Şimdi Ara

Benzin ve Motorine Gelen ÖTV Zammından Sonra En Uygunu LPG Midir? (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
4
Favori
5.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Benzin ve Motorine Gelen ÖTV Zammından Sonra En Uygunu LPG Midir?

ilk başta bende elektrikli otomobillere sıcak bakmıyordum ( Kullanım mesafesi ve batarya sorunları olabilir diye ) ama artık fikrim değişti.

İmkanı olan Elektrikli otomobil alsın.Çünkü her ay neredeyse sıvı yakıtlara zam geliyor.Bu iktidarda 5 yıl burada kalacağına göre 5 yıl sonra şimdiki fiyatların kaç kattı olacak tahmin edemiyorum bile...

Zaten Avrupa'da önümüzdeki 5 yıl ve sonrası üretilen neredeyse her marka otomobillerin % 70 civarı Hibrit yada Elektrikli olarak tasarlanacak.

• zotacing kullanıcısına yanıt

Sen yanlış anlamışsın. Astra ağır araç, 200 km de 11 litre gayet mantıklı,100 km de 5,5 litre dizel yakıyormuş. Lpg li de 7,5 litre yakmış. Benzinde 6,3 litreye denk gelir( Lpg = 1.2 x benzin hesabı ). Bu rakamlar abartı değil. Gayet mantıklı değerler.

• teteni T kullanıcısına yanıt

Yakıt tüketiminde 200km değeri verilmez, anlamamam normal. Dünya'da tek örnek olabilir.

• zotacing kullanıcısına yanıt

Genel olarak aracın ne kadar yaktığını, yazdığın gibi 100 km üzerinden değerlendiririz. Fakat çoğunluğumuz falanca yere gittim geldim şu kadar yaktım demiyor muyuz? "Okurken dikkatimden kaçmış." demek çok mu zor?

• 2011 düz vites 1.2 aracımla defalarca uzun yol yaptım. Eksiği olur fazlası olur 8 litre civarı LPG tüketim elde ediyordum. 2012 dizel aracımda aynı kullanımda 3,0 litre civarı
    90 km geçmeden aheste aheste kullanımda
    Klima kapalı gece serinliği 100 km ortalamalarıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi m_kucukaksoy -- 29 Temmuz 2023; 12:13:37 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1.5 etsi ankara sehirici kullanimim. Dikkatli kullanim sonucu bu sehirici ancak yaklasik 500 km si ana yollar akan trafik.
    Benzin ve Motorine Gelen ÖTV Zammından Sonra En Uygunu LPG Midir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Seat Leon 2019 1.6 Dizel DSG Dün Depo'yu Fülledim.Aydın-İzmir yolunda 4 yetişkin klima açık bir şekilde 100km hıza sabitledim , İzmir'e geldiğimde istasyona geldim 157 ₺ mazot aldı.

• şu an elektrikli gözüküyor, ortalama 16,6 KW/100 km 1000 km tüketimim var ve site de 4tl/KW dolduruyorum (kendi müstakil olanlar daha da ucuza geliyor) km başına maaliyet 0,66 tl geliyor, uzun yol ise maalesef dc şarjların pahalı olması nedeni ile 2 katına çıkıyor

• ALPHA LION KING A kullanıcısına yanıt

@ALPHA LION KING LPG'li araba kullandınız mı? Tüm LPG'li arabalarda bu şikayetler oluyor mu?

• Konu başlığı altinda uzun yol yada 45-50 km ortalama hizi sehir ici diye buraya soyle az yakiyorum boyle yakit uretiyorum diyen arkadaşlar şaka mi yapiyorsunuz
    Istanbulda sehir ici iş saatleri 25-28 km arasi araclar genelde 10 litre civarı benzin yakarlar lpg ile 12 litre yakilir ve tasarruf edilir
    Olay tam olarak budur ok

• coderMX C kullanıcısına yanıt

Arkadaş ironi yapiyor :)

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.