Şimdi Ara

BEYAZ DUMAN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
8.784
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Daha önce foruma yazmıştım titanium dizel fiesta aracım beyaz duman atıyordu... ilk iş turbo dediler turbocuya gittim 100 liramı aldı bişeyi yok dedi enjektörden dedi motor ustasına götürdüm turboda bişey yok deyince enjektöre yöneldi 300 liramı aldı enjektörden degil hocam enjektöreer saglam dedi ... aracımı aldıgım kişi söylememişti ama tahminimiz araç hararet görmüş MOTOR BUHAR ÜFLÜYOR 2500 liraya yaparım diyor usta ... YARDIMMM NE YAPMALIYIM DAHA KOLAY UYGUN BİR ÇÖZÜMÜ YOK MU????? O KADAR VERECEK DURUMUM YOK MAALESEF :(((

• ha bu arada bu son ötürdüğüm ustada bi boru ile aşagı vermiş buharı oda 100 liramı almayı ihmal etmedi saolsun ...
  • Daha fazla para kaptirma hocam; cogu dizel yag cubugundan ve dolum kapagindan ufleme-buhar yapar..
    Sibop lastikleri sorunun; maliyeti dusuk bir islem, ama ust kapak acilacak..bu yuzden isinin ehli bir ustada orjinaller kullanilarak yapilsin..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bana conta gibi geldi ama.Tam emin olamadım.
    kesilmeden mi atıyor yoksa Bi sure sonra kesiyor mu.

• Sorun ufleme degil bu olagan bir durum.. motor sogutma sivisina yag karimayip ayni zamanda yag da eksiltmiyorsa teshis sibop lastikleri

• quote:

Orijinalden alıntı: rallier_61

Sorun ufleme degil bu olagan bir durum.. motor sogutma sivisina yag karimayip ayni zamanda yag da eksiltmiyorsa teshis sibop lastikleri
    araç egzosdan beyaz duman atıyor ve bu beyaz duman ışıklarda milletin beni uayracagı kadarçok ... en son usta hararet görmüş sekmanları bozmuş oalbilir dedi ...
  • quote:

Orijinalden alıntı: phozithief

araç egzosdan beyaz duman atıyor ve bu beyaz duman ışıklarda milletin beni uayracagı kadarçok ... en son usta hararet görmüş sekmanları bozmuş oalbilir dedi ...

istanbuldamısın?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Motordan beyaz duman gelmesi...
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: warlordz1984

quote:

istanbuldamısın?

Alıntıları Göster
    hararet görmüş motorda conta sıkıntılı olabilir. dizel araçlarda conta değişimi sıkıntı yaratır. eger ki üst kapak açılıp conta değişimi yapılacaksa durum biraz sıkıntı olabilir.

üst kapak sökülecek taşlamaya gönderilecek conta takımı alınacak bununla beraber yağlar yağ filtresi bujiler hepsi değişecek. ve aracınız km si fazla ise yani yağ eksitlme durumu varsa motorun üst tarafı iyi verim vereceği için aşagıya daha çok vuracak buda yağ eksiltmeyen aracınızın yağ eksiltmesine veya daha fazla eksiltmesine sebeb verecektir.

cogu usta 200 liraya conta değişimi yapıyor. söküyor direk aldıgı gibi contayı takıyor ne taşlama var nede birşey. uzun ömürlü çözüm değiller.

hareret görmüş motorda zaten motor blogunda ki piston net bir şekilde yerine oturamaz. buda sıfır motor veya segman ister.

iş o kadar basit olmayabilir yani ? kapalı kutu açıldıgından belli olacak. o paranızı alanların allah belasını versin başka birşey söylenmez. nerede oturuyosunuz hocam siz ankara mı ankaraysa ulaşın götürelim gösterelim. para marada vermeyiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

hararet görmüş motorda conta sıkıntılı olabilir. dizel araçlarda conta değişimi sıkıntı yaratır. eger ki üst kapak açılıp conta değişimi yapılacaksa durum biraz sıkıntı olabilir.

üst kapak sökülecek taşlamaya gönderilecek conta takımı alınacak bununla beraber yağlar yağ filtresi bujiler hepsi değişecek. ve aracınız km si fazla ise yani yağ eksitlme durumu varsa motorun üst tarafı iyi verim vereceği için aşagıya daha çok vuracak buda yağ eksiltmeyen aracınızın yağ eksiltmesine veya daha fazla eksiltmesine sebeb verecektir.

cogu usta 200 liraya conta değişimi yapıyor. söküyor direk aldıgı gibi contayı takıyor ne taşlama var nede birşey. uzun ömürlü çözüm değiller.

hareret görmüş motorda zaten motor blogunda ki piston net bir şekilde yerine oturamaz. buda sıfır motor veya segman ister.

iş o kadar basit olmayabilir yani ? kapalı kutu açıldıgından belli olacak. o paranızı alanların allah belasını versin başka birşey söylenmez. nerede oturuyosunuz hocam siz ankara mı ankaraysa ulaşın götürelim gösterelim. para marada vermeyiz.

Alıntıları Göster
    yardımcı olmaya çalışan ve cvp verenlere çok çok tşkr ediyorum herkes sadece 50-100-200 alacagı paraya bakıyor dediğiniz gibi ama hiç bir sonuc yok ... İstanbul fatihDe ögretmenlik yapıyorum eyüp alibeyköydede ikamet ediyorum bana yardımcı oalbilecek arkdaşlar varsa iletişime geçebilirim ...araç orjinal 118 binde 90 bine kadar servis kaydı 105 binddede muayene kaydı bulunmaktadır... bazı arkdaşlar kesiyor mu bazen demiş hayır beyaz duan hiç kesmiyor devamlı atıyor egzostfdan...

• quote:

yardımcı olmaya çalışan ve cvp verenlere çok çok tşkr ediyorum herkes sadece 50-100-200 alacagı paraya bakıyor dediğiniz gibi ama hiç bir sonuc yok ... İstanbul fatihDe ögretmenlik yapıyorum eyüp alibeyköydede ikamet ediyorum bana yardımcı oalbilecek arkdaşlar varsa iletişime geçebilirim ...araç orjinal 118 binde 90 bine kadar servis kaydı 105 binddede muayene kaydı bulunmaktadır... bazı arkdaşlar kesiyor mu bazen demiş hayır beyaz duan hiç kesmiyor devamlı atıyor egzostfdan...

Alıntıları Göster
    hiçbir araç motor yağ kapagından beyaz duman atmaz..

@rallier_61

öte yandan egzos tan beyaz duman gelmesinin nedeni ya contadan yada blok çatlak...

ama kesin emin olmak istiyorsan motor radyatör suyuna bak yağ damlaları varmı suyun üzerinde...

ayrıca 2500 lira büyük rakam contada değişte, bloğa kaynakta atılsa... ya kaynak yapılcak yada üst kapak taşlanıp conta koyulacak...

istanbuldaysan anadolu yakasına gelirsen aracı göstertebiliriz...

• quote:

Orijinalden alıntı: sissil

hiçbir araç motor yağ kapagından beyaz duman atmaz..

@rallier_61

öte yandan egzos tan beyaz duman gelmesinin nedeni ya contadan yada blok çatlak...

ama kesin emin olmak istiyorsan motor radyatör suyuna bak yağ damlaları varmı suyun üzerinde...

ayrıca 2500 lira büyük rakam contada değişte, bloğa kaynakta atılsa... ya kaynak yapılcak yada üst kapak taşlanıp conta koyulacak...

istanbuldaysan anadolu yakasına gelirsen aracı göstertebiliriz...
    benzer bir sorun işyerimdeki arkadaşımın aracında da vardı würth ün enjektör temizleyicisini kullandı 2 ay önce şuan hiçbir sorunu görünmüyor. 40 lira civarı ürün deneyebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MB-CLS

doğru teşhis tebrik ederim.

parasını kaptıran arkadaş bu usta milletinin bazısı kansız oluyor iki elliyor 100 tl alıp bundan değilmiş deyip yolluyor. halbuki en başda biliyor ne olduğunu.

• rallier_61 kullanıcısına yanıt
    Lastikten olsa yağ yakar su ile sibop lastiği arasında bir bağ yok.
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    yağ buharından bahsediyorum.. yoksa kapaktan atmasını kastetmemiştim..
    bende böyle :http://www.streetfire.net/video/14pd-tdibnvflowing-from-the-oil-filling-cap-on-idle_2384119.htm
  • quote:

yağ buharından bahsediyorum.. yoksa kapaktan atmasını kastetmemiştim..
    bende böyle :http://www.streetfire.net/video/14pd-tdibnvflowing-from-the-oil-filling-cap-on-idle_2384119.htm
    enjektörleri söktürdüm temizlettim enjekör temizleyici işe yaramayacaktır ama denerim neler denemedim ki ...

İstanbuldayım her yere gelebilirim yeterki çare bulayım sıkıntıma...

motor yapılacak diyen usta dün motordan çıkan buharı bir boruyla dışarı verdi kesildi die vverdi kesilmişti( sanırım borulardaki temizlikten dolayı kesilmişti beyaz duman ) okula idip geldim yine atıyor turbo ya bir daha bakalım yarın dedi yeniden aradıgımda bu kısır döngü böyle dönüp gidecek galiba ... yardımcı olabilecek arkdaşlar bi tlf bırakırlarsa dönebiliirm tşkrler...

• quote:

enjektörleri söktürdüm temizlettim enjekör temizleyici işe yaramayacaktır ama denerim neler denemedim ki ...

motor yapılacak diyen usta dün motordan çıkan buharı bir boruyla dışarı verdi kesildi die vverdi kesilmişti( sanırım borulardaki temizlikten dolayı kesilmişti beyaz duman ) okula idip geldim yine atıyor turbo ya bir daha bakalım yarın dedi yeniden aradıgımda bu kısır döngü böyle dönüp gidecek galiba ... yardımcı olabilecek arkdaşlar bi tlf bırakırlarsa dönebiliirm tşkrler...

Alıntıları Göster
    hocam aracınız daha önce hararet yaptığından dolayı segmanlar özelliğini yitirmiş durumda takım segman kol yatağı supap lastiklerini değiştirin hiç bir şey kalmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: #turbocu#

hocam aracınız daha önce hararet yaptığından dolayı segmanlar özelliğini yitirmiş durumda takım segman kol yatağı supap lastiklerini değiştirin hiç bir şey kalmaz.

Alıntıları Göster
    yagın buharı çıkar dogrudur... ancak mavi çıkar... beyaz çıkmaz =)
  • quote:

hocam beyaz dumanın ne turbo ile alakası var nede enjektörle...

ya gordugun dumanın rengini secemiyorsun yada arabanı adam gibi işi bilen birine götürmüyorsun...

profilimde telefonum var öğlen gibi hasanpaşaya getir aracı telefon aç ustayla tanıstırırım bir baksın...

• sissil S kullanıcısına yanıt
    fikirtepe sanayi yani

ne buharmış; ben anlamadım eksozdan mı kapaktan mı? eksozdan çıkan beyaz duman sibop contası; yağ kapağından çıkan beyaz ise kapak.. hemfikir miyiz?
  • quote:

fikirtepe sanayi yani

ne buharmış; ben anlamadım eksozdan mı kapaktan mı? eksozdan çıkan beyaz duman sibop contası; yağ kapağından çıkan beyaz ise kapak.. hemfikir miyiz?
    hocam yagın dumanı çıkmasında hemfikiriz ancak duman mavidir beyaz değil... göz biraz zor seçiyor tabi...

egzostan beyaz duman conta yada blok çatlagıdır... o konuda hem fikirim... pistona su giriyor demek... tabi soguk havada ilk çalıştırma hariç...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.