Aşçılar ve ev hanımları tarafından oldukça iyi bilinen beşamel sos makaroni, lasanya ve çorbalarda kullanılır. Tereyağı, un ve süt gibi üç temel malzemeden yapılan beşamel sos sütü eklenip azaltılarak kıvamı ayarlanabilen bir sostur. Daha iyi sonuçlar almak için tereyağı ve un kullanımı aynı olmalıdır. Örnekleyecek olursak 100 gram tereyağı kullandıysanız 100 gram da un eklemeniz bu sostan alacağınız verimi maksimize edecektir.
1650'li yıllarda bulunan beşamel sos Fransız mutfağında sosların anası olarak tanınmaktadır. Beşamel sosu saklamak isterseniz bir kabın içerisinde buzdolabında saklayabilirsiniz. Tuz ve karabiber gibi eklemeler yaparak sosun hem tadını farklılaştırabilir hem de çeşitlendirebilirsiniz. Endüstriyel olarak üretilen hazır beşamel sosları markette bulabileceğiniz gibi bir çok aşçının tercih ettiği gibi geleneksel yollardan da bu sosu evinizde kolayca hazırlayabilirsiniz.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme