Şimdi Ara

Beyaz eşya, tripod ve müzik aletleri gibi pek çok kalemde vergi düzenlemesi (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
141
Cevap
4
Favori
6.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
43 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bunun yerli üretimi destekleme ile alakası yok, biraz akıllı olalım. Bildiğin halkı yolma.

1.si yerli üretici niye yurt dışı firmalar kadar uygun fiyata ürün üretemiyor? Biz de üretenin aldığı maaşlar alt tarafı 300 dolarcık. Böcek yiyorlar dediğimiz Çin'de bile asgari ücretler 300 dolara kadar yükseldi.

2.si yurt dışında üretim yapan firma illaki bir de üstüne taşımacılığa, nakliyata para harcıyor. Şurada iki şehir arası bile ürün taşımak bir maliyetli, bir de adamlar ülkeler arası ürün getiriyor.

3.sü çoğu ürünün yurt içi alternatifi yok, sektörü yok, üretimi yok.

Tabi ki Atatürk zamanındaki gibi yerli malı haftamız olsun, insanlar alternatifi varsa elin pkk destekleyen amerikalısının ürününü alana kadar yerli ürünü tercih etsin ama bizim kendi ülkemizde elin yabancısından daha ucuza benzer ürünü tüketiciye ulaştırabilmemiz de gerekli. Yani fabrika kalitemiz mi eski? Teknolojimiz mi eski? Neyimiz sorunlu asıl bunu çözmeliyiz. Sürekli sözde yabancılarla rekabet edebilelim diyerekten vergi yüklemek kendini kandırmak olur ki zaten amacın onla alakası yok.

Sonra gelir elin uberi, senelerdir tekel olduğu için milletin anasını ağlatan, denetlenmeyen, kendine çeki düzen vermeyen taksi sektörünü cart diye bir anda silkeler gider. Yakında tüm dünyaya uydu internette gelecek. Göreceğiz o yahudilere, araplara sözde zarar edilmeden satılan, sonra borçları ödenmeyince bankalara geçen Türk Telekom'u. Azıcık düzgün alternatif olduğunda kimse Türk Telekom'un yüzüne bakmaz. E o zaman bunca senedir 80 milyon nüfusluk pazarda para kazanan, 3-5 mbit interneti ancak veren firma kendine çeki düzen verecek. Nasıl olsa ben tekelim diyerek yaymayacak. Yarın gelecek olan herhangi bir yabancı firma, aynı paraya bunun 100 katı hızlı interneti kolayca dayar. Ne yapacağız 100 kat vergi koyalım o zaman.

Bu kafayla sittim sene 3. 5. dünya ülkesi kalır, kendimizi kandırırız ancak. Alman, Fransızla, Fransız, İngilizle, İngiliz Amerikalıyla, Amerikalı, Çinliyle rekabet edebiliyor. Kimse ağlayıp zırlamıyor. Niye bize gelince banane banane ben oynamıyorum onlar çok ucuz deyip vergi koyuyoruz?

Artı bırakın firma batar ayaklarını. Koskoca Efes kalkıp Kıbrısa 4TL'den bira satılabilecek kadar uygun fiyata Bira götürüyor. Bizde 10TL. Taaaaa Kıbrıs'a deniz aşırı nakliyat sonrası bile marketlerde 4TL'ye satılabiliyor bu meret. Zarar ediyor olsa mal mı bunlar oraya satış yapmayla uğraşsın. Aynı şekilde Toysrus taki oyuncaklar. Bire bir aynısı. Türkiye mağazasında 80TL olan oyuncak, Kıbrıs'taki mağazada 20TL? Bulgaristanda 5€ ? Hayırdır onlar niye ağlamıyor, vergi koymuyor? Niye bir tek biz ağlıyoruz.

İşin gerçeği Türkiye'de üretim destekli bir politika yok, hiç bir zamanda olmadı. Son gelen hükümetle beraber kapatılan şeker fabrikaları ve satılan onlarca fabrika ile birlikte tarım ve hayvancılıkta bitirildi. Bir çok meyve sebze, van minüt dediğimiz İsrailli din kardeşlerimizden ithal ediliyor? Hayırdır? Başka ticaret yapacak ülke mi kalmadı? Sözde müslümanlar niye bundan rahatsız olmuyor?

Eh üretim olmayınca da tabi ki tek kazanç vergiye kalıyor.

Es kaza asgari ücreti bu sene sonunda 4-5 binlira(450-500 dolar) yapmadıkları sürece artık ümmet, din kardeşiyiz lafları da %50 oy için yeterli olmayacak görünüyor. Ha yaparlarsa yine bu millet geçici gelen paraya kanar :)

• Ver mehteri sloganı artık ver vergiyi oldu.

Ver vergiyiiii ver ver verrrrr! Ver vergiyi düşmanlar çatlasın!!! Verrr!!!

• berk768 kullanıcısına yanıt
    Belki yerli ürün istemiyorum. Kalitesini beğenmiyorum? Böyle saçma savunma olabilir mi?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • allah bu hükümete oy verenlere akıl kısmet eder inş yoksa zor cok zor

• quote:

Orijinalden alıntı: djoguzhan55

Böyle yaptıkları sürece bizim satıcılara dahada öz güven geliyor sattığı ürüne veriyor zamı bu mu bizi korumak ? Mesela servis 40 tl çekti bir tane vidaya internette ve dışarıda bulamadım cidden sadece serviste bulunuyordu ben naptım 5 tane vidaya 15 tl verdim aliexpressden sipariş geçtim 15 tlde vergi ödedim 30 tlye 5 tane vida aldım sonuç olarak o adama kazandırmadım o parayı elin çinlisi taa çinden bedava kargoyla yolluyor bide 40 tl+ kargo diyor bana.. batsın sanki bize faydalarımı var ? Bir ürün alırsın problem çıkar adam sana ücretsiz kargoyla yine sıfır ürün yollar eski ürün kalsın der üstüne özür diler türkiyede nasıl oluyor adam 40 dereden su getirttiriyo almıyo ürünü geri.. kısacası elimden geldiğinince buradaki satıcılara para kazandırmamaya çalışıyorum çünkü biliyorum çirkefliklerini batsınlar.
    Elin Çinlisinin bedava kargo ile yollama devri eskidendi. Ah eskiden çok güzeldi hem 6-7 kat fark olurdu, hem de 1-2 dolarlık ürüne bile takipli kargo olurdu. Şimdi 3-5-10 dolarlık ürün takipli kargo ile gelsin diye 3$ kargo ödemek gerekiyor. Farklı satıcılardan alacağım 7-8 ürün işim 25$ kargo ve hepsi içinde ayrı ayrı 15TL'den başlayan vergiler ödeyecek olmam korkutuyor. 4 Aydır hala alacağım ürünleri almadım

• Yerli üretici vatandaşı düdüklemeye çalışmayı bıraksın da destekleyelim.

Daha kaliteli olan ithal ürüne ek vergi getirince yerliye yöneleceğimizi mi sanıyorlar?

İthal mallara zam gelince sözde yerli üreticiler hiç geri kalır mı? Onlar da zam yapacak. Aradaki fiyat farkı yine aynı kalacak, insanlar yine daha kaliteli olan ithal malı alacak.

Milyarlarca lirayı betona gömmek yerine birkaç fabrika açsanız ölürdünüz sanki. Aman ha, Türkiye'ye faydası olur, sakın açmayın. (!)

Yemin ederim insanı hayattan soğutuyorlar ya. Bir gün iyi bir haber çıksın şu ülkeden. Bir gün.
  • Venezuela 2.0

• Zam ve mekan kavramını kaybettim ben. Bu hangi zamanda yapılan zam?

• Zaman kontrol aracı nedir? Kol saati mi, timer dediğimiz hakemlerin kullandığı alet mi?

Oyun aleti nedir? Çok büyük bir genelleme.
  • Yerli üreticiyi korumak Kelimesini debinden beri aradım bulamadım acaba nerede geçiyor bu kelime? Başlı başına tartışma konusu olsun da foruma birileri girsin yeter. Forumun derdi imanı para olmuş.
    Gereksiz bazı haber siteleri de birbirinden alıp eklemiş sitelerine.
    Bu lanet vergilere ben de karşıyım ama bir haber eklerken yazdığınız içeriğe dikkat edin demiyorum zaten bunu bu sitede ne sorgulayan var ne denetleyen sitenin top listesi siyasetten geveze içerik tartışmasından geçilmiyor. Lanet olsun diyorum.

• La bari ekmeğe falan vergi koyun paranız yoksa bu devirde kim beyaz eşya, tripod falan alacak?!

• Ölelim ya biz vallahi Ölelim bakın korona fırsat çıkalım dışarı herkes herkese sarsılsın bitsin bu çile 😂😂😂

• biraz da burama vergi biraz da şurama vergi oh mis
  • Kulağımızın arkası kaldı bi, sırada orası var sanırım.
  • Düzenlemeyi doğru buluyorum, çünkü itibar için yaptığımız binaların bakımı vs. çok masraflı bu nedenle itibarımızdan olmamak adına daha çok vergi toplanmalıdır. İtibardan tasarruf olmaz, akrabanı koru kolla, durmak yok yola devam, yetmez ama evet.

Selam ve vergi ile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MMistanbul -- 12 Mayıs 2020; 9:37:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne zamandan itibaren geçerli acaba Ekim felan yazmış ilk mesajda ama iyice okuyan var mı ?
  • Keşke % 100 yapsalardı

• ithallere vergiyi anlarım da, yerlilere de vergi indirimi gelsin ozaman
  • misterrium kullanıcısına yanıt
    Yerinde diyor delirmemek elde değil. İthalatı azaltmak için yapıyorlarmış. Hepsi cukkaladıkları dövizleri geri verseler cari açık filan kalmaz.

• 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.