Şimdi Ara

Beş Yıldır İşsizim Artık Yeter!!! (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
11
Favori
44.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • türkiyede artık iş kalmadı bitirdiler güzelim ülkeyi
  • En güzeli memurluk. Kafan rahat valla.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Konu 1 yıl önce açılmış..
    Neyse hortlatıldığına göre bir kaç kelime de ben yazayım.
    İşsizlik yaşadığımız dönemin vebası haline geldi.
    Eskiden de vardı ancak üniversite okuduğu halde işsiz olan bu kadar yoktu.
    Üniversite mezunu işsizler en fazla bu iktidar döneminde çoğaldı.
    Artık her yere üniversite açıldığı için herkes üniversite okuduğu için genç nüfus fazla olduğu için istihdam yani iş sahası da fazla olmadığı için ülkemizde son yıllarda üniversite mezunu işsiz oranı bir hayli fazla.
    Bunun olacağını 3 4 yıl önce açılan konularda söylemiştim üniversite mezunu işsizler ordusu geliyor diye.
    Hükümet bunun için önlemler alıyor mu yok.
    İşsizliği engellemek yerine iş sahası oluşturmak yerine çeşitli bahanelerle konuyu geçiştiriyorlar.
    Hatta daha kötüsünü yaparak her yere üniversite ve bölüm açarak üniversiteleri daha da ayağa düşürüyorlar.
    Bugün tıp fakültesi dışında diğer bölümlerin puanları yerlerde sürünüyor.
    İsteyen istediği mühendisliği,öğretmenliği seçebiliyor.
    Şimdi kime baksam mühendisim,öğretmenim diyor eskiden bu kadar fazla öğretmen,mühendis yoktu.
    Yine çevreme bakıyorum mezun olanların çoğu ya işsiz yada düşük maaşlarla kendi alanları dışında çalışıyor.
    Geçen işsiz birisi kendisini yaktı yetkili birisi çıkıp bu hükümetimize yönelik yapılmış bir darbe planıdır dedi.
    Şimdi sen çözüm üretmek yerine soruna neden olan iktidarı değiştirmezsen bu işsizlik katlanarak artar.

• Ülkenin başına geçsem ya da eğitimin başına geçsem ilk işim gereksiz üniversiteleri kapatmak olurdu.

Ülkenin ara elemana daha çok ihtiyacı var. Şu an çocuğum olsa okutmaz zanaat öğrenmesi için yönlendirme yapardım.

Radyo sinema tv okudum şu an satın alma sorumlusuyum. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu

oysa Türkiye'nin james cameron'ı olup ülke sinemasını recep ivedikten kurtaracaktım
  • 8-18 mesaili İdari sorumlu ilanı açan bir .!..'nun şirketine görüşmeye gittim. Ön muhasebe, depo fatura kesim, şehir içi dışı nakliye şoförü gibi saçma sapan istekler ve fazla mesaili ama mesaiye kalmak gönüllü (parasız), yemeği temizlikçi aplası yapıyormuş, apla ne biçim aplaysa, temizlikçi çaycı yemekçi bulaşıkçı ne varsa kabul etmiş. O yemek yenir mi lan hiç, yenmez qq. yol parası yokmuş. Ama kapıda şirket arabaları yatıyor, sırf diğer şirketler hava atıyorlar. Allah beter etsin bunları ve bunlara çanak tutanları en kısa zamanda inşallah. İşsizlik arttıkça, azıyorlar. 3-4 kişinin yapacağı işi 1 kişiye yüklersen işsizlik tavan yapar işte böyle.

• Zarangoz kullanıcısına yanıt
    Hocam öyle saçma şey mi olur. işe iade davası açın, sebepsiz yere sizi çıkartmaya hakları yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerkanHur

çöp sıralamayla çöp üni de okumuşsun xD

bir zahmet iş vermesinler

okul hayatın boyunca yat 200k dan üni oku xD

Col saçma bir bakiş açısı sizde bu kafayla issiz kalirsaniz şaşirmayin 200 binde işletme bitiren arkadaşim 3 bin tl maaşla çalişiyor

• Burayı okuyan arkadaşlara tavsiyem bilişim sektörüyle ilgili bir şey okuyun. Hem yurtdışına çıkması en kolay bölüm, hem gelişen bir alan hem de bilginiz varsa 0 sermayeyle işinizi kurabilirsiniz. Üstelik özellikle büyük şehirlerde oldukça geniş iş sahası var.
  • Ülkede zihniyet değişmedikçe işsizlik azalmaz.

Tüketim toplumu olarak çok daha beterini görecez.

• SerkanHur kullanıcısına yanıt
    Okuduğum üniversiteler değil senin zihniyetin ÇÖP
  • fallout3x kullanıcısına yanıt
    Malesef halen işsizim...
  • İşkura bakıyor musun

• işkur zaten hikaye hocam ordan hiçbirşey çıkmıyor
  • Bu konuyu gördüm, benzer durumda biri olarak biraz bir şeyler karalayayım dedim.

Benim de işsizlik sürecim 1 yıl olacak neredeyse, daha önce de satış danışmanlığı yapıyordum gerçi, ön lisans okudum sonra işe başlamam dolayısıyla bir türlü lisansa adapte olup bitiremedim. He, bitirsem bu durumumdan farklı olacağımı da sanmazdım. Neyse işte şu an 11 aylık işsizim. Önceki işimi bıraktığım için pişmanım demek istemiyordum hiçbir zaman ama artık deme konumuna geldim. Benim de bir huyum var, kimsenin iş bulmasını istemem, kendim bulmak isterim, bilmiyorum fazla mı yeşilçam izledim ama öyle. "Bizim x'in oğlunu işe soktuk işte" lafı dönsün falan, hoş değil benim için ama ona da eyvallah deme noktasındayım artık.

80 yere başvursam 4 firma profilimi inceliyor. Bir tanesi arıyor, çağırıyorlar iş görüşmesine her şey güzel geçti derken 2 gün sonra mail geliyor hop ! "sizinle çalışma şeysimiz bulunmadı" diye, ne yapacağım bilmiyorum yaş da oldu 28. Hayır öyle uçuk şeylere de başvurmuyorum, yine satış matış, sonuçta 4 yıllık bitirmedim ve buna göre fazla bir şey istemiyorum. Yabancı dilim falan da var olmuyor, anlamadım bir türlü. İyi ki evli falan değilim vallahi, içinden çıkılamayan, sancılı bir dönem. Umarım atlatırız ne diyeyim ? Sahil kasabasında bir evim var, oraya gidip bir şeyler mi yapsam diyorum ama kışın bomboş, yazın çalışıp kışın yatıyor herkes.

• Kardeşim ensesi kalın bir tanıdık yoksa veya isim yapmış birkaç üniversiteden mezun değilsen bu ülkede iş adına şansın benim gibi yok malesef. Ha illa ki istisnalar vardır ancak onlarda kaideyi bozmuyor. Bu arada halen işsizim...

• Kriz yaklasiyor, ortalik issiz beyaz yakalilarla dolacak, rahat ol.

• sanayide fabrikalarda vs çalışmak çok kötü ömür boyu simit su satarım bulaşık yıkarım daha iyi o makinaların dumanı o kulağı yırtan çığlık çığlığa makina sesleri salınan zehirli gazlar vs. her an sakat kalma yaralanma hatta ölme tehlikesi vs. vallahi çekilecek gibi değil.Memur olmak masabaşı çalışmak vardı bu devirde.
  • Ben iki yıllık halkla ilişkiler ve ardından 4 yıllık işletme okudum iki üniversite mezunu olmama rağmen iş bulamıyorum.

Tabiri caizse cevap sorunun içinde gizli.

• Tabiri caiz değil

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.