Şimdi Ara

BENZİNLİ CORSA-DİZEL CORSA????

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
635
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ARKADAŞLAR İLGİLENDİĞİM ARABA CORSA ENJOY 1,3 CDTİ ENJOY FİYATIDA 29 MİLYAR CİVARINDA AMA AYNI ARABANIN BENZİNLİSİ 24 CİVARINDA ARADAKİ FİYAT FARKI İÇİN DİZEL ARABA DEĞER Mİ?????ÜSTELİK BENZİNİL YENİ NESİL ARABALAR DA AZ YAKIYOR....

• Benim bir arkadaşım ikisi arasında aylarca düşündü taşındı..Sonunda 1.2 benzinli aldı.. Şimdi çok memnun..Sen yılda 30 000 km yi geçmiyorsan düşünme bence..
  • Bizde megane (eski kasa otomatik)
    quote:

Orijinalinden alıntı: volcano35

ARKADAŞLAR İLGİLENDİĞİM ARABA CORSA ENJOY 1,3 CDTİ ENJOY FİYATIDA 29 MİLYAR CİVARINDA AMA AYNI ARABANIN BENZİNLİSİ 24 CİVARINDA ARADAKİ FİYAT FARKI İÇİN DİZEL ARABA DEĞER Mİ?????ÜSTELİK BENZİNİL YENİ NESİL ARABALAR DA AZ YAKIYOR....

vardı 300000 tl/km yakıyordu. Dayanamadık corsa essentia dizel aldık. Aynı şartlarda 150000 yakıyor.
    Biz arabayı sürekli kısa mesafe ve yokuş in yokuş çık kullanıyoruz. yani sürekli tarfikteyiz ve yavaş hızla gidiyoruz. Yılda 15000 km yapıyoruz ve ben yaklaşık yılda 3 milyar TL giderlerden tasarruf bekilyorum. Sizde kullanım koşulunuza göre karar verin. Satarkende iki arabayı aynı fiyata satmayacağınızı hesaba katın.

• ortalama kilometrede ne kadar yakıyor?
  • Dediğim gibi 150000 tl yakıyor km de . 7 -7.5 l/100 km gibi.
  • 7 litre olur mu ya 7 litre benzinli yakıyor, bu araç anca şehir içi o kadar yakar. Ben bindim bence daha az yakıor yanlışın var yol bilgisayarı yok mu? Essentia da yok galiba gerçi ama az yakıyor yani...
  • Benim dizel arabam 120-130 bin yakarken benzinli nasıl 150 bin lira yakar.

7-7.5 lt/100 km yaktığını varsayarsak..

Kurşunsuz benzin litresi 2.68 ytl
    7.0 x 2.68 = 18.76 km de 187 bin lira.
    7.5 x 2.68 = 20.1 km de 201 bin lira.

Kaldıki benzinli bir arabanın şehiriçi 7 litre yakması oldukça zordur.

Bu arada sıfır Corsa enjoy Spor Paket CDTI 28.100 YTL.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    corolla | megane
    19 yıl önce açıldı
    Honda civic elegance benzin+lpg
    4 yıl önce açıldı
    Opel corsa
    10 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bu arada verdiğin fiyat opak renk için mi? nerede?
  • Evet fiyat opak renk için geçerli. Yani sadece beyaz veya kırmızı.

Benim şimdiye kadar sorduğum 2 bayi bu fiyattan veriyor. Eğer yüksek fiyat verirlerse pazarlık yapın mutlaka bu fiyata inerler.

Yalnız bunlar 2005 model ve tükenmek üzere. 2006 olunca 1.5 2 milyar artar fiyat.
  • Yılda 10-15bin km yapıyorsan benzinli çok daha avantajlı olur arkadaşım.. Zaten şehirdışı benzinli de ekonomiktir şehir içi biraz daha yakar, bir de şu vat evet satarken de pahalı fakat farkı ne kadar? Yani alırken sen 4 milyar verdiysen satarken de 4 milyar fazlaya satmıyosun işte..
  • ben disel derim çekinmeden şehir içi dışı biniyorsun benzinlide çok yakıyor insan binmeye korkuyor
  • benzinli alacaksan temiz bir 2. el al...

corsa gibi minik güçsüz motorlu bir dizele sakın o kadar çok para verme!

29 - 5 = 24 diyorsun...

24 e benzinli corsa...

git 24 e getz dizel al...

hem ucuz hem dizel...

yok illa 29-30 vericem diyorsan... c3 var, cerato var var da var...

corsa 70 beygir... 1.3 motor... sadece az yaksın ulaşım sağlasın diyosan belki...

ama sürüş zevki diyorsan... 90 beygirden aşağı motor kalmadı... bi 82 hp getz var o bile corsaya fark atıyo!
  • quote:

Orijinalinden alıntı: antiochos

7 litre olur mu ya 7 litre benzinli yakıyor, bu araç anca şehir içi o kadar yakar. Ben bindim bence daha az yakıor yanlışın var yol bilgisayarı yok mu? Essentia da yok galiba gerçi ama az yakıyor yani...

yazım çok mu karışık oldu bilmiyorum ama. 7-7.5 l yi zaten ben kullandığımız dizel opel corsa için yazmıştım. Yani yaklaşık 150000 TL/km. Eskiden aynı koşullarda ve yolda (tamamen şehiriçi) kullandığımız Megane benzinli otomatik ise 300000 Tl/km. yakıyordu. Ben kar edeciğimi düşündüğüm için bu aracı sattım ve dizel corsa aldım. ve yılda 3 milyar TL yakıttan tasarruf bekliyorum yaklaşık olarak.

Bu arada bazı arkadaşlar corsanın dizel motorunu beğenmiyorlar gücünden dolayı. Ama bence yeterli. Zaten motor arabanın herşeyi ve kalite göstergesi değildir. İçindeki işçiliğe, güvenliğine, yakıt sarfiyatına,yol tutuşuna, malzeme kalitesine, konforuna, müzki sistemine ve daha birçok özelliğine bakmak ta gerekir.

• quote:

Orijinalinden alıntı: mertb

quote:

7 litre olur mu ya 7 litre benzinli yakıyor, bu araç anca şehir içi o kadar yakar. Ben bindim bence daha az yakıor yanlışın var yol bilgisayarı yok mu? Essentia da yok galiba gerçi ama az yakıyor yani...

yazım çok mu karışık oldu bilmiyorum ama. 7-7.5 l yi zaten ben kullandığımız dizel opel corsa için yazmıştım. Yani yaklaşık 150000 TL/km. Eskiden aynı koşullarda ve yolda (tamamen şehiriçi) kullandığımız Megane benzinli otomatik ise 300000 Tl/km. yakıyordu. Ben kar edeciğimi düşündüğüm için bu aracı sattım ve dizel corsa aldım. ve yılda 3 milyar TL yakıttan tasarruf bekliyorum yaklaşık olarak.

Bu arada bazı arkadaşlar corsanın dizel motorunu beğenmiyorlar gücünden dolayı. Ama bence yeterli. Zaten motor arabanın herşeyi ve kalite göstergesi değildir. İçindeki işçiliğe, güvenliğine, yakıt sarfiyatına,yol tutuşuna, malzeme kalitesine, konforuna, müzki sistemine ve daha birçok özelliğine bakmak ta gerekir.

Ya o motor kötü olur mu hiç?
    Hocam forum seviyesi çok düştü bakma sen.
    Yaz gelince çoluk çocuk doldu foruma. Daha hayatında araba kullanmadan , ehliyeti olmadan ahkam kesen çocuk kaynıo forum...
    O motor dünyanın en iyi 6. motoru seçildi ki önündeki motorlar BMW nin bilmem 550bg lik Ferrarinin 450bg lik falan motorları var....
    Sınıfında dünyanın en iyi motoru seçildi.
    Ben ırf bu motor için ya Corsa, olmadı Punto, Palio falan alacağız... Aracı satıyoruz...
    Ben uzun yolda benzinli aracımla 160-170 yaktım, karma 210 bin falan yakıyor araç , 150bin bana çok geldi, zira bizim arkadaş Palio MJ ile 100 milyonluk benzinle 1000 km. yaptıydı....
    Sne demekki çok dur-kalk lı bir yerde kullanıyorsun aracı

• quote:

Orijinalinden alıntı: mertb

quote:

hoca sen tabi o küçük motorla performans problemi yaşamazsın çünkü bir dizel araca 7+ litre yaktırma başarından dolayı anladıgım kadarıyla 3000 devrin altına inmiyorsun kullanırken :)

• ustam anladıgım kadarıyla siz yılda 25 20bin km goremiyosunuz... o yuzden dizel almaya deymez... bnce bencinli alın!
  • ha yaşa be birader bende yarın sabah corsa 1.2 essentia alıyorum metalik 22400 e anlaştım ve az yakar diye bu kararı aldım hatta foruma da açtım fikir almak için..bakalım nasıl olucak ama ort yakışı karma olarak 160 bin civarı oluyormuş.kullanıcılarla konuştum bizzat...
    hayırlı olsun
  • quote:

Ya o motor kötü olur mu hiç?
    Hocam forum seviyesi çok düştü bakma sen.
    Yaz gelince çoluk çocuk doldu foruma. Daha hayatında araba kullanmadan , ehliyeti olmadan ahkam kesen çocuk kaynıo forum...
    O motor dünyanın en iyi 6. motoru seçildi ki önündeki motorlar BMW nin bilmem 550bg lik Ferrarinin 450bg lik falan motorları var....
    Sınıfında dünyanın en iyi motoru seçildi.
    Ben ırf bu motor için ya Corsa, olmadı Punto, Palio falan alacağız... Aracı satıyoruz...
    Ben uzun yolda benzinli aracımla 160-170 yaktım, karma 210 bin falan yakıyor araç , 150bin bana çok geldi, zira bizim arkadaş Palio MJ ile 100 milyonluk benzinle 1000 km. yaptıydı....
    Sne demekki çok dur-kalk lı bir yerde kullanıyorsun aracı

Dediğin gibi, tam şehiriçi. Araba en fazla 3. vitese çıkıyor. Ve sürekli dur-kalk yokuş in yokuş çık gidiyor. Ancak Bir keresinde Tekirdağa gittim geldim otobandan, yaklaşık 300 km. ve çeyrek depo kadar yaktı. yani 12-13 litre falan. Uzun yolda gerçekten az yakıyor. Araç şu anda 4500 de ve 3 ayda yaptık bu km yi. 4000 den fazlası tamamen şehiriçi.
    Bu arada arabanın en beğendiğim yanı müzik sistemi mğkemmel bir Mp3 çalar var. Astradakinin aynısı.

• kesinlikle dizel. benzin 2 doları geçti, siz kendinizde misiniz?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.