Şimdi Ara

Beyler A-101 işe girdim taktik verin (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
126
Cevap
1
Favori
9.250
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    A101 babanın malı gibi davranma yani nabaealaar yapsınlar.
    Çok olay okudum , gofret satıcaksın falan filan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

yav milletin dediğine bakarsan ohooo ekmek bulup yiyemezsin

okuyan çalışan herkes bir şekilde itle köpekle uğraşıyor işte yapacak bir şey yok çalışmaya ilerlemeye devam
    Siirt DH de doktorum, inanmayan varsa gelsin acile çayımı içsin. 13 Kasım saat 08.30 da göreve basadim. Gece saat 12 ye kadar çalıştım. 2 saat civarı bosligim vardı uyku tutmadı, neyse 2.30 ile 5.30 arası bendeydi gene ben durdum. Onda geçtim odaya 9 a kadar dinlendim. Saat 9 da ev gideceğim 9.15 detelefon geldi. O günün ambulans icapcisi bendim.

850 gr tam maqsiyla 1 karış 4 parmak bebek ambulans ile Batman'a sevk ettik. Cocuk nefes alamıyor. Bütün yol ambuladim. Hatta o kadar ufak ki kaymasin diye diğer elimle entübasyon tupunu de tutuyorum. Neyse vardık sağ salim, saat 1 gibi siirte geri döndük. Varmaya 10 dk kala gene telefon geldi, beyin kanaması varmış; Diyarbakır'a sevk... Saat 13.30 a kadar hastanin yakınlarının hastanın üstünü değiştirmesini(???) Ne bileyim sonda takılması vs bekeik. Sonra acele edin diyor.. suslu gitmek için yarım saat bizi bekltetiyor öyle...
    Neyse hastayı aldık Diyarbakır'a... Siirt Diyarbakır arası özellikle Batman'a kadar biliyordur bolgede yaşayan arkadaşlar yolu.. hastayı götür teslim et geri gel derken (arada hastayı bıraktıktan onda insan olduğumuz için yemek yedik) saat 8.30 gibi tekrar siirtteydim. 36 saat boyunca toplam 4 saat filan uyudum (bir saati ambulansla dönerken...)

BUNU NEDEN YAZİYORUM, KOLAY İS YOK. DOKTORLUGU 45 Y+ DOKTORLARİN YASADİGİ GİBİ ZANNEDİYOR HERKES AMA OYLE BİR SEY YOK. BOGAZİMİN ACİSİNA UYANDİM SU SAATTE. ilaç aldim duş alıp gene yatacağım. Allah herkese helalinden/etik değerlere uygun hangisine inanıyorsa kazanç nasip etsin. Ha pisman miyim değilim. o ambulansta bebegin solunumuni sağlayan pompaya basmak ATT nin goreviydi ama yapamıyor/yapmıyor. Napayım onun görevi diye çocuk zarar mı görsün aldım elinden. Ben ambuadim. Kuvezimizin ısıtıcısı da çalışmıyordu bu da ayrı ayıp) ambulansın arkasını 31 derece yapıp öyle gittik Batman'a... Tek isteğim ise biraz saygı.. 1.5 saattir sıra bekliyoruz boğazım açıyor duramıyorum serum istiyorum demek yerine mesai günlerinde 400 hasta tek doktora gelmesin aile hekimlerine de görünsün. Basi agriyan genç kızlarımız evde ağrı kesici alsın geçmiyorsa gelsin. Ateşi var diye 37.5 derece vücut sicakligi olan çocuğa bir kendi anne babalarının yaptığı gibi yüzüne koltuk altın ıslak bez koysun ateş düşürücü versin göre dusmuyorsa öyle gelsin. Ve çok değil, bankalarda nasil saygılı bekeyebiliyorsa boğazı acıyan da gece saat 10 da gebelik testi yaptırmak isteyen de aynı saygıyla beklesin kaynak yapmaya ugrasmasin.

Sevgilerimle..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• fatihburak95 kullanıcısına yanıt
    Zor işiniz var hocam

Normalde doktorları sevmem ama siz iyi birine benziyorsunuz umarim ilerde herkes gibi sizin de calisma koşullarınız iyileşir

Mesajimda dedigim gibi kolay is yok malesef zaten kolay is olsa maas vermezler her işin okulun 1001 türlü zorluğu var Allah hepimize yardim etsin calisan okuyanlarin cogu ailesi icin okuyup çalışıyor zaten yoksa katlanılır mi bu cileye azizim?

• Markette ne işin var Avm ye gir hem temiz iş hem de prim alırsın iyi iş yaparsan.

• usulca içeriye gir ne fazla mülayim görün ne çoksert DUR BAK YÜRÜ sağına soluna BAK ürün dolu raflara yaklaş ve büyük dağları ben yarattım tarzında pozisyon al ve ee!! paspas atmanın kralı geldiğini anlatır bir bakışla resmi geçit son bulsun ha birde müdüür çağırınca KOŞUNUZ eleman seslerinirse GİDİNİZ bu türden hareket sizin için ileriye dönük yatırım yaptığınzı gösterir

• Arkadaşlar şimdi haber geldi. Mağaza Sorumlusu aradı.
    Yahu o kadar evrak hazırladık. Çat diye aradı İşkur kayıt belgen var mı ? dedi.
    Abi ben İşkurla girmeyecektim ki, hatta başta bana sen İşkurla girmeyeceğin için avantajlı olacaksın dendi. Bu nasıl iştir ya ? Zaten işkurla girsem eğitim stajer muameleleri vaktimi harcamayacaklar mı şimdi ?
  • Edit geldi.
  • Editi okuyup bilgisi olan, bilgisini sunabilir mi ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Göz-

Arkadaşlar şimdi haber geldi. Mağaza Sorumlusu aradı.
    Yahu o kadar evrak hazırladık. Çat diye aradı İşkur kayıt belgen var mı ? dedi.
    Abi ben İşkurla girmeyecektim ki, hatta başta bana sen İşkurla girmeyeceğin için avantajlı olacaksın dendi. Bu nasıl iştir ya ? Zaten işkurla girsem eğitim stajer muameleleri vaktimi harcamayacaklar mı şimdi ?
    Ara ve alacağın maaşı sor. Muhtemelemen dediğim gibi olacak. İşbaşı eğitim programı ile alım yaparlarsa Asgari ücretten düşük verme ihtimalleri var. Yanlış hatırlamıyorsam başvurduğumda bu programdan dolayı ilk 3 ay 1200 lira alacaksın demişlerdi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-21F9C8AD0 -- 15 Kasım 2019; 20:59:56 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-21F9C8AD0

Ara ve alacağın maaşı sor. Muhtemelemen dediğim gibi olacak. İşbaşı eğitim programı ile alım yaparlarsa Asgari ücretten düşük verme ihtimalleri var. Yanlış hatırlamıyorsam başvurduğumda bu programdan dolayı ilk 3 ay 1200 lira alacaksın demişlerdi.

Alıntıları Göster
    Hocam diyalog şu şekildeydi ;

Ben : ... Hanım'ın numarası var mı kendisiyle görüşmek istiyorum. (Mağaza Sorumlusuna söyledim bunları)
    O : Tamam, atıyorum şimdi.
    5 dakika geçer.

O : Aradım konuştum. Kendisi şuan genel müdürlükteymiş. Bu iş kur kayıt belgesi tamamen şirket politikası gereği isteniyormuş. Sen işkurlu olmayacaksın dendi.

Bu ne oluyor şimdi ?

• Kardeş sende girceksen git al kağidı bura yazacağina amma yaptın. Ben şok marketlete iskurdan girdim 8 gün dayandım ha iş çok ağir değil ama m.müdürü çok mıymıntı tingırdı ediyo kafa dengi değil hiç sevemedim işi bıraktım.1.5 saat mola var dediler full çektiğim gün de dahil 15er dk 2 sefermola kullanıyon.Full çektiğin gün 13saat çalışırsın. Haftada 1 veya 2 gün raf temizlersin. Haftada 3gün mal gelir paletle çekersin. Fiyatlar değişir yüzlerce ürünün etiketini değiştirirsin.Sürekli önyüz yaparsın.3 aya birdi sanırım envarter sayımı olur mağazadaki tüm ürünleri sayarsın.
    Ama şunu unutma m.müdürü çok rahattır kafa dengidir seversin iş su gibi akar gider. Ömürlük iş değil.Her giren m.mudürü veya b.müdürü olacak diye birşey yok. Uzman çavuş olacaksan Deniz kuvvetleri veya Hava kuvvetlerinı öneriyorum.Ben deniz kuv.. yaptım memur gibiler.Güvenlik sertifikası da al silahlı elinde bulunsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi after1 -- 15 Kasım 2019; 22:5:12 >

• 6 ay migrosta çalıştım canım çıktı valla. Çok şükür kamu kurumuna girdim şimdi hayatın varlığını ve yaşadığımı hissettim.
    Marketçilik en son tercih edilmesi gereken iştir.

• Technotronic kullanıcısına yanıt
    kardeş migrosta ki görevin neydi. Çalışma saatleri falan nasıl? Şok marketlere göre iyidir bence
  • "Her zaman kasa kazanır" diye bir bilgiye sahibim. Bilgi benden değerlendirmek de kasiyerlerden olsun.
  • Hayatının hatasını yapmışsın tebrik ederim. Zamanında bende boş geçirmemek için girmiştim. 1 buçuk ay içerisinde müdür yardımcısı oldum, sonra müdürlük teklifi ettiler Yazılım Mühendisliği'ne hazırlandığım için o yükün altına girmek istemedim, part-time a çevirdim ama ne hikmetse 3 hafta sonra part time sistem kaldırıldı ve bu süreçte part-time çalıştığım için normale çevrileceğini ve ekstra mesai yapacağımı berlittiler bende çıktım ve şikayette bulundum tazminatımı aldım.

Her neyse gelelim sana. Haftada bir tam gün çalışacaksın, 1 gün izin o da muhtemelen hafta içi, geri kalan günlerde sabah en geç 8.30'da iş başı kasa teslim, mağaza hazırlığı falan derken 9 olacak kasiyer olarak çalışacaksın. Her ay bol bol açık vereceksin ve maaşından kesilecek, yeme, içme cebinden karşılanacak ve sıcak yemek sipariş edemeyeceksin çoğu zaman bu nedenle de şuradan bir şeyler alıp idare edeyim diyeceksin, aldığın maaşın 4-5'te biri çalıştığın yere tekrar dönecek.

Kasiyerlikten artan zamanlarda boşta duramazsın sürekli etrafı düzenleyeceksin, reyon dizeceksin, bu yetmeyecek her gün hırsızlarla, tırnakçılarla uğraşacaksın. Rahat bir iş hayatı istiyorsan müdürüne ve Bölge Sorumlusuna bol bol yalakalık yap, kendini sevdir yoksa ömür boyu it gibi çalışırsın bunlar seni yükselmezse hep personel olarak kalırsın.

Mağaza Sorumlusu, Sorumlu Yardımcısı, Günlük Temsilci falan olduğunda personelden üstün olacaksın ama yine de her işe sen koşturup sorumluluğu sen alacaksın. Özellikle MS ve MSY olduğun zaman o mağazanın yönetimi ve kontrolü sende olduğu için personeline iş yaptırman, performansı artırman ve ciroya katkı sağlaman gerekecek. Tüm bunları yaparken eğer benim gibi kısa sürede yükselirsen çirkef çalışma arkadaşlarını da terbiye etmekle uğraşacaksın bir yandan.

Benim zamanımda yanlış hatırlamıyorsam her ay sonu ya da iki ayda bir envanter sayımı yapılırdı. 450 kalem falan olur genelde, en küçük puluna kadar her şeyi tek tek sayarsınız, hatasız saymanız ve o bölgeye bakan Bölge Sorumlusunun sisteme hatasız girmesi çok önemli en ufak hatada en iyi ihtimalle hatalı veriler tekrar sayılır ama genelde Sayım tekrarlanır. Üstelik kendi mağazanızı saymanız yetmez MS,MSY,GT olursan diğer mağazaların sayımına da destek vermen gerekir ki sürekli iletişimde bulunduğun insanlar olacak yardım etmen demek onların da sana yardıma geleceği anlamına gelir ve 450 kalemden binlerce ürünü tek tek saymak kolay değil. Ortalama 4-7 saat sadece sayması sürer, ertesi günde öğlen 2-3'e kadar girilen verilerin kontrolü için tekrar sayılır dua edin o sırada hata çıkmasın ekstra zorluklar çıkabilir.

Bölgede bir Merkez Mağaza olur o mağaza her gün ciro akışını kayıt eder ve bölge sorumlusuna doğrudan aktarır. En ufak hatada fırçayı o mağaza yer çünkü sorumlu onlardır. Müdür de size biner.. Mağaza içinde herhangi bir şeyi yeme, telefon kullanma, mağaza içinden sevgili yapma işten atılırsın ve yükselmek istiyorsan sorumluluk almaktan kaçma müdürlerine yakın ol, gerekirse yalakalık yap onların canı, ciğeri ol. Sonra biner biner acısını çıkartırsın. Ha unutmadan personeller içinde yalakalar ve ağız arayıp arkadaş gibi görünüp müdüre vs iletip kuyunu kazan pislikler var her mağazada dikkat et. Son olarak da orası modern köleliğin işletmesi olduğu için babana bile güvenme ama gerçekten birbirinize güvendiğiniz saygı duyduğunuz, bağlandığınız ekip arkadaşlarınız olursa çok güzel bir yer olabilir o zaman da birbirinizi koruyup kollayın yoksa kurduğunuz düzen BS tarafından kolaylıkla yıkılıyor gerekirse onlara da karşı çıkın.

Bu süreçte en çok dikkat etmen gereken şey sağlık ve karnının doyması. İş yapacağım diye sağlığından olursan bitersin, sonuçta yaptığın "iş" modern kölelik asgari ücrete it gibi çalıştırılmak. Reyon dizmeyi ve kasa hesaplamayı bilen adama ki 4 işlem MSY'lik yaptırıyorlar haberin olsun.

Etrafta öz güvensiz geri zekalı çok olacağı için bu taktikler işine yarar ama en büyük tavsiyem yanlış anlama, mal mısın oğlum git bir ustanın yanına gir hem meslek öğrenir hem ustalaşıp kendi işletmeni kurarsın hem de ite, köpeğe yaranmak için uğraşmazsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KahveDüşkünü -- 15 Kasım 2019; 22:46:21 >

• after1 kullanıcısına yanıt
    Küçük migroslarda bütün görevleri sen yapıyorsun, bir gün kasada ertesi gün reyonda.
    Migros maaş konusunda biraz daha iyi olabilir. Ama yapılacak iş değil gerçekten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Technotronic -- 15 Kasım 2019; 22:38:26 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: KahveDüşkünü

Hayatının hatasını yapmışsın tebrik ederim. Zamanında bende boş geçirmemek için girmiştim. 1 buçuk ay içerisinde müdür yardımcısı oldum, sonra müdürlük teklifi ettiler Yazılım Mühendisliği'ne hazırlandığım için o yükün altına girmek istemedim, part-time a çevirdim ama ne hikmetse 3 hafta sonra part time sistem kaldırıldı ve bu süreçte part-time çalıştığım için normale çevrileceğini ve ekstra mesai yapacağımı berlittiler bende çıktım ve şikayette bulundum tazminatımı aldım.

Her neyse gelelim sana. Haftada bir tam gün çalışacaksın, 1 gün izin o da muhtemelen hafta içi, geri kalan günlerde sabah en geç 8.30'da iş başı kasa teslim, mağaza hazırlığı falan derken 9 olacak kasiyer olarak çalışacaksın. Her ay bol bol açık vereceksin ve maaşından kesilecek, yeme, içme cebinden karşılanacak ve sıcak yemek sipariş edemeyeceksin çoğu zaman bu nedenle de şuradan bir şeyler alıp idare edeyim diyeceksin, aldığın maaşın 4-5'te biri çalıştığın yere tekrar dönecek.

Kasiyerlikten artan zamanlarda boşta duramazsın sürekli etrafı düzenleyeceksin, reyon dizeceksin, bu yetmeyecek her gün hırsızlarla, tırnakçılarla uğraşacaksın. Rahat bir iş hayatı istiyorsan müdürüne ve Bölge Sorumlusuna bol bol yalakalık yap, kendini sevdir yoksa ömür boyu it gibi çalışırsın bunlar seni yükselmezse hep personel olarak kalırsın.

Mağaza Sorumlusu, Sorumlu Yardımcısı, Günlük Temsilci falan olduğunda personelden üstün olacaksın ama yine de her işe sen koşturup sorumluluğu sen alacaksın. Özellikle MS ve MSY olduğun zaman o mağazanın yönetimi ve kontrolü sende olduğu için personeline iş yaptırman, performansı artırman ve ciroya katkı sağlaman gerekecek. Tüm bunları yaparken eğer benim gibi kısa sürede yükselirsen çirkef çalışma arkadaşlarını da terbiye etmekle uğraşacaksın bir yandan.

Benim zamanımda yanlış hatırlamıyorsam her ay sonu ya da iki ayda bir envanter sayımı yapılırdı. 450 kalem falan olur genelde, en küçük puluna kadar her şeyi tek tek sayarsınız, hatasız saymanız ve o bölgeye bakan Bölge Sorumlusunun sisteme hatasız girmesi çok önemli en ufak hatada en iyi ihtimalle hatalı veriler tekrar sayılır ama genelde Sayım tekrarlanır. Üstelik kendi mağazanızı saymanız yetmez MS,MSY,GT olursan diğer mağazaların sayımına da destek vermen gerekir ki sürekli iletişimde bulunduğun insanlar olacak yardım etmen demek onların da sana yardıma geleceği anlamına gelir ve 450 kalemden binlerce ürünü tek tek saymak kolay değil. Ortalama 4-7 saat sadece sayması sürer, ertesi günde öğlen 2-3'e kadar girilen verilerin kontrolü için tekrar sayılır dua edin o sırada hata çıkmasın ekstra zorluklar çıkabilir.

Bölgede bir Merkez Mağaza olur o mağaza her gün ciro akışını kayıt eder ve bölge sorumlusuna doğrudan aktarır. En ufak hatada fırçayı o mağaza yer çünkü sorumlu onlardır. Müdür de size biner.. Mağaza içinde herhangi bir şeyi yeme, telefon kullanma, mağaza içinden sevgili yapma işten atılırsın ve yükselmek istiyorsan sorumluluk almaktan kaçma müdürlerine yakın ol, gerekirse yalakalık yap onların canı, ciğeri ol. Sonra biner biner acısını çıkartırsın. Ha unutmadan personeller içinde yalakalar ve ağız arayıp arkadaş gibi görünüp müdüre vs iletip kuyunu kazan pislikler var her mağazada dikkat et. Son olarak da orası modern köleliğin işletmesi olduğu için babana bile güvenme ama gerçekten birbirinize güvendiğiniz saygı duyduğunuz, bağlandığınız ekip arkadaşlarınız olursa çok güzel bir yer olabilir o zaman da birbirinizi koruyup kollayın yoksa kurduğunuz düzen BS tarafından kolaylıkla yıkılıyor gerekirse onlara da karşı çıkın.

Bu süreçte en çok dikkat etmen gereken şey sağlık ve karnının doyması. İş yapacağım diye sağlığından olursan bitersin, sonuçta yaptığın "iş" modern kölelik asgari ücrete it gibi çalıştırılmak. Reyon dizmeyi ve kasa hesaplamayı bilen adama ki 4 işlem MSY'lik yaptırıyorlar haberin olsun.

Etrafta öz güvensiz geri zekalı çok olacağı için bu taktikler işine yarar ama en büyük tavsiyem yanlış anlama, mal mısın oğlum git bir ustanın yanına gir hem meslek öğrenir hem ustalaşıp kendi işletmeni kurarsın hem de ite, köpeğe yaranmak için uğraşmazsın..
    Hocam nasıl bir meslek edinebilirim. Yani ileride bir işin ehli olmak elbet isterim. Bunu nasıl yaparım ?
    Bu arada aile baskısı çok arttı. O yüzden bu A101 işi başıma örümcek ağı oldu. Onlara göre ne iş olursa olsun çalışacakmışım. Yani bende biliyorum bir işe girip çalışmayı, ama neden böyle bir yerden başlayacağım ki? Bunu onlara anlatamıyorum. Neymiş efendim bulmuşum A101'i kaçırmayacakmışım iş bulamazmışım daha çok boş gezermişim. Yani işi zorlaştıran bu aslında.

• quote:

Hocam diyalog şu şekildeydi ;

Ben : ... Hanım'ın numarası var mı kendisiyle görüşmek istiyorum. (Mağaza Sorumlusuna söyledim bunları)
    O : Tamam, atıyorum şimdi.
    5 dakika geçer.

O : Aradım konuştum. Kendisi şuan genel müdürlükteymiş. Bu iş kur kayıt belgesi tamamen şirket politikası gereği isteniyormuş. Sen işkurlu olmayacaksın dendi.

Bu ne oluyor şimdi ?

Alıntıları Göster
    Yok öyle bir dünya iş-kur kayıt belgesi isteniyorsa kimin ne söylediği önemli değil maaşının yarısını A-101 yarısını iş-kur yani devlet verecek birkaç ay. Bu sistem işletmelere kolaylık olsun işsizlik azaltılsın diye kuruldu ama işkurlu olarak gireceksin.

• Technotronic kullanıcısına yanıt
    haftada 1 gün full çekme olayı var mı? mesai saatleri nasıl kaçta başlıyon kaçta bitiyor
  • quote:

Hocam nasıl bir meslek edinebilirim. Yani ileride bir işin ehli olmak elbet isterim. Bunu nasıl yaparım ?
    Bu arada aile baskısı çok arttı. O yüzden bu A101 işi başıma örümcek ağı oldu. Onlara göre ne iş olursa olsun çalışacakmışım. Yani bende biliyorum bir işe girip çalışmayı, ama neden böyle bir yerden başlayacağım ki? Bunu onlara anlatamıyorum. Neymiş efendim bulmuşum A101'i kaçırmayacakmışım iş bulamazmışım daha çok boş gezermişim. Yani işi zorlaştıran bu aslında.

Alıntıları Göster
    Ben sana en güzel yolu mesaj attım hocam. Gerisi sana kalmış.

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.