Şimdi Ara

BeYaZ TaHTa SiLiNMiYoRSa Ne YaPMaLı???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
40.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mrb Arkadaşlar bir sürücü kursunda motor dersi veriyorum. öğrencilere ders anlatırken tahtayı kullanayım dedim kalemde silinmeyen cinsten midir nedir bir türlü tahtayı silemedim kolonyalı mendille biraz çıkıyor gibi oldu ama çokta etkilemedi tahtaya zarar vermeden ne ile silmemi önerirsiniz? yardımcı olursanız çok makbule geçecek.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Beyaz Tahta Silinmiyorsa Ne Yapmalısın?

Beyaz tahtalar, not alma ve sunumlar için kullanışlı araçlardır, ancak bazen temizlenmesi zor olabilir. Beyaz tahtanda iz kalıyorsa, temizlemek için şu adımları izle:

Islak Silme: * Yumuşak, nemli bir bez veya sünger kullanarak beyaz tahtayı sil. * Fazla suyu sıkın ve tahtayı nazikçe silin.

Alkol Bazlı Temizleyici Kullanma: * Izopropil alkol veya sürtünme alkolü, beyaz tahta izlerini çıkarmak için etkilidir. * Küçük bir alanda test ettikten sonra, temiz bir beze az miktarda alkol sür ve tahtayı sil.

Melamin Sünger Kullanma: * Melamin süngerler, beyaz tahta izlerini çıkarmak için hafif aşındırıcıdır. * Süngeri nemli hale getir ve tahtayı nazikçe sil.

Beyaz Tahtalar İçin Özel Temizleyiciler: * Piyasada, beyaz tahtalar için özel olarak tasarlanmış temizleyiciler bulunur. * Bu temizleyiciler genellikle amonyak veya etil asetat içerir. Talimatlara göre kullan.

Dijital Yazı Tahtaları: * Dijital yazı tahtaları, ıslak silme veya alkol bazlı temizleyicilerle temizlenmemelidir. * Bunun yerine, üreticinin talimatlarına göre temizle.

İnatçı İzler İçin: * İnatçı izler için, daha güçlü bir çözüm gerekebilir. * Beyaz sirke veya karbonat macunu gibi ev tipi temizleyicileri deneyebilirsin. Küçük bir alanda test ettikten sonra kullan.

Önlemler: * Sert kimyasallar veya aşındırıcı temizleyiciler kullanmaktan kaçın. * Beyaz tahtayı temizlerken çok fazla bastırma. * Tahtayı sildikten sonra iyice kurula.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • bizim okulda oldu aynı olay
    eğer imkanın var sa alkolle silmeye çalışm mutlaka çıkar fakat biraz iz kalır
    onun yerine sana tavsiyem tahta kalemi al yaani beyaz tahta için kullanılan kolay silinen kalemlerde.
    bu kalemlerle tahtadaki çıkmayan kalem yazısının üstünde hafif bastırarak geçersen çk raha bir şekilde silebilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: Felix Felicis

bizim okulda oldu aynı olay
    eğer imkanın var sa alkolle silmeye çalışm mutlaka çıkar fakat biraz iz kalır
    onun yerine sana tavsiyem tahta kalemi al yaani beyaz tahta için kullanılan kolay silinen kalemlerde.
    bu kalemlerle tahtadaki çıkmayan kalem yazısının üstünde hafif bastırarak geçersen çk raha bir şekilde silebilirsin
    selüloz tiner
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-A8D486513

selüloz tiner

Alıntıları Göster
    tiner,kesin çözüm
    Yalnız sınıf kokar haberin olsun.

alkol tam etkili olmaz.
  • quote:

selüloz tiner

Alıntıları Göster
    Tahtaya da başlıktaki gibi yazıyorsan silinmez tabi.

Tinerle silebilirsin.
  • quote:

selüloz tiner

Alıntıları Göster
    matkap
  • tinerle yapacaksan az dökmeni tavsiye ederim yoksa dersdekiler bayılabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sanelorian

matkap

Alıntıları Göster
    Tahta komple siyaha boyanmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

Tahta komple siyaha boyanmalı

Alıntıları Göster
    okan bayülgen siler

• quote:

Orijinalden alıntı: sefer48

okan bayülgen siler

Alıntıları Göster
    Ben de tam aksine çizdiğim çizgilerin çıkmamasını istiyorum ancak çıkmayan kalem kullanmama rağmen çıkıyor.
    Ne yapacağımı bilemedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: irish

Ben de tam aksine çizdiğim çizgilerin çıkmamasını istiyorum ancak çıkmayan kalem kullanmama rağmen çıkıyor.
    Ne yapacağımı bilemedim.

Alıntıları Göster
    arkadaşlar biraz şakaya vurulabilecek bir konu ama yeni öğretmenlik yapınca ve tahtanın tamamını karalamış durumda olunca iş benim için biraz önem arzediyor. kurs sahibi biraz titiz bir adam şimdi tahtayı rezil etmekte istemiyorum limon kolonyası götürsem tahtaya sürsem silmez mi acaba yada tiner temizler mi? tinerle denedik silmedi gerçi 1 aydır duruyor yazılar silinir diye fazla önemsememiştim ama kurudu kaldı mı nedir gitmiyor şimdi. tahtaya zarar vermeden ne yapıp temizlemeliyim. lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Majesty37

arkadaşlar biraz şakaya vurulabilecek bir konu ama yeni öğretmenlik yapınca ve tahtanın tamamını karalamış durumda olunca iş benim için biraz önem arzediyor. kurs sahibi biraz titiz bir adam şimdi tahtayı rezil etmekte istemiyorum limon kolonyası götürsem tahtaya sürsem silmez mi acaba yada tiner temizler mi? tinerle denedik silmedi gerçi 1 aydır duruyor yazılar silinir diye fazla önemsememiştim ama kurudu kaldı mı nedir gitmiyor şimdi. tahtaya zarar vermeden ne yapıp temizlemeliyim. lütfen bilen arkadaşlar yardımcı olsun.

Alıntıları Göster
    o nasıl bir başlık yazım biçimidir

• quote:

Orijinalden alıntı: Majesty37

Yenisi kaç para?
  • quote:

Orijinalden alıntı: LsR

Bu mesaj silindi.

Alıntıları Göster
    arkadaşım bka tinere hiç gerek yok silinmeyen kalemle yazdıgın kelimelerin üzerine normal silinen tahta kalemiyle yaz siliniyor okulda olmuştu olay

• quote:

Orijinalden alıntı: América

arkadaşım bka tinere hiç gerek yok silinmeyen kalemle yazdıgın kelimelerin üzerine normal silinen tahta kalemiyle yaz siliniyor okulda olmuştu olay

Alıntıları Göster
    Yazı stilini düzeltmekle başlayabilirsin.

• quote:

Ne yapacağımı bilemedim.

var mı bilgisi olan?
  • quote:

quote:

Ne yapacağımı bilemedim.

var mı bilgisi olan?

Alıntıları Göster
    farketmez hertürlü uçucu sıvı ile silebilirsin (kolonya, tiner, aseton vb. ama aseton biraz riskli çizik yapar) kolonya garanti...

• quote:

Orijinalden alıntı: cihangir151

farketmez hertürlü uçucu sıvı ile silebilirsin (kolonya, tiner, aseton vb. ama aseton biraz riskli çizik yapar) kolonya garanti...

Alıntıları Göster
    asetonda,alkol,tiner
  • Abi fırça,sabun dalacan araba yıkarmış gibi yıkayacan ... olmadı birde üstüne boya çakacan... boya atıncada 10 numara olacak ama tabiki bu iş sizin gibi değerli öğretmenlerin değil yönetimin düşünmesi gereken bir durum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: experienced

Abi fırça,sabun dalacan araba yıkarmış gibi yıkayacan ... olmadı birde üstüne boya çakacan... boya atıncada 10 numara olacak ama tabiki bu iş sizin gibi değerli öğretmenlerin değil yönetimin düşünmesi gereken bir durum.
    Normal o tahta kalemleri ile üzerinden geç birdaha silgi vur gider
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.