Şimdi Ara

Benzinli-dizel makası tam tersine döndü. (11. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
468
Cevap
2
Favori
25.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Benim yazımı yanıtladığınız için ben ''dizel bitti'' diye birşey yazmadığını düşünerek ,sizin mesajınızı yanıtlamıştım .

Dizel ağır vasıta ve orta ağır vasıtaların temel yakıtı olduğu için asla bitemez .

Ancak binek araçlar için SUV ve yüksek hacimli araçlar hariç ,bundan sonra avantajını yavaş yavaş kaybedecektir .Öyle görünüyor .

Aynı durum ileride LPG li araçlar için de yaşanabilir ,ilk kullanılmaya başlandığı zamanlarda 1995 de iyi hatırlıyorum 1 litre benzin karşılığı 3 lt .LPG idi ,şimdiki duruma bakınız .

Zaman içinde ülkedeki yöneteciler neyi çoğalmayı düşünen hamleler yaparlarsa halk da mecburen büyük çoğumlukla o noktaya yöneliyor ,azınlıklar da ticari kaygısı olnayanlar zaten .

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • volkan3156 kullanıcısına yanıt

Olmaz dememek gerek. Vakti zamanında Lpg in vergisi ilk etapta %2 den %40 a çıkarılmış, akabinde Lpg li araçlara ek ödeme getirmişlerdi. İtirazlar sonucunda yüksek mahkeme ek ödeme kararını iptal etmişti. Benim gibi vergisini ödeyenler -ceza olarak- ödediğimiz parayı geri alamamıştık. Demek ki vatandaşlık görevini yerine getirirken iyi düşünmek gerekiyormuş.

• vezir kullanıcısına yanıt

sizin dizeldeki artisin piyasayi vuracagi yonundeki tespitinizi dogru bulduğumu belirtmistim aslinda butun sektörlerin bu yakıta muhtac oldugunu soylerek. Bir yanlış anlasilma olmus sanirim.

yeni satilacak olan araclarda dizellerin otv si vs. artirilarak cazibesi yitirilebilir ama suan dolaşımda olanlar icin tek tehdit sehirlere girme yasagi falan olabilir bence.

ne hikmetse pek cok platformda sanki dizel 15 lira olacakta benzin 9tl de kalacakmis gibi bir algi yaratılmaya calisiliyor son gunlerde. traktor, kamyon ve is makineleri dizel ile calismaya devam ettigi surece en fazla benzinle ayni olur km basina maliyeti. öldü bitti diyenler belkide milleti korkutup dizel araclari ucuza toplamayi dusunen bir güruh olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mesele aynı olması değilki
    Kullanım tarzımla 6,0 motorin tüketen aracım , aynı tarzda 9,0 dan aşağı benzin tüketmeyecek
    Belli bir km üstü için dizel aynı dahi olsa fiyatlar daha mantıklı

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1.0.1.2 gibi ufak turbo motorlu araçlar artık dizelden az tüketebiliyor

• werneke W kullanıcısına yanıt

Hocam biraz ezbere konuşuyorsunuz.

Dizel aracım vardı 2018 308 1.6bluehdi 120hp uzun dönem yaklaşık 15.000km ortalama 6lt idi şehir içi dışı sakin basmalı karışık.

Aynı aracın 2020 modelini 1.2 puretech 130hp benzinlisini aldım. Tamamen aynı kullanım şartlarında 10.000km ortalamam 7lt.

Sadece 1 lt fark ediyor. Yıllık vergide ise aynı yaş araçlar için motor hacminden dolayı 1.000 TL benzinli avantajlı.

Şimdi benzin dizel fiyatları lt bazında aynı. Yıllık 15.000km kullanımda dizel araç 900lt mazot tüketirken benzinli araç 1050 lt benzin tüketecek. 150lt yakıt yapıyor.

8,11 x 150 = 1217 TL yapıyor. 1.000 TL vergiyi düşününce dizelin yıllık avantajı sadece 217 TL. Aylık 18 TL yapıyor. Buna karşın daha güçlü daha sessiz bir araca biniyorsunuz.

Tahminlere göre falan değil aynı araçlar için uzun dönem kullanıcı verileri verdim sizlere.

• suicide kullanıcısına yanıt
    Evet yanlış anlaşılma olmuş .😊

Eskiden traktör ve kamyonları desteklemek için 2 kalite dizel vardı ,kötü kalite 1000 ppm olan ile diğeri 50 ppm olan arasında bayağı fark bulunuyordu.

Şimdi böyle bir kalitedeki yakıt avrupa şartlarına göre satılamaz ama belki plakaya göre kart çıkarıp ticari özel.araçlar için indirim olanilir kasada ,ama bunum için de hükümet lazım maalesef

• Olaya sadece yok benzinde şu kadar yakıyor, dizel bu kadar olarak bakmayın. Yük taşıyan kamyonlar, tırlar, toplu taşıma vb taşıtlarında nakliyat maliyeti artacak. Bu da almak istediğiniz evin fiyatının artması. Alıp oturduğunuz evdeki her türlü yiyecek, içecek, mobilya vs maliyetinin artması. Evden işe giderken kullandığınız toplu taşıma maliyetinin artması demek.

• sarper26 kullanıcısına yanıt
    Bence siz ezbere konuşuyorsunuz
    Kendim için örnek verdim
    Araç 1.6 ton neredeyse
    Ayda 5 bin km yapıyorum
    ( belli bir km üstü demişim , benim gibi mesela )
    Aynı aracın benzinlisiyle durum söylediğim gibi

Şimdi bir de benim için hesap yaparmısınız ?
    Makbule geçer

Not : dikkat ettim belli bir km üstü için demişim
    O km yıllık 15 bin değil
    Onlar zaten benzinli alsın

Bi bakayım dedim acaba gerçekten ezberemi konuşmuşum diye , aslında baya açıklayıcı ve net konuşmuşum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi werneke -- 16 Ekim 2021; 13:59:43 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • en iyisi elektrikli, birkaç yıla elektriklilerle fosil arabaların fiyatları eşitlenir

• Aynı model benzinli ve dizel peş peşe gidip depo ölçümü yapabilecek yok mu arkadaş şu forumda?

• ESER14 kullanıcısına yanıt
    tiguan 1.6 tdi comfortline manuel 6lt
    tiguan 1.5tsi act comfortline dsg 8lt. aynı güzergah

tiguan 1.6tdi manuel comfortline 9.5lt
    passat 1.5tsi act impression dsg 13.5lt aynı güzergah kısa mesafe yokuş çıkış

• uraltay85 U kullanıcısına yanıt

Yakıt fiyatları aynı olsun 8 TL.

Dizel araç 6 lt,

Benzinli araç 8 lt yakıyor benzer koşullarda (şehir içi ağırlıklı)

Yıllık ortalama 15 bin km yapılıyor olsun.

Dizel : 6x8x150=7200 TL,

Benzinli : 8x8x150=9600

Aradaki yıllık fark = 2400 TL.

2400/12=200 TL aylık fark oluşuyor.

• " litre fiyatı 41 kuruş daha zamlanan motorine, 18 Ekim Pazartesi’yi Salı’ya bağlayan gece 23 kuruş daha zam kararı alındı."

Daha son zammın yakıtını koyamadan pazartesi bir zam daha geleceği konuşuluyor .Peşinden benzine de zam gelir hafta içinde sanırım.

Zamlar yağmur gibi yağmaya başladı. Dolar artışı her şeyi tetikliyor ,rafineri çıkışı zamlanınca pompalara da yansıtılması kaçınılmaz oluyor .

Zincirleme etkisi ekim enflasyonun ve yıl sonu enflasyonunu artırması kaçınılmazdır .

Artık film kopmuştur ,ne aracınoz olursa olsun zarar kaçınılmazdır. Birisi öne geçse de hiç farketmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezir -- 16 Ekim 2021; 16:49:59 >
  • İstasyonlara yakıtı taşıyan araçlar mazotlu, mazota zam gelirse, benzine de zam gelir. Alınan vergi oranındaki değişikliklerle benzin daha ucuz olabilir veya olmayabilir. Tamamen hükümete bağlı. Geçen gün, forumda biri yazmıştı, amerikada mazotu bazı bölgelerde zor bulursun diye. Aynı şey burada olma ihtimali de var hatta bazı istasyonlarda benzin yok bazılarında mazot yok. Kaçak yakıtta böyle giderse, tüm önlemlere rağmen artacaktır. Mazota gelen her zam, tüm emtialara gelebilecek zammın da habercisi...

Türkiye simülasyonunun zorluk seviyesi artık boss kategorisine girdi.

• vezir kullanıcısına yanıt

Daha da hızlı daha katmerli zamlar gelir umarım. Kombolu olması lazım. İnsanlar açım açım diye sokağa dökülüp protesto edene kadar zam gelmeli yoksa bu milletten bi halt bir tepki çıkmayacak. Dolar bahanesiyle kaynar su kurbağa deneyi gibi alışyor insanlar. Bu sürünme bitecekse ancak önlenemez zamlarla biter.

• Dizel diye aynı arabaya 50-100 bin fazla para bayılanlar düşünsün.

• sadece dizel motor farkı hangi arabada 50k yahu 🤣🤣🤣

• suicide kullanıcısına yanıt

Megane 50 den de fazla 100 e yakın

Egea 50

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi whitewolf101 -- 16 Ekim 2021; 19:25:0 >
  • werneke W kullanıcısına yanıt

Hocam ezbere derken ben bire bir aynı aracın hem dizeli hem benzinlisini uzun dönem kullandığım için dedim. Siz varsayımda bulunmuşsunuz. Muhtemelen varsayımınızda haklı da çıkabilirsiniz ama buna gerek kalmaksızın ayda 5.000 km için zaten tabiki dizel hele ki o ağırlıklarda.

Sizin örnek bence biraz uç bir örnek, genel kullanıcı kitlesi için hala benim hesap geçerli. Bir de benzer güçteki araçlar için yaptım karşılaştırmayı. Örneğin 1.6tdi golf ile 1.0 tsi golf için de aynı çıkacaktır sonuç.

• 
Sayfa: önceki 910111213
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.