Şimdi Ara

Beyaz eşya, tripod ve müzik aletleri gibi pek çok kalemde vergi düzenlemesi (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
4
Favori
6.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
Giriş
    "buzdolabı, derin dondurucu, bulaşık makineleri, yemek pişirme cihazları, su filtreleri, klima, kompresör, müzik aletleri, mensucat açma sarma makineleri, ziraat aletleri, oyun aletleri, spor malzemeleri, çakmaklar, hijyenik ürünler, kilitler, tripodlar..."

---------------------------------------

Peki limit nedir? Diyelim ki bende para var. 1 trilyon tane buzdolabı getirebilirmiyim? yada getirebileceğim maksimum sayı nedir? yada toplam ülkeye getirilebilecek maksimum sayı nedir? Ülke çökünceye kadar getirebilirmiyim? stoklayabilirmiyim? serbest piyasa atış serbest mi? dolaylı yoldan vergiler de çare mi olacak? şimdiye kadar bunları uyguladılar sonuçlarını da gördük.

Alternatif Türk markaları/ürünleri var. Ama bir önceki mesajda yazdım. Referans dışarı ürünlerin fiyatı alınıyor. Onlara zam yaparlar ise Tr de ki ürünü de ona göre zamlayacak domino taşı etkisi enflasyon olarak dönecek. Kaçışı olmayan yol. O yüzden vestel/arçelik/beko vs.... hepsinin kulağının çekilmesi lazım. Euro ile Türk malı dolap alacağız neredeyse ! Adam diyor ki "Türk malı üreten" neden Türkiyeye satayım ki ? zaten dışarısı alıyor. Türkiye de benim için dışarısı sayılır ! bu domates içinde geçerli ! ruslar nasıl olsa alıyor hesabı. pazardan domatesi euro ile alacağız neredeyse ! gibi... euro ile maaş almıyoruz ama... çözüm Trde üret %100 üret kendi ülkeni yabancı gibi görme ! euro fiyatını TLye çevirip mal satma( işçilerinede euroyu çevirip tl versene 3 beş zengin oluşturmak için tüm milyonların sürünmesi mi lazım piramitin tepesindeki üçgen taş böyle taşınıyor işte) ! buda kontrol demek. Kendi üretimini kontrol planlama (özellikle satış fiyat politikası) edemezsen iç canavar da oluşur.

(Diğer yönden dolar bitti. Amerikadan borç istiyor. borç geliyor piyasaya dağılıyor. uyanık vatandaş araştırıyor çinden çakmak getiriyor 1milyon tane. dolar bitiyor. amerikadan bir daha borç istiyor cia kontrol ediyor ben sana para verdim ne yaptın diyor bankalardan kontrol ediyor tüm dolar hareketini kardeşim ben sana para veriyorum sen çine veriyorsun diyor sana daha para yok. bu şekilde zengin olanlarında içi rahatmıdır acaba // öteki yandan topraktan işleyip ürün haline kadar gelen buzdolabı %100 üretim bir şey değerler sistemi TLye göremi dolara göremi belirlenmeli? Adam tüm dünyayı ve ticaretini kapsayan büyük bir ekosistem kurmuş. Bunlar için ekonomi ordusu oluşturman lazım ki TL sistemini koyup yaşayasın. Öteki türlü dolara geçersin. (TL gölge para birimi yani adam dolandırma kağıdı oluyor.) Ama dolar çine akınca yarında yuan çıkar başına. O zaman altına endekslersin. Kendi toprağımızdaki demir bile dolar ile zamanında tüm ülkeleri zenginlerini ölçmüşler toprak altı maden tonaj vs.. . Kendi toprağımızdan demiri maaşla almaya kalksak 1990da daha çok alıyorduk. Demek ki başkalarının değer sistemi altında kalacağız buna göre öyle ise maaşlar da altına endekslenmeli. Üretim fazlası vermemiz lazım. Değer getiren ($,eur,..) uluslararası ürünlerin listesini yapıp fabrikalar kurup hızlıca üretmemiz lazım. Makyajla ekonomi olmaz. Bunu herkes görecek. Herkes acısını çeksin ki çaresini düşünsün bulsun eyleme geçsin. )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi firat_kilic -- 12 Mayıs 2020; 16:22:35 >

• Her şeye zam yaptınız bari tripoda yapmasaydınız 😂😂😂
    Birisi kulak arkası paylaşsın.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • daha ne kadar vergi verecez merak ediyorum bak
  • infom@n kullanıcısına yanıt
    Devletimiz ithalatın önünü kesiyor.Salgından dolayı dünya küresel krizin içinde, ihracatlar yarı yarıya düştü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berk768 -- 12 Mayıs 2020; 18:1:39 >
  • me zamandan beridir vergi görmemiştik iyi oldu bu
  • ben kulak memesi kıvamına geldik sanıyordum. Bu haber ile bence geldik.

• berk768 kullanıcısına yanıt
    Virüsten önce yaptıkları neydi? 🦠🤪

• Yerli üretici neden tercih edilmiyor? diye soran yok.
    Onun yerine zorla yerli ürün aldırmaya çalışıyorlar.
    Ucuz mal kullanacak kadar zengin olmadığımı tecrübeyle öğrendim.
    12 yol önce evlendiğimde kiracıdan kalan Miele bulaşık makinesi vardı. İçindeki suyun çarpmasını dibinde duyardım. 2-3 yol önce Beko aldım bulaşık yıkanırken oturma odasından duyuyorum. Su resmen tenekeye çarpıyor.
    Çalıştırıp evden çıkmaya yada uyumaya korkuyoruz, hortumları bile dandik.

• quote:

Orijinalden alıntı: firat_kilic

"buzdolabı, derin dondurucu, bulaşık makineleri, yemek pişirme cihazları, su filtreleri, klima, kompresör, müzik aletleri, mensucat açma sarma makineleri, ziraat aletleri, oyun aletleri, spor malzemeleri, çakmaklar, hijyenik ürünler, kilitler, tripodlar..."

Peki limit nedir? Diyelim ki bende para var. 1 trilyon tane buzdolabı getirebilirmiyim? yada getirebileceğim maksimum sayı nedir? yada toplam ülkeye getirilebilecek maksimum sayı nedir? Ülke çökünceye kadar getirebilirmiyim? stoklayabilirmiyim? serbest piyasa atış serbest mi? dolaylı yoldan vergiler de çare mi olacak? şimdiye kadar bunları uyguladılar sonuçlarını da gördük.

Alternatif Türk markaları/ürünleri var. Ama bir önceki mesajda yazdım. Referans dışarı ürünlerin fiyatı alınıyor. Onlara zam yaparlar ise Tr de ki ürünü de ona göre zamlayacak domino taşı etkisi enflasyon olarak dönecek. Kaçışı olmayan yol. O yüzden vestel/arçelik/beko vs.... hepsinin kulağının çekilmesi lazım. Euro ile Türk malı dolap alacağız neredeyse ! Adam diyor ki "Türk malı üreten" neden Türkiyeye satayım ki ? zaten dışarısı alıyor. Türkiye de benim için dışarısı sayılır ! bu domates içinde geçerli ! ruslar nasıl olsa alıyor hesabı. pazardan domatesi euro ile alacağız neredeyse ! gibi... euro ile maaş almıyoruz ama... çözüm Trde üret %100 üret kendi ülkeni yabancı gibi görme ! euro fiyatını TLye çevirip mal satma( işçilerinede euroyu çevirip tl versene 3 beş zengin oluşturmak için tüm milyonların sürünmesi mi lazım piramitin tepesindeki üçgen taş böyle taşınıyor işte) ! buda kontrol demek. Kendi üretimini kontrol planlama (özellikle satış fiyat politikası) edemezsen iç canavar da oluşur.

(Diğer yönden dolar bitti. Amerikadan borç istiyor. borç geliyor piyasaya dağılıyor. uyanık vatandaş araştırıyor çinden çakmak getiriyor 1milyon tane. dolar bitiyor. amerikadan bir daha borç istiyor cia kontrol ediyor ben sana para verdim ne yaptın diyor bankalardan kontrol ediyor tüm dolar hareketini kardeşim ben sana para veriyorum sen çine veriyorsun diyor sana daha para yok. bu şekilde zengin olanlarında içi rahatmıdır acaba // öteki yandan topraktan işleyip ürün haline kadar gelen buzdolabı %100 üretim bir şey değerler sistemi TLye göremi dolara göremi belirlenmeli? Adam tüm dünyayı ve ticaretini kapsayan büyük bir ekosistem kurmuş. Bunlar için ekonomi ordusu oluşturman lazım ki TL sistemini koyup yaşayasın. Öteki türlü dolara geçersin. (TL gölge para birimi yani adam dolandırma kağıdı oluyor.) Ama dolar çine akınca yarında yuan çıkar başına. O zaman altına endekslersin. Kendi toprağımızdaki demir bile dolar ile zamanında tüm ülkeleri zenginlerini ölçmüşler toprak altı maden tonaj vs.. . Kendi toprağımızdan demiri maaşla almaya kalksak 1990da daha çok alıyorduk. Demek ki başkalarının değer sistemi altında kalacağız buna göre öyle ise maaşlar da altına endekslenmeli. Üretim fazlası vermemiz lazım. Değer getiren ($,eur,..) uluslararası ürünlerin listesini yapıp fabrikalar kurup hızlıca üretmemiz lazım. Makyajla ekonomi olmaz. Bunu herkes görecek. Herkes acısını çeksin ki çaresini düşünsün bulsun eyleme geçsin. )
    limit yok. istersen dünyadaki tüm buzdolaplarını alır getirirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: ibrahimasıl

Can sıkıcı da olsa yerinde bir karar
    Zevk alma kısmına gelinmiş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ek 1 listesine baktım sadece Gtıp kodları var, uğraşmayın.

• Kazığa şükür edenler var, aşağıda yorumlarda ve dışarıda...
    Ülkenin bu kadar cahilleşebileceğini hiç tahmin etmezdim..
    '' eğitim seviyesi arttıkça, seçmenimiz azalıyor '' hatırlayın...

• artık zamanların adı düzenleme olmuş türkiye de
  • olacacak olan şeyi söylim; vestel, arçelik ürünlerine %20-30 zam yapıp kar marjları yükseltir, dolar yine dışarı çıkar, girende bize girer.
  • Vergi 4.4.1 gelsin artık
  • geçen hafta hepsibura da dan anneme aldığım m20 samsung telefon 1300 tl... şuan baktım 1729 tl ... nasıl uçuyormuyuz...
  • Gerçekten bu ülkede insani bir şekilde vatandaş olarak yaşamak haram zıkkım oldu. Yazık...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • genelde akıllanmıyorlar her şeyin farkındalar ama genede inatla oy veriyorlar sonra ise pişmanlık çünkü kendilerine dokundumu veryansın başlıyor.
    Halktvyoutube
    Allah çarpsın AKP'liyim dedi Erdoğan'a isyan etti... (Yok böyle röportaj)
    https://www.youtube.com/watch?v=NOC2dRcytXM

• murdocklawless kullanıcısına yanıt
    İşte burada yanlış yok mu? kontrol mekanizması yok çünkü Gençliğe hitabede ne diyor? iç ve dış bedbahtların olacaktır. İçeride iş yeri aç iç iş birlikçiler veya küresel firmalar ile ekonomik olarak çökert bu kadar kolay demek ki.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.