Herkese iyi günler 2000 model benzinli 1.4 184.000de aracım var yağını değiştireli 6500 kilometre oldu bu sabah yağ seviyesine baktım seviye normal fakat yağ simsiyah olmuş bu durumun dizel motorlarda normal olduğunu biliyorum ama benzinli bir motorda neden böyle bişey olmuş olabilir motul 5w40 yağ var aracımda < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Benzinli Motor Yağı Siyahlaşması
-
-
Normall
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Son kullandiginiz yag kalteli bir yag olabilir.
Ya da dizel yagi kullanilmis olabilir. Dizel yaginda temizleyici öznelliği daha fazla oluyor kurum falan temizlenmiştir belki.
Motorun durumunu falan bilmeyince sadece tahminden oteye gitmez burdaki yorumlar
quote:
Orijinalden alıntı: Alisilin07
Son kullandiginiz yag kalteli bir yag olabilir.
Ya da dizel yagi kullanilmis olabilir. Dizel yaginda temizleyici öznelliği daha fazla oluyor kurum falan temizlenmiştir belki.
Motorun durumunu falan bilmeyince sadece tahminden oteye gitmez burdaki yorumlarMotul 5w40 xcess son 25.000 kilometredir hep bu vizkozite bu seri kullanıldı
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Normallll...
Benim araçta 10w-30 yarı sentetik var,onda 10 bin km de bile hala koyu sarımsı oluyordu renk.Hangi durum daha iyi bilemedim
1000 km’de falan hemen siyahlaşıyorsa bu durum pek normal değil fakat 5000 6000den sonra oluyorsa gayet normal
Bir tane video vardı ama bulamadım. Arabanın yağı değiştirip yeni yağ koyup 10 dakika çalıştırıp bir daha boşaltıyorlardı. 10 dakika da yağ yine simsiyah oluyordu. Yağ siyahlar o yüzden sıkıntı değil. Önemli olan doğru alralıklarda değiştirin yağı
quote:
Orijinalden alıntı: PoloClassic75
Benim araçta 10w-30 yarı sentetik var,onda 10 bin km de bile hala koyu sarımsı oluyordu renk.Hangi durum daha iyi bilemedimArkadaşımda toyota corolla var 96 model luqui moly kullanmış 9000 oldu halen bal gibi diyor
quote:
Orijinalden alıntı: LiteraryyArkadaşımda toyota corolla var 96 model luqui moly kullanmış 9000 oldu halen bal gibi diyor
Alıntıları GösterKararması bir bakıma iyi diyenler var ondan bilemedim,motoru temizlediğine işaret demiliyor.
Valla benimde aracın yagi siyahlaşıyor araç 40 binde çok dert edilecek bir olay değil bence kullandığım yağlar ya mobil ya shell
quote:
Orijinalden alıntı: echomaniac
Valla benimde aracın yagi siyahlaşıyor araç 40 binde çok dert edilecek bir olay değil bence kullandığım yağlar ya mobil ya shellYağın görevini iyi yaptığı anlamına geliyormuş güzel bişeymiş
110 bin km 1.6 corolla kullandim 10binde 15binde yag degistirdim hic siyah yag gormedim. Hep mobil kullandim
Benim arabada 2000 model benzin/LPG li her yağ değişiminde usta siyahlasan yağı görüp sorar
Usta-yag eksiltiyomu?
Ben-yok abi
Usta-su eksiltiyomu
Ben-yok abi
Usta-hmmm
Yok işte her yıl aynı terane yağı hep mobil alıyordum bu yıl Shell hx7 daha uyguna geldi onu aldım her değişimde de yağ siyahlasmis ama el ile kontrolünde kayganlık ve yeteri kalınlık var yağda bence bu yağlara katılan temizleme maddelerinin,çözücüler in eseri bu siyahlık
quote:
Orijinalden alıntı: LiteraryyYağın görevini iyi yaptığı anlamına geliyormuş güzel bişeymiş
Alıntıları GösterDoğrudur hocam çünkü değişim yapanlar motor bitmiş benzinli araç yağ karartmaz vs vs hiçbir bilimsel dayanağı olmayan yorumlar yapıyor bende boşver kanka boşalt yağı getir hx8 5w30 shell yağımı diyorum
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X