Şimdi Ara

Beyaz LED ampüllere yasak geliyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
78
Cevap
3
Favori
8.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Popüler Konular listesinde
48. Sırada  bugün en iyi #23
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende 2024 model mg hs plug in hibrit araç var ne ampülü ne sökmesi ..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • napervasız kullanıcısına yanıt
    Yasak artık derken??? Kaynak oturma organın mı??

Ne kadar boşsunuz ya. Delinin biri kuyuya taş attı saçma sapan saldırmaya başladınız. Öyle boş saçma üslupsuz yorumların var ki.. yok git söktür falan…

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Aynen ortada sadece bir haber var işleme konulmuş bir yasa yok .. biz burda sadece böyle bir yasa çıkarsa olabilicekler hakkında beyin fırtınası yapıyoruz yoksa ortada fol yok yumurta yok.

Ben birde çok sıkıldım bıktım şu eletkrikli araç konularından bende phev olmasına rağmen gına geldi .. böyle farklı konular oldumu sohbet etmek hoşuma gidiyor ..

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam o konuda haklısın sonuna kadar fakat bu arkadaş bir tuhaf ya herkese saldırma modunda anlam veremediğim saygısız bir üslubu var.

• yasak geldi arkadaşlar

• Esnaf_TV kullanıcısına yanıt

kaynak?

• ismailbbyigit kullanıcısına yanıt

Materialin vuruk egeası

• ismailbbyigit kullanıcısına yanıt

twitter da bircok haber kanalı paylaşıyor son dakika olarak. ayrıca cıkacağı belli idi. cok şikayet vardi. yasalaşsın ilk işim tek tek plaka plaka ihbar etmek. milleti kör ettiğiniz yeter pis uyduruk ayarsız farlarınızla

• quote:

Orijinalden alıntı: darkmoon34

Bu ayrımı nasıl yapıcaklar .. çok mantık dışı geldi bana
    .

Pek çok firma fabrikasyon led ampül taktılar hatta bazı markalar sıfır araçlara servislerde taktı..

Üstüne renk tonajlı ile iş bitiyor mu o zaman millet 4000k 4300k normal gün ışığı yani eski tip halojen ampül rengi LED ampül takan araçlar var onlar kapsam dışımı kalıyor ..
    Yada tam tersi adam gitse beyaz ışık veren halojen ampül taksa ne olucak.. çok anlamsız bir şey ..

Onların da ışıma lümen derecesi 6000k beyaz ışıkla aynı.. sadece rengi farklı .. çok vatandaşla yetkilileri karşı karşıya getirir bu iş . Adam diyicek ben fabrikasyon böyle aldım karşı taraf başka bir şey diyicek ..

Orjinal ledli veya xenonlu araç kendini belli eder zaten mercek olur o araçlarda.

Merceksiz halojen ampullu arabalara led takanlar bariz kendini belli ediyor zaten.

Özellikle buz mavisi veya limon sarısı led ampul taktıran apaçiler ceza yesinde çok güzel olur.

Şunlar mesela :

Beyaz LED ampüllere yasak geliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sssemih24 -- 12 Mart 2025; 23:2:13 >

• Henüz daha ortada yasak falan yok Twitter da bir devlet kurumu değil ..

Bugünün haberi

www.hurriyet.com.tr
    Beyaz far yasak mı, (Xenon far) beyaz far yasaklandı mı 2025? İşte, beyaz far yasağı ve kullanımı
    https://www.hurriyet.com.tr/bilgi/galeri-beyaz-far-yasak-mi-xenon-far-beyaz-far-yasaklandi-mi-2025-iste-beyaz-far-yasagi-ve-kullanimi-42726027/4

Haberden alıntı yapıyım

BEYAZ FAR YASAKLANDI MI?
    Trafik standartlarına uygun, sürücüleri ve yayaları rahatsız etmeyecek şekilde kullanılan, modifiye edilmemiş xenon farları kullanmak yasak değildir. Dolayısıyla trafikte muayeneden geçen beyaz far olan araçlara bir ceza bulunmuyor. Sosyal medyada artan şikayetlerin ardından beyaz cezası gündemde yer alıyor. Ancak İçişleri Bakanlığı'ndan henüz konuyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

• Herkese merhaba, yazacaklarımı mutlaka "kendince bilirkişi" birisi gelip linçleyecektir ama olsun yine de yazacağım. Aracımda aşağıdaki far mevcut, 96 model W210 Mercedes Benz marka bir araç. Farların içerisinde 2 yıldır H7 Photon Led Ampul takılı vaziyette. Ampuller ve farlar makineye bağlanarak ayar yapılmış durumda. Far camları buzlu ve farlar ayarlı olduğu için, karşıdan gelen araçların gözünü almıyor. Farlar öndeki aracın plaka hizasında ve net bir çizgi oluşturmakta.

Bu göz alma mevzusuna özellikle çok dikkat ettim ve kendim rahatsız olduğum için, trafikte diğer araçlara sorun olmamak adına epey uğraştım diyebilirim.

Şimdi gelelim asıl soruya; olası bir çevirme durumunda Trafik Polisi, beni diğer araçlardan nasıl ayırt edecek? Neye göre ceza yazacak? Göz alma durumu yok, farlar ayarlı ancak ampul rengi beyaz. Ampul rengi beyaz diye mi ceza kesecek? Ucu çok açık bir sorun gibi geliyor bu bana!

Elimde H7 halojen ampullerim duruyor. Mevzu netleşsin zaten anında halojene dönerim kendi adıma hiç sorun değil. Ancak renk mevzusuna odaklanıp ceza yazarlarsa, piyasada göz alan bir ton Sarı Led takılmış araçta bulunmakta!

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt

En baştan anlatmaya çalıştığım bu arkadaşlar doğan şahinden örnek veriyor .. piyasada bir çok sizin aracınız gibi eski halojen ampüllü ama mercek farlı BMW,Mercedes, Audi, vw, Toyota,Honda falan var ve çoğunda artık led ampül var çoğuda ayarlıdır büyük ihtimal sizinki gibi göz almıyordur diye düşünüyorum .. ama bu ayrım neye göre yapılıcak .. beyaz ışık var kes cezayı tarzı mı yapılıcak . En baştan beri sorduğum buydu mevzu yoksa çok belirgin olanlar değil .

• darkmoon34 kullanıcısına yanıt

Üstadım bu konu çok su kaldırır. Benim yaş 43 oldu, bu led ampul olaylarını eskiden beri çok araştırıyordum ve aracımın bir çok arızasını kendim tamir eden birisiyim. Farlarımı söküp camlarını kendim yeniledim ve çift katman fabrikasyon cam olduğunu görünce, görüşü iyileştirmek adına led ampul takmaya karar verdim. Far camları buzlu cam olmasa kesinlikle led takılmaz karşıdan geleni direk kör eder.

Şimdi ben beyaz led ampulleri çıkartıp aşağıdaki sarı led ampulü taksam, trafik polisi buna ne yapabilir? Ben kendimden örnek verdim ama, eminim ki bir çok insanın kafası çok karışık durumda şu an!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeyazBüyü -- 12 Mart 2025; 23:46:11 >

• Yani misal 96-97 model RAV4 lerde mercekli halojen far var keza 2002-2003 model A3 lerin bazılarında da mercekli halojen li far var .. misal bu araç sahipleri led ampül alıp güzel dört dörtlük far ayarıda yapıp ufuk çizgisi kesitini falan en ufak göz almıycak şekilde tam yapsa ve sürüyorsa yani hiçbir şekil kimsenin gözünü rahatsız etmiyorsa.. Trafikte kimseye rahatsızlık vermiyorsa ..
    Şimdi yasa çıktımı bu araçlar eski neticede .. bunların zamanında LED falan yoktu bunlarda beyaz ışık var diye ceza mı yazılıcak .. Benim sadece anlamadığım o kısım çünkü bana çok mantıksız geliyor ..
    Diğer türlü ayrımı neye göre yapıcaklar ..bu işin bilimsel teknik bir ayrımı olması lazım.. mesela mercekli farlarda led serbesttir merceksizlerde değildir gibi ..

• napervasız kullanıcısına yanıt
    Kına alayım ben sana güneş görmeyen yerlerine yakarsın… hadi git ötede havla

• Yasak gelsin diyemem ama bazı farlar ayarsız ve çok göz aliyor .
    Bende mercekli farlarıma led taktım yinede iyi değil o kadar

• BeyazBüyü B kullanıcısına yanıt

Oda ayrı soru işareti burda mevzu ışığın rengi ise bu kelvin ışığın renk sıcaklığı ile ilgili birşeydir ve ışığın parlamasında aslında hiç bir etkisi yoktur

Işığın yayılımı yani diyorya millet ışık gözümü mahvetti çok parlıyor onun renk ile alakası yok o lümen değeri ışığın yayılımı ile ilgili bir şey ..

Yani 4300k dada adamın gözünü mahvedersin sadece ışığın rengi sarımtırak olur o kadar.. 6000k ile aynı etkiyi yaratır.. bizde beyaz çok yaygın olduğu için çok sattığı için beyaza karşı böyle bir algı var ama aynı ışıma gücünü 4300 yada 5000k ile de yaparsın burda lümen değeridir önemli olan .. kısaca burda beyaz ışık mı yoksa led ampülün kendimi yasaklanıcak oda ayrı soru işareti...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkmoon34 -- 12 Mart 2025; 23:56:25 >
  • Çok zor değil, geniş yollarda, trafikte gördüğü beyaz farlı araçları kenara alacak. TuvTürk'te uygulanan malzemeden ölçüm yapacak. 3-4 dakikalık işlem. Burada belki sıra beklemeleri filan zaman alabilir. Kötü haber tez duyulur demişler. Maksat, merceksiz farlara ceza yazıldığının bilinmesi. Ödü kopan soluğu farcı da alır.

Adamın bırak farını, sis farı göz alıyor. İnsanın inip boğası geliyor böyle tipleri. Kendisine saygısı olmayanın diğer insanlara saygılı olması beklenmez. Cezayı yapıştıracaksın.

• Çok doğru karar. Trafikte benim canıma kast eden bu çakma farlara nihayet çözüm bulmuşlar.
    Not: orijinal olanlar zaten göz almıyor.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.