Şimdi Ara

Benzin ve Motorine Gelen ÖTV Zammından Sonra En Uygunu LPG Midir? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
4
Favori
5.518
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

LPG nin patlama riski benzin deposunun patlama riskinden daha düşük

Bagaj kaybı yok yedek lastik yerine takılıyor

Her türlü kapalı otoparka girerim. Daha bugune kadar giremezsin diyen olmadı

İkinci sınıf muamelesi komik olmuş :) Fabrika bunu bu şekilde üretiyor.

• Code140 kullanıcısına yanıt
    Aracınız civic mi ?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt

Geçen sene bir arkadaşla otele gitmiştik.

dağa tırmanmalı bir yerde yokuşun başında iki aracın bilgisayarını sıfırladık. Yaklaşık 10-15 km lik yarım saatlık 2-3-4 vitesler ile arka arkaya tırmanılan yokuşun sonunda dizel 8, turbo benzin 9 yaktı.

iki araçtada klima açık ve 2 kişi vardı.

1.4 dizel auris-1.0 tsi golf

aynı yolda otele giderken ben biraz hızlı gittiğim için 0.2-0.3 vs dolaylarında daha çok yaktı. Dönüşte arka arkaya gidince benim araç benzer oranda az yaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-5A1BF912D -- 20 Temmuz 2023; 18:58:17 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • - Her gün market ve pazar fiyatlarına zam

- Her ay akaryakıta fiyatlarına zam ( Bu günde zam geldi )

- Her ay bulunabilirse Sıfır yada 2. el Otomobil fiyatlarına zam

- Her ay konut satışı yada kiralama bellerine zam

- Ulaşım vs giderlerine zam

- Tüm vergi harç vs. fiyatlarına zam

Emekli yada çalışana ZAM YOK yada çok az bir zam var ...

Bun gün açıklandı Faiz artışı ama Dolar yada Euro'nın ateşi düşmedi. Böyle devam ederse Doviz kurlarının yıl sonunda 50 bandında olur diyenler var.

En önemlisi Bu enfilasyon devam ederse Trafikte ki otomobiilerin %70 den fazlası 5 yada 10 yılın üstünde otomobiiler olacak.

• sssemih24 kullanıcısına yanıt

O tork o karşı konulamaz yokuşlardaki atiklik Turbo benzinli araçlarda yok mu? Hiç turbo benznli araç kullandın mı? Aynı yolu 1.2,1.3 turbo benzinli araçla gitmeyi bir denesene hangisi daha atik daha çevik. Ve yine aynı yolu LPG uyumlu 1.4 turbo benzinli bir araçla git bak bakalım hangisi TL olarak daha az yakıyor Lt olarak değil.

• zotacing kullanıcısına yanıt

Ne ayrıcalığından bahsediyon? Kim sana söyledi LPG ayrıcalıklı diye? Ya da nerenden uydurdun? Suç uydurma suçu yok mu seni de yargılasın o mahkemeler? ÖTVyse oran olarak en düşük oran Motorinde. LPG de daha yüksek. LPG ucuzsa ne yapsınlar %100 mü yapsınlar LPG deki vergiyi? Bunu mu istiyorsun?

Arkadaşımda da bende de Astra J Sedan var. Benimki 1.4T 140 HP onun ki 1.6 CDTİ 136 HP. İkimizde merkezde oturup ilçeye hastanede işe gidiyoruz. Yolumuz gidiş dönüş yaklaşık 200 km. Benim aracım ort. 15 Litre lpg yakıyor onun ki en az 11 litre mazot. Ben 12.29 dan LPG alıyorum o en az 34.08 den mazot. Yukarıdaki hesabı yeniden yapsana matematik profesörü bak bakalım aradaki fark ne kadarmış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Farfaraway21 -- 21 Temmuz 2023; 22:8:45 >
  • Farfaraway21 kullanıcısına yanıt

Uyduruk Opel'i örnek vermen bir hata, verimsiz bile olsa 1.6CDTI 11 litre yakıyor demen koca bir kahkahalık yalan.  

• Şuan Yunanistandayım LPG 0.8 €' ya satılıyor. Burada bile çok avantajlı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi boraycan -- 24 Temmuz 2023; 6:19:31 >
  • zotacing kullanıcısına yanıt
    ben 200km de 11lt mazot,15lpg gibi anladim.
    gunluk git gel maliyetini paylasmis arkadas sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 23 Temmuz 2023; 19:6:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • boraycan kullanıcısına yanıt
    8 euro cok degil mi hocam? 0.8 euro mu ?

• 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt

yanlış yazmışım 0.8 Euro olacak

• Bu sıcaklarda arabanın kabini gaz kaçağı ile dolarsa, arabayı çalıştırdığın gibi, kıvılcım dan buuummmm, sonra gelsin fıstıklı helvalar

• selamivural kullanıcısına yanıt

aynen lpg patlar sakın geçiş yapmayın. Benzin en iyisi kanka böyle gaza bastın mı vutuvutuvutuvutu uzar gider  

• olm hayatınızda kaç tane patlayan lpg li araç gördünüz sallıyonuz he.

• lpg'ye'de bi anda 10 lira zam gelirse şapa oturursunuz

• Lpgli 2 araçtan sonra dizel araca geçtim, birkaç yaş gençleşmiş olabilirim. Conta yakma, motor yeme, durduk yere patlama gibi sorun hiç yaşamadım ama lpg kaynaklı farklı sorunlar yaşadım. Boğaz kelebeğinin kurum bağlaması, lpgye ait parçaların arızalanması, lpgye ayarlı afr sebebiyle benzinde çok yakmasına rağmen gitmeme gibi sorunlar yaşadım. Bunların yanısıra, bagajda da ciddi bir yer kaplıyordu.

• LPG 15 litre motorin 11 litre yakıyor diye gözünüz kör olmasın arkadaşlar. Hadi 200km toplamı ise hangi araba 7,5lt lpg yakıyor 100km'de? Eğer cimri bir motor istiyorsanız 1.4 HDi dizel motora bakın 3,3lt yaktığım oluyordu. LPG tüketimlerine benzin eklemeyi de unutmayın.

• helsloot kullanıcısına yanıt
    LPG emisyon düşük , desteklenmeye deva edecek , özellikle yazın üretim fazlası var

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.