Şimdi Ara

Beş Yıldır İşsizim Artık Yeter!!! (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
488
Cevap
11
Favori
44.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
125 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Guest-A21AA1D72

Tabiri caiz değil
    Hocam bu konuya en son 1 yıl önce mesaj atmıştım seneye üniversitem bitiyor 24 yaşına basıcam ingilizce iktisattan mezun oluyorum sanırım zor günler beni bekliyor.
  • ANTİ BUG kullanıcısına yanıt
    Olayı bir küçümseme gibi algıladım o bakımdan dedim. En büyük hata seçtiğimiz okul yada bölüm değil bizatihi üniversite okumak malesef bu zamanda üniversite okumak vakit kaybı. Okurum yurt dışında yaşarım diyecek varsa o mantıklı bir alternatif olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen hafta iş görüşmesindeydim ne olumlu ne olumsuz dönmüyorlar. Yarın da gideceğim, işler de satış danışmanlığı yani geçmişim de var ama niye alınmıyorum anlamıyorum. Diksiyonum vs. düzgün, kibar konuşurum, görece fiziğim de var ama galiba tipimi beğenmiyorlar.

Bu arada cidden hali hazırda bir işiniz varsa bırakmayın derim çok zorda kalmadıkça, dost tavsiyesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-07CE3F799 -- 8 Ağustos 2018; 22:43:40 >
  • Belki iş bulamayacağız ancak işi olanlarda yakın zamanda işsiz kalacak gibi görünüyor malesef...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beels

Yaşım 20 ve 6 aydır işsizim , turizm okuduğum için 15 yaşından beri antalyada muğlada garsonluk ve aşçılık yaptım , 2 senelik üni okuyayım dedim alttan bir sürü dersim kaldı bitiremedim , Turizmde bitti zaten dış politika yüzünden 3 senedirde garsonluk yaptım aşçılığa yönelmedim şuan aşçı olarak almazlar işe , gemilerde kamarot olarak çalışma fikrine kapıldım 2 bin tl ye eğitim aldım şirket 1-2 haftaya işiniz için bilgi vericem diyor , iş bulmazlarsa çok kötü olacak benim için , yani hayatım başarısızlıklarla dolu , herşey şu gemi olayına bakıyor bir olsa varya hayata dönücem.Konu sahibinede iyi dileklerimi sunuyorum umarım bulursun hocam iş.
    ne oldu?
  • Ses sistemleri işinde iyiysen konser platformu kurulum işi yapanlara ulaşmaya çalış hocam

• hocam bende yaklaşık olarak 1 senedir işsizim o kadar çok iş görüşmesine gittimki arada çalıştıklarımda oldu ama millet kendine köle arıyor gel dediğinde geleceksin git dediğinde gideceksin eğer torpilin yoksa hiç bir zaman adam akıllı bir işte tutunamayacaksın senin benden daha iyi tecrübelerin olduğunu düşünüyorum bu konuda malesef ülkemizde bu durum gittikçe daha da kötü oluyor ALLAH sonumuzu hayır etsin...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ANTİ BUG

Hocam bu konuya en son 1 yıl önce mesaj atmıştım seneye üniversitem bitiyor 24 yaşına basıcam ingilizce iktisattan mezun oluyorum sanırım zor günler beni bekliyor.

Alıntıları Göster
    Hangi üniversite hocam?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah sabır versin. Sakın ama sakın ümidini yitirme. Keskin bir sakinlik ve dingin bir akılla iş ilanlarını taramaya devam et. Allah mutlaka rızkını verir.
  • elonardo kullanıcısına yanıt
    Teknik kadroda iş bulmak çok çok zor, ağır iş olan kaldır kondur kısmını zamanında yaptım ama şuan o işleri yapmam mümkün değil.

• 2000 selçuk işletme mezunuyum 2003'te mali müşavir oldum fakat bipolar olunca yapamadım kafam götürmedi yıllarca işsiz kaldım hastanede yattım ama zaten aramamıştım.sonra kuzenlerin inşaat şirketine girdim ve en sonunda engelli kpss ile geçen sene ekimde bundan oldum:

tarık erhan bayraktaryoutube
    Olacak O Kadar STATÜS MEMURUS 31 Aralık 1992
    https://www.youtube.com/watch?v=sjd4OkcHWXQ

çok rahat yani hayatım düzene girdi parasına falan bakmıyorum.doktorum demeseydi bizim haberimiz falan yoktu ekpss'den rahat yatıyordum ben yani bi akıl veren çıkacak biriyle konuşacaksın ummadığın bir şey olabilir bu yaştan sonra bunu olduk buradan da artık kurum değiştirebilirim erken emekli olabilirim büroyu tekrar açabilirim hastalığıma iyi gelmesi bile yeter yani yoksa 2958 maaşı.konya gibi yerde ev benim ne gerek var ben vereyim yani üste para sabah 8 akşam 17 disiplin olsun sosyal ortam olsun üstüme başıma bakayım diye.işi sadece para olarak evleniriz ev araba alırız diye görmeyin disiplin veren seveceğiniz bir iş olursa yapın ha ist için belki geçerli olmaz önce para gelir ama basamak olarak da görebilirsiniz basit bir işiniz bile olsa işiniz varken iş bulmak daha kolaydır.

• Ülkemizde diplomalı işsiz sayısının fazla olma sebebi, herkes okuyarak iş meslek sahibi olacak gibi bir algı var. Diğer bir durum okunmazsa amelelik, işçi, hamal dışında iş yapamayacak kafası hakim, forum özelinde ise iyi para kazanan herkesin ya tanıdıkları var ya katakulli yapmıştır.

Bu algılar yüzünden herkes iyi kötü ne olursa olsun bir üniversiteye gidiyor. Sonuç olarak ben 4 yıllık mezunum fakat iş yok deniliyor, okumadan önce ben buradan mezun olunca iş imkanı ne durumda ? Bu okul bana neler katacak ? Soruları sorulmadan hareket ediliyorsa sonuçları maalesef ömürlük pişmanlıklar oluyor.

Derdim laf sokuşturmak değil, fakat konu sahibi arkadaş 4 yıllık işletme mezunu günümüzde açık öğretimde 1 milyona yakın kayıtlı öğrenci var, bunun 250 300 bini işletme olsa siz düşünün ülkedeki işletme mezunu sayısını...ayrıca bunların çoğunluğu sınavdan sınava gidiyor. Bu adam işletme okuyarak kendine ne katacak ki, çalıştığı yere bir şey katsın...Bu bölüm üstünde böyle bir algı varken, sadece işletme okudum diyerek iş bulmak zor üstat...İlla ki referans olması gerek, kendini iş veren yerine koy...İşletme mezunu arıyorsun, yüzlerce başvuru yapılmış. Aralarında kura mı çekersin ? Yoksa referansı güçlü olanı mı ?

ÇÖZÜM OLARAK; internet sitesi kurulumu yapabilirsin, özellikle küçük orta çaptaki esnaflar/işletmeler ciddi ihtiyaç duyuyor. Belirli taslaklar belirleyip, gittiğin yerlerde sunum yapıp işi alabilirsin. Zaten senden çok kapsamlı site isteyen olmaz, kartvizit tadında talepler olur. Sanayi sitelerinde özellikle bu tarz arkadaşlara ciddi talepler var. Ben şuan kendi şirketimde büyük bir firmaya bu tarz işlerimizi yaptırdım, lakin ufak çapta işyeriyken böyle makul site yaptıracağımız yer bulmakta zorlanmıştım. Böyle çok firma var, kime yaptıracağını bilmeyen kime soracağını bilmeyen firmalar var. Naçizane tavsiyem...

• Bu konu, torpillilerin, hazıra konanların akıl verme yeri mi? Konu başlığı ile alakasız yazılar var.

• Girebileceğin en mantıklı yer lcw olur hani beni 2 üniversite bitirdim lcwde tisört mü katlayacağım deme jeoloji mühendisi kasiyer arkadaşım var sosyal bilgiler öğretmeni depocu resim öğretmeni reyoncu arkadaşım iş bulmak cidden zor ve bir yerden başlamalısın 1 yıl çalıştığın taktirde yükselme sınavlarıyla reyon yöneticisi kasa yöneticisi depo yöneticisi veya görselin iyiyse görsel düzenleme uzmanı olup daha da yükselebiliyorsun bayram yaklaşıyor her lc personel arıyordur işsiz arkadaşlar bir düşünebilir
  • Bölüm veya okul endeksli yorum yapan arkadaşlara cevaben cv lerimiz görüntülenmiyor bile bu durumda bitirdiğimiz bölümü kim görecek ve ne önemi var?

• Rumpel Von Stiltskin kullanıcısına yanıt
    Hocam dışardan bakıldığında 27 görünsekte yaş 40 oldu lcw yaşımızı çoktan geçtik

• Sistemli adam nick'li elamanı ciddiye almayın kendisi ak trolldür tüm işi gücü AKP'yi savunmaktır hayatta başka bir amacı ve gayesi yoktur velhasıl boş beleş biridir.

• Haşin_ErKeK kullanıcısına yanıt
    Kendisi zaten blok listemdedir kesinlikle ciddiye almıyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: SW4RTHY

ne oldu?

Alıntıları Göster
    Ocak 2018 de çok iyi bir işe girdim 8 saat çalışıyorum , gemide değil ama limanda iş buldum türkiyenin en iyi limanlarından , aşçılık yapıyorum , hedeflerim var şuan hayatım iyi durumda. Teşekkürler bu arada sordupğun için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Beels

Ocak 2018 de çok iyi bir işe girdim 8 saat çalışıyorum , gemide değil ama limanda iş buldum türkiyenin en iyi limanlarından , aşçılık yapıyorum , hedeflerim var şuan hayatım iyi durumda. Teşekkürler bu arada sordupğun için

Alıntıları Göster
    sevindim adına,hayatında mutluluklar
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.