit parasının 5 yılda amorti olması Lpgli motorlara ölmüş gözüyle bakılması ve piyasanın 50k altına gitmesi Gibi sebeplerden dolayı asla lpg taktırmam |
En katı Lpg karşıtının bile argümanı boş şuan.. yol yapıyorsan Lpgnin avantajı dağ gibi olmuş durumda. Önemli olan uyumluluk, Duster 1.0 tce Lpg gibi gerçek fabrika çıkış sistem olması lazım. |
Bir Atasözü Derki; Zamanında Yediğin Hurmalar Günü Gelir Seni Tırmalar.. Yalnız o beklenen gün daha gelmedi, 50 ve katları liraları da görürüz inşallah
|
Yok yok LPG taktirma sakin motoru kurutur yakar isiyi arttirir zararli kimse tavsiye etmiyor fakirler biner ama arabayi öldûrûr
|
Gün pek aydın olmadı,gece okunan selalar bizim içinmiş meğer :) |
lpg taktırayım yakıt maliyetim düşer diyenler galiba akp tarafından yönetildiğini unutuyor,benzine yapılan zamlar sonrası lpgye 10-15 arası güncelleme yapılmayacağını mı düşünüyor?kasada para yok,yani artık kasa sizin cebiniz,tşk akp . |
Yahu durun uyandırmayın iste milleti biz bilmiyor muyuz sanki herseyi soylemesini yapmayin sunu ya Sifir corollaya taktirdigim lpg ile 40 bin km yi gectim ben 3 bin liraya taktirmistim lovato c obd 2 afr ayari da yaptirdim sukur yılda bir filtre degistirip devam ediyorum Bak bana da soylettiniz oldu mu simdi Arz talep meselesi gaz kotu arkadaşlar siz uzak durun mazallah ... |
noldu lan itin götüne sokup çıkarıyodunuz lpg yi he ? cebinizde para kalmadı dimi şimdi . şu kitlere 3x fiyat çekerler inşallah da aklınız başınıza gelir. |
Benzer içerikler
- en iyi akü takviye kablosu markası
- sıfır araç plaka işlemleri
- en iyi gece görüş gözlüğü hangisi
- audi q2 yorum
- araç muayenesinde bagaj boş mu olmalı
- chery tiggo 9 pro özellikleri
- chery euro ncap
- kia ev4
- nissan gtr 2024
- audi a6 2025
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X