Şimdi Ara

Beslenme planı önerir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 180 boyunda 65 kiloyum. skinny fat dedikleri cinsten diyebiliriz, göğüs ve göbek bayağı yağlı ama bacaklar filan zayıf. amacım öndeki yağları eritmek ve kas kütlesi ile kilo almak. evde spora başlıyorum yarından itibaren. çok disiplinli bir şekilde hayatımda ilk kez beslenme planına da uyacağım. bu konuda ön araştırma yaptım bayağı ama sizin de katkılarınız olursa sevinirim ya da önerileriniz...

evde pişen yemekleri hamur işi olmadığı sürece yemeye devam ederken haftada en az 1 kilo tavuk göğsü yiyeceğim, bazen fırında bazen haşlama bazen kavurma. bir gün ton balığı. kızartmalardan uzak duracağım, şeker, asitli içecekler ve ekmekten mümkün olduğu kadar uzak duracağım. baklagiller olacak, esmer pirinç olsun pirinç, bulgur pilavı, mercimek, barbunya vs. sürekli olacak. meyve olarak en çok muz, kuruyemiş olarak da en çok badem olabilir. yulaf ezmesi de olacak. günlük en az 2-3 yumurta. ama lor peynirini de abartmadığım sürece olacak.

• Git bir yağ oranını ölçtür önce. Daha sonra internette bulunan hesap sayfalarından günlük kalorini belirle. Daha sonra bir hassas terazi al ve yediklerini ölç ve günlük kalorine göre belirle. besinlerin makro değerlerini hesapla cep telefonu uygulamaları ile. Ama iyi araştır iyi oku. Kimse sana al bunları ye demez. Tabi imkan var ise profesyonel destek alabilirsin.
    Evde çalışarak iyi form elde edebilirsin kas edinip, kilo alabilirsin. Ben uzun süre evde iki dambılla iyi sonuçlar elde etmiştim.
    Protein alımını aksatma, ekmek, hamurişi ve şekerden uzak dur.
    Dediğim gibi internette kaynak ve video çok. Faydalan ve mantığı öğrenmeye çalış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paco de Lucia -- 7 Kasım 2018; 1:13:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paco de Lucia

Git bir yağ oranını ölçtür önce. Daha sonra internette bulunan hesap sayfalarından günlük kalorini belirle. Daha sonra bir hassas terazi al ve yediklerini ölç ve günlük kalorine göre belirle. besinlerin makro değerlerini hesapla cep telefonu uygulamaları ile. Ama iyi araştır iyi oku. Kimse sana al bunları ye demez. Tabi imkan var ise profesyonel destek alabilirsin.
    Evde çalışarak iyi form elde edebilirsin kas edinip, kilo alabilirsin. Ben uzun süre evde iki dambılla iyi sonuçlar elde etmiştim.
    Protein alımını aksatma, ekmek, hamurişi ve şekerden uzak dur.
    Dediğim gibi internette kaynak ve video çok. Faydalan ve mantığı öğrenmeye çalış.
    teşekkür ederim hocam. yağ oranımı en son ölçtürdüğümde %16'ydı yani 10 kiloya tekabül ediyor. o gün bugündür pek değiştiğini sanmıyorum. hassas terazi sipariş ettim şimdi bir tane.

hocam mesela ayarlanabilir sehpa filan olmadan evde çok zor diyorlar, bunun yerine napabiliriz? sende var mıydı bu?

bugün ilk kez spor yaptım beslenme planımı da uyguladım. senin beslenmen nasıldı? en çok tavuk yemeye çalışacağım ama markette konserve şeklinde olan ton balığı hakkında ne düşünüyorsun haftada bir iki gün de öyle yesek?

• quote:

Orijinalden alıntı: ihavequestions

teşekkür ederim hocam. yağ oranımı en son ölçtürdüğümde %16'ydı yani 10 kiloya tekabül ediyor. o gün bugündür pek değiştiğini sanmıyorum. hassas terazi sipariş ettim şimdi bir tane.

hocam mesela ayarlanabilir sehpa filan olmadan evde çok zor diyorlar, bunun yerine napabiliriz? sende var mıydı bu?

bugün ilk kez spor yaptım beslenme planımı da uyguladım. senin beslenmen nasıldı? en çok tavuk yemeye çalışacağım ama markette konserve şeklinde olan ton balığı hakkında ne düşünüyorsun haftada bir iki gün de öyle yesek?

Alıntıları Göster
    Bende bench yoktu. Ben sehpa üzerinde çalışıyordum. 1+1 şeklinde çalış. Ama ağırlık arttırarak çalış. Zaten sehpa bir tek göğüs için kullanıyordum. Diğerleri sandalye ile hallediliyor.

Beslenme konusu çok önemli. Ağırlık çalıştıktan sonra hemen duş ardından yemek. Yemek de pilav, hindi, balık ve pilav ve az da olsa sebze. Spor sonrası öğünü bu şekilde olsun. Ben çok yemeye çalışıyordum. Günlük protein ve karbonhidrat miktarını aksatma. Beslenmeye dikkat et. 3-4 ay sabrederek çalışırsan değişikliği hissedersin. Ben çok faydasını gördüm.

• quote:

Orijinalden alıntı: Paco de Lucia

Bende bench yoktu. Ben sehpa üzerinde çalışıyordum. 1+1 şeklinde çalış. Ama ağırlık arttırarak çalış. Zaten sehpa bir tek göğüs için kullanıyordum. Diğerleri sandalye ile hallediliyor.

Beslenme konusu çok önemli. Ağırlık çalıştıktan sonra hemen duş ardından yemek. Yemek de pilav, hindi, balık ve pilav ve az da olsa sebze. Spor sonrası öğünü bu şekilde olsun. Ben çok yemeye çalışıyordum. Günlük protein ve karbonhidrat miktarını aksatma. Beslenmeye dikkat et. 3-4 ay sabrederek çalışırsan değişikliği hissedersin. Ben çok faydasını gördüm.

Alıntıları Göster
    tamamdır bugün de aynı bu şekilde yaptım hocam. bir gün durup bir gün antrenman yapacağım bu arada, 1. gün 3 bölge 2. gün 4 bölge çalıştırıyorum. peki off günlerinde de aynı şekilde yüksek protein ve karbonhidratlı beslenmeye devam değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ihavequestions

tamamdır bugün de aynı bu şekilde yaptım hocam. bir gün durup bir gün antrenman yapacağım bu arada, 1. gün 3 bölge 2. gün 4 bölge çalıştırıyorum. peki off günlerinde de aynı şekilde yüksek protein ve karbonhidratlı beslenmeye devam değil mi?

Alıntıları Göster
    Tabi ki de ama off günlerinde sebzeye ağırlık verebilirsen iyi olur. Sebze de önemli çünkü.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.