Şimdi Ara

Beşiktaş'ımızın Yeni Stadyumu Vodafone Arena [Ana Konu] (2068. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
41.872
Cevap
185
Favori
2.398.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 20662067206820692070
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: RevivaL

https://www.youtube.com/watch?v=wYTyF9LXH-E&feature=youtu.be

Sahaya atlayan eleman 8.20'den sonra. Tolga uzaklaştırıyor

Asalak işte..Umarım belirlenir ve ceza alır.Hatta anında belirlenmesi lazımdı fişlenir ve ders olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

quote:

Orijinalden alıntı: jubaxx

quote:

Orijinalden alıntı: eagle16

quote:

quote:

hibrit cim olayı enteresan yerde kaymalarda neredeyse hic cim kalkmiyor

Hibrit cim olayi suni cimin aralarina gercek cim serptirilmis bi cim cesidi. Bence gayet basarili olmus ama bakim masrafi cok fazla. Bjk de zaten bu sezonluk yapti cim hemen hazir olsun diye. Normal cime gececeklerdi gelecek sezon.

aslında hibrit cim gercek cime %3 ekilerek elde ediliyor ama bu kadar sıkı olmasini beklemiyordum yerde kayan futbolcular bile cim kaldirimiyor mesela penalti gomez kaleci 2 bursali kaymasina ragmen iz bile kalmadi

En saglikli cim cesidi ama mutis maliyetli. Zemin her sezonda bir tamamen yenilenmesi gerekiyor. Ama isabetli secim olmus bu sezon icin.

Güzel sallıyorsun ama bari biraz bilgi sahibi olup sallasan iyi olurdu.

Hiç bir çim her sezonda bir tamamen yenilenmeyi gerektirmez. Adam gibi çim yapar ve bakımını aksatmazsan her sene çim yenilemesi yapman gerekmez. Senin o her sene yeniden yapıldığı gördüğün çimler işi bilmeyen adamlar o çimleri yaptığı için öyle oluyor. Adam gibi bakım yapmazsan, adam gibi drenaj sistemi kurmazsan adam gibi malzeme kullanmazsan her seneyi bırak 3-4 ayda bir bile çim yenilemesi yapman gerekebilir.

Her sene zemini yenilemek zorunda kalan takımların %80 bizim ülkemiz de yer alıyorlar.

Ayrıca en sağlıklı çim çeşidi olduğunu da nereden çıkardın. Adam gibi yapıldıktan sonra tamamen doğal olan ve sağlıklı olan çimler de var. İngiliz çimi diye bir çim türü vardır. 6-7 çeşit farklı türde çim den elde edilen. Maliyeti yüksektir o yüzden pek tercih edilmiyor.

Ülkemizde ki takımların çoğu bahse varım dandik firmalara bu işi yaptırıyorlar dır. Hatta bahse varım adam gibi firmalara yaptırıp bakımını başkasın yaptıranda vardır. Oysa çimi yapan firmaların daha sonraki süreçte en az 5 yıl boyunda bakım işlerini yapması lazım.

Peyzaj Mimarı olmak bu sebeple Ziraat Mühendisi olmaktan daha zor derler. Çünkü Ziraat Mühendisi ürünü yetiştirip sattıktan sonra işi biter. Peyzaj Mimarının ise tam tersi peyzaj düzenlemesi bittikten sonra işi bitmez. 5 yıl boyunca peyzajını yaptığı yerin bakımını da yapması lazım.

Abi topa tuttunuz beni hibrit cimler ortalam 2 sezon kullanima bagli olarak 1yilda yenilenmek zorunda tamamen cim bicme makinalari normal cimi bicerken suni cimede hasar veriyor. Dolayisiyla cime belirli bir zaman sonra ozelligini kaybediyor bunu demek istiyorum. Girin arastirin kardesim salliyo diyip bos seyler ortaya atmayin. Barcelona real madrid vs vs buyuk takimlar oyun kalitesi yuksek oldugu ve bakimi masrafli fakat kolay bir cim oldugu icin hibrit cim kullaniyorlar. Ama stadlarinda cimlerini 2 sezonda bir yenileyecekler. Hybrid cim teknolojisi daha yeni 1.5 2 sene sonra dedigimi anlayacaksiniz ozmn bana hak verirsiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Maça giden arkadaşlar resim çekenler mümkün ise full hd resimleri upload edebilir mi?

Arşivimize atalım (:
  • Le Blanc kullanıcısına yanıt
    Herkes yerinde oturdu o konuda sıkıntı yok hocam. Ama merdivenlere gelenler de oldu. Bu adamın koltuğu varsa, merdivende ne işi var? Koltuğu yoksa o tribüne nasıl girdi?

Adamlar merdivenin önündeki demirlere yaslanıyorlar. Yanda oturan adam diyor ki, kardeşim göremiyoruz. Adam banane diyor. Güvenliğe söylüyorsun, ben napayım diyor ama o ayaktakilerle kakara kikiri sohbet ediyor. %100 kendi arkadaşları ve biletsiz girmişler.

Yemin ederim güvenlikler benden daha çok video/foto çekti. Orada birini kesseler umurlarında değil. Amirini çağır isim ver diyorsun, tanımıyorum ismini de bilmiyorum diyor. Yersen

• quote:

Orijinalden alıntı: Deli Komutan

quote:

Orijinalden alıntı: Jacques

Stad konusunda bilgilendirme yapmak istiyorum arkadaşlar...

Yakın arkadaşım maça gitti. Ben de gitmek istiyodum ancak bilet alamadım ve karaborsadan da biletler 600-700 liradan başladığı için gidemedim. İnşallah Kayseri maçında ordayız ama. Neyse konuya döneyim;

Arkadaşımın anlattığı şu; tribüne özellikle kapalı tribüne bir sürü biletsiz girmeye çalışan maganda olmuş. Hatta biber gazı ve TOMA müdahalesi de o yüzden olmuş. Stadda 38 binden çok daha fazla seyirci vardı ve bir sürü biletsiz giren de olmuş emin olabilirsiniz. Zaten maçı izlediyseniz görmüşsünüzdür, merdiven boşlukları bile doluydu. Maalesef bizim insanımız böyle. Rezillikten başka bir şey değil.

Ayrıca LigTV sesi bariz kıstı. Taraftarlar bugün çarşıda 15:00 gibi toplandı ve tezahüratlar o zaman başladı. Ee akşama tabi kimsede ses mes kalmadı anlayacağınız. Bu maçlık böyle oldu emin olabilirsiniz. 2-3 maça tribün düzelecektir. Ambiyans çok iyi çünkü.

hocam maçtaydım öncelikle stada biletsiz girmek imkansızdı neredeyse. o biber gazının sıkıldığı alanda önce ön arama yapıldı herkes tribün girişinde biletlerini okutup girdi. biber gazının sıkıldığı alandaki görevliler herkesin kartını kontrol etti eğer maça biletin varsa girmene izin verdiler yoksa seni dışarı çıkarırlar. ayrıca çift turnike yapmak imkansız ben tek başıma sığmadım turnikelere. 38 bin sayısı biletli seyirci sayısı olabilir belki locaları 1903 tribününü falan katmamışlardır. stat %100 doluydu 42 binden fazlası vardır eksiği yoktur

Hocam benim arkadaşımın dediğine göre turnikelerin olduğu yerlerde kuleler yaparak millet yukarıya tırmanıp girmiş özellikle kale arkalarında.
    Tabii ne kadar kişi girmiştir bilmiyorum ama fotoğraflarını bile gösterdi bana. Ayrıca TV'den gözüken merdiven boşlukları da tamamen dolmuştu. O stadda dün en az 45.000 kişi vardı kanımca. Gerçi bunlar ilk maç olduğu içindir, zamanla illa düzelir. Başkan her türlü önlemi alacaktır.

• Arkadaşlar cidden bu takılmayan son membran neden takılmadı acaba?
  • Arkadaşlar atmosfer çok iyiydi seste harikaydı. Kapalı alttaydım hangi tribün bağırsa ses çok netti tamamen ne söyledikleri anlaşılıyordu. Tv den izleyip kötüydü vs yorum yapmayın lütfen.
    Bu mesaja eklenen görseller:

Beşiktaş'ımızın Yeni Stadyumu Vodafone Arena [Ana Konu]

• Maçı kaydettim ama Digiturk sağolsun bilgisayara aktarıp hatıra olarak saklayamıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kargagöz

Maçı kaydettim ama Digiturk sağolsun bilgisayara aktarıp hatıra olarak saklayamıyorum.

Bir arkadaş kaydetip upload etmiş.İsterseniz indirip arşivleyebilirsiniz.

https://twitter.com/Herr0glu/status/719873369215279109
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taarin

quote:

Maçı kaydettim ama Digiturk sağolsun bilgisayara aktarıp hatıra olarak saklayamıyorum.

Teşekkür ederim. Çok iyi oldu bu.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Noctivagant

quote:

quote:

quote:

quote:

hibrit cim olayı enteresan yerde kaymalarda neredeyse hic cim kalkmiyor

Hibrit cim olayi suni cimin aralarina gercek cim serptirilmis bi cim cesidi. Bence gayet basarili olmus ama bakim masrafi cok fazla. Bjk de zaten bu sezonluk yapti cim hemen hazir olsun diye. Normal cime gececeklerdi gelecek sezon.

aslında hibrit cim gercek cime %3 ekilerek elde ediliyor ama bu kadar sıkı olmasini beklemiyordum yerde kayan futbolcular bile cim kaldirimiyor mesela penalti gomez kaleci 2 bursali kaymasina ragmen iz bile kalmadi

En saglikli cim cesidi ama mutis maliyetli. Zemin her sezonda bir tamamen yenilenmesi gerekiyor. Ama isabetli secim olmus bu sezon icin.

Güzel sallıyorsun ama bari biraz bilgi sahibi olup sallasan iyi olurdu.

Hiç bir çim her sezonda bir tamamen yenilenmeyi gerektirmez. Adam gibi çim yapar ve bakımını aksatmazsan her sene çim yenilemesi yapman gerekmez. Senin o her sene yeniden yapıldığı gördüğün çimler işi bilmeyen adamlar o çimleri yaptığı için öyle oluyor. Adam gibi bakım yapmazsan, adam gibi drenaj sistemi kurmazsan adam gibi malzeme kullanmazsan her seneyi bırak 3-4 ayda bir bile çim yenilemesi yapman gerekebilir.

Her sene zemini yenilemek zorunda kalan takımların %80 bizim ülkemiz de yer alıyorlar.

Ayrıca en sağlıklı çim çeşidi olduğunu da nereden çıkardın. Adam gibi yapıldıktan sonra tamamen doğal olan ve sağlıklı olan çimler de var. İngiliz çimi diye bir çim türü vardır. 6-7 çeşit farklı türde çim den elde edilen. Maliyeti yüksektir o yüzden pek tercih edilmiyor.

Ülkemizde ki takımların çoğu bahse varım dandik firmalara bu işi yaptırıyorlar dır. Hatta bahse varım adam gibi firmalara yaptırıp bakımını başkasın yaptıranda vardır. Oysa çimi yapan firmaların daha sonraki süreçte en az 5 yıl boyunda bakım işlerini yapması lazım.

Peyzaj Mimarı olmak bu sebeple Ziraat Mühendisi olmaktan daha zor derler. Çünkü Ziraat Mühendisi ürünü yetiştirip sattıktan sonra işi biter. Peyzaj Mimarının ise tam tersi peyzaj düzenlemesi bittikten sonra işi bitmez. 5 yıl boyunca peyzajını yaptığı yerin bakımını da yapması lazım.

Abi topa tuttunuz beni hibrit cimler ortalam 2 sezon kullanima bagli olarak 1yilda yenilenmek zorunda tamamen cim bicme makinalari normal cimi bicerken suni cimede hasar veriyor. Dolayisiyla cime belirli bir zaman sonra ozelligini kaybediyor bunu demek istiyorum. Girin arastirin kardesim salliyo diyip bos seyler ortaya atmayin. Barcelona real madrid vs vs buyuk takimlar oyun kalitesi yuksek oldugu ve bakimi masrafli fakat kolay bir cim oldugu icin hibrit cim kullaniyorlar. Ama stadlarinda cimlerini 2 sezonda bir yenileyecekler. Hybrid cim teknolojisi daha yeni 1.5 2 sene sonra dedigimi anlayacaksiniz ozmn bana hak verirsiniz.

Tamam da sen çimler yenilenecek yazarsan başka şey anlaşılır. Zaten %3 gibi düşük bir oranda hybrit var. Aynı makine gelir ve aynı çimleri mevcut çimin üzerine ekler. Ayrıca hybrit kelimesi aslında yanlış kullanılıyor. Tarımda Hybrit normalde üzerinde işlem yapılmış tohuma verilen addır ve çimler içinde aynı durum geçerli. Ama nedense bu Bjk stadında uygulanan yönteme de hybrit diyorlar.

Bu arada GDO ile karıştırıyorsun diyen çıkabilir alakası yok çünkü GDO tamamen genetiği değiştirilmiş şeylere denir. Benim dediğimde ise suya dayanıksız bir çim türüne suya dayanıklı çim türünün özelliğini vermektir. Bu işleme aslında hybrit denir.

Mesela sadece bizim ülkemiz koşullarında yetişebilecek bir bitkiyi Hollanda koşullarında yetişecek hale getirdiğiniz de o bitkinin tohumunu hybrit tohum yapmış oluyorsunuz. Karanfil gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: erAn_

Arkadaşlar cidden bu takılmayan son membran neden takılmadı acaba?

Takılacak hocam çatıdaki temizlik işleri için çatıya ulaşımda vs. o boşluk kullanılıyor şuan. Çatı tamamen temizlenip, halledilince her şey son membran da takılıp çatıdaki düzenlemelere veda edilecek.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Taarin

quote:

indirme işlemi baslamıyor nedense

• reguse kullanıcısına yanıt
    maç başlayana kadar bizim sıranın önündeki duvara da çıkan oldu da neyse ki indiler sonradan yine de insanların koltuğuna oturması bile inanılmaz bir ilerleme olmuş

• Le Blanc kullanıcısına yanıt
    Ben yeni acikta koltuguma oturamadim ama tabi gec girebildim is nedeniyle koltuguma ulasamadim mac heycaniyla ciktim en ustten izledim :)

• takımımıza hayırlı olsun allah mağlubiyet göstermesin
  • reguse kullanıcısına yanıt
    Bence soyle bir durum var herkes yerine oturmadi ben yerime kalabaliktan gidemedim ama sansa en uste ciktim iki bos koltuk bulduk araya girdik o kalabalikta son anda zaten koltugumu bulamazdim. 9. Siradayim 10 belirgin yazilmis 9 yazmiyordu mesela eksikliklerde var. yerleri e oturmayanlarda bazilari iki kisilik yeri kaplamis birde kalabalik gelenler tek gelenlerin yerini almis onlarda bence boyle acikta kaldi. Biletsiz giren varsa bile cok azdir

• Dün akşam bu muhteşem staddan maç izleme şansım oldu ve gidip izledim.Size görüşlerimi belirtiyim.Stad oldukça güzel olmuş stadın içine girdiğiniz o yeşil çimi gördüğünüz anda şampiyonlar ligi stadı olduğunu görüyorsunuz.Stadın dışında bitmeyen kısımlar var bu 2 haftalık süreçte başkanında dediği gibi onlar bitirilir.Çarşı gelmişti ama çarşının kendi bayrakları içeri alınmamış.Vodafone un dağıttığı bayraklarıda maç sırasında sallayan olmadı herkes 4-5 cepledi eve götürmek için.

Tribünlere gelince Yeni açık kendini stad amigosu sanıyor galiba ama öğrenmesi lazım Stadın amigosu Kapalıdır.Yani Çarşıdır.Kapalı farklı bir tezahürat yaparken onları dinlemeden farklı bir marş ile kendi taraftarını çoşturmaya çalışıyor.Acilen Şu Mustafa Şakima denilen elemanın yeni açıktan falan alınması lazım tezahürat yaptırmayı bilmiyor. Maç 3-1 oldu dakika 67 civarında daleye başladılar ve gol yedik Dale Dediğin son 10 dakika falan yapılır.Kendi Kafasına buyruk tezahürat yaptırmaya çalışıyor yani bu eleman Zaten maç başlamadan önce yeni açıkta 2 kere kavga çıktı kavganın neden olduğunu bilmiyorum ama 17-18 yaşındaki velet amigo abilerine güvenip kimsin sen falan diyor.30 yaşındaki adamla kavga etmeye çalışıyor büyük özgüven çarşının yeni açığa el atması lazım yoksa bu kendi kendini amigo ilan etmiş elemanlarla olucak işler değil.

• Birde inonude ses daha iyi yayilirdi bence stadda fiziksel bir sorun var alenin cektirdigi ucludende gitmeyenler daha net gorebilir. Tvde izleyenler nasil gordu duydu o da onemli ama islik disinda ( mukemmeldi) marslar hatta en ufak mario gomez gol bagirisi bile o kadar gaz kisi icin yetersizdi diyebilirim. Ya cok dik diye ses dagiliyor. Ya da arkasi bos ve eski yeni acik pot farki...

Belkide kolonlarin acikliklari kapatilirsa giderilir ama bir akustik sorunu oldugu kesin

• Kalk lan aksam oldu hadi

• 
Sayfa: önceki 20662067206820692070
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.