< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lazpanyol -- 1 Mart 2017; 1:8:21 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Arabanızı Kaldırıma Vurmanız Durumunda Yapılması Gerekenler
Arabanızı kaldırıma vurmanız talihsiz bir olay olabilir ve hem aracınıza hem de kaldırıma zarar verebilir. İşte böyle bir durumda ne yapmanız gerektiğine dair bir kılavuz:
- Güvenliğinizi Sağlayın: Aracınızı kaldırıma vurduktan sonra ilk adım güvenliğinizi sağlamaktır. Aracınızdan çıkın ve yolun kenarına güvenli bir şekilde geçin.
- Aracınızı İnceleyin: Aracınızın hasarını kontrol edin. Tekerlekler, akslar ve süspansiyon dahil olmak üzere aracınızın alt kısmına özellikle dikkat edin.
- Direksiyonunuzu Kontrol Edin: Direksiyonunuzu çevirmeyi deneyin. Direksiyonunuz yamulursa, aracınızı sürmeyin.
- Lastiklerinizi Kontrol Edin: Lastiklerinizin hasar görüp görmediğini kontrol edin. Lastikleriniz patlamışsa veya çatlamışsa, bunları bir an önce değiştirin.
- Kaldırımı Kontrol Edin: Kaldırıma verdiğiniz hasarı kontrol edin. Ciddi hasar varsa, bunu yetkililere bildirin.
- Sigorta Şirketinizi Arayın: Aracınız sigortalıysa, sigorta şirketinizi arayın ve hasarı bildirin. Onlar hasarı değerlendirmek ve onarım seçeneklerinizi tartışmak için bir temsilci gönderecektir.
- Bir Mekanikten Yardım Alın: Aracınızda önemli hasar varsa, bir mekanikten profesyonel yardım alın. Mekanik, hasarı onarabilir ve aracınızın güvenli bir şekilde sürülmesini sağlayabilir.
Bir kaldırıma vurmak stresli bir deneyim olabilir, ancak bu adımları izleyerek durumu güvenli ve verimli bir şekilde halledebilirsiniz.