Şimdi Ara

Beyler askerlik için seferberlik çıktı (savaş mı çıkıyor? (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
2
Favori
48.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Anlatılan ; Mason localarını kapattırmak adına yapılan bir konuşma sebebi şu : Biz cumhuriyetle yönetiliyoruz , dinle devlet işlerini ayırdık demeye getirdiği söyleniyor tarihçiler tarafından.

Benim yorumum : Bir müslüman kimseye gayrimüslim diyemez , şahsın ağzından ben müslüman değilim diyene kadar. Bu sebebten ben bu konu hakkın da net konuşmuyorum ama ikimizin frekansları bir olmadığından birbirimizi anlayamıyoruz güzel kardeşim , aslında ben zaten konumuza kendi yorumumu katıyorum. ''BENİM KANAATİM İMANI ZAYIF BİRİ ATATÜRK'' Nerden vardım bu kanıya ? Şöyle ki ; Ülke bu adamın elindeydi , eğer müslüman olmamış veya sempati duymuyor olsaydı mutlaka tamamen bitirirdi , sınırlandırmakla kalmazdı. Senin hesabına göre konuşucak olursam , en azından islamiyete karşı senden daha saygılıymış merhum.

Attığın yazıyı okuyorum iki cümlenden beri yorumunu kat , yorumunu kat olmuş zaten her yazımda yorumum var. Sana inkarcı derken yazımı iyi okursan eğer ''İslam'ı inkar ediyorsun , bre zındık! Cehennem odunusun !'' gibi gibi şeyler imaa da etmedim söylemedim de. Sana söylediğim şuydu ;

İslam hakkın da işgalci vb söylemlerin için İslam ile yönetilen ve tarihimize en yakın olan Osmanlı İmparatorluğu üzerinden örnekler verdim ve verdiğim örneklerin herkes tarafından kabul görüldüğünü (tarihçiler , insanlar , Dünya tarafından kabul görüldüğünü) söyledim , ''bunları inkar edemezsin'' dedim. Bana söylüyorsun ama maşallah senin algılar 2G'den hallice

Ayrıca birde şöyle bir edepsizliğin var , sana bundan önce ki yazımda laf çarpmadım , efendice söyledim konuştum kalkmışsın bana protez olan beyninle laf çarpmaya kalkmışsın , laf çarpmak için laflarımı çarpıtma ilk önce oku yazdıklarımı anla sonrasında laf çarpmaya çalış onu da sana laf çarparsam yap.

İslamiyet hakkın da daha önce de söyledim bilgim üst düzeydedir bir hoca değilim ama şahıs için emin ol üst düzeydedir şöyle söyleyeyim Cuma hutbelerinde hocadan yeni bir şey öğrenmiyorum buradan ölçüm yapabilirsin bilgi yüzdemi.

Ayrıca ailem de hafızlar var Arapça'yı bilen yani kuran-ı kerim'i ezbere biliyorlar ve arapça'da bildikleri için çevirisini de yapabiliyorlar ben bu insanlardan ders alarak müslüman oldum. Bizim evimizin kitaplığın da incil'de tevrat'da vardır açarız okuruz karşılaştırma yapmak için. Ben kendim birebir pazar sabahı kiliseye gidip hristiyanların ibadetine icabet etmiş biriyim ve huzurlarını hiç bozmadım da , hristiyan gibi ibadetlerine icabet ettim sırf merak ettiğim için , çıkışta papaz efendi de bu olumlu tavrım için teşekkür etti ve sorularıma cevaplar verdi. Peki sen İslamı anlamak için hiç camiye gidip ibadetimize saygı gösterip sonrasında imama sorular sordun mu ?

Müslümanlar lafa gelince yobaz siz aydın kimselersiniz sözde , tavrına bak ? Ben sana ilgi duyduğun ateizm düşüncene saygım var demişim , sen neler demişsin. Kimsenin kandırıldığı yok , gözümüzü kapatıp müslüman olduğumuz da yok ben en azından bahsettiğin kültürel müslümanlardan değilim kardeşim. Şimdi sen benim sana ispat ettiğim şeylerin cevabını ver bakalım , hani islamiyet hakkında işgalci vb şeyler söyledin bir önce ki yazımda da cevaplarını tek tek saymıştım ya , heh! işte onların cevabını ver bakalım...

İşin kolayını bulmuşsun , hiç bir din hakkın da bilgin yok hayvan gibi doğmuşsun hayvan gibi yaşamışsın bir alanda kendini geliştirip bilgi sahibi olmamışsın ben en iyisi ateist olayım ona buna muhalefet çıkayım demişsin , ee bir de popüler kültür , bir de üzerine SÖZDE özgürlük ekleninceee işine ateizm gelmiş. Yav her şeyi unut bırak tüm konuştuklarımızı , Düz mantık bak olaya Dünya üzerinde Ateistler kaç kişi ? Herhangi bir dine mensup olan insanlar kaç kişi ? Şimdi tüm Dünya mal da siz 3-5 kişi mi akıllı aydınsınız ? Dinle yönetilen devletlere bak geçmişte veya günümüzde her hazaman tarihin altın sayfalarındadırlar , sen ve senin gibiler de en fazla haşhaşilerden olmuşsunuzdur.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-82AD9505E

Düzgün bir yerde zar zor iş bulmuş olan ne olacak peki? 6 ay veya 12 ay gidecek. Döndüğünde işin yerinde yeller esecek. Yeni girdiği yerde de asgari ücretle sıfırdan başlayacak. Bedelli sistemini çok da mantıksız bulmamak gerek. Sonuçta devlete ciddi bir kaynak da doğuyor. Evet, Doğu'da yapanların hayatı alt üst oluyor. Ancak yine de bedelli, gerekli bir uygulama.
    Boyle bir durum icin adami isten cikaran patronun kanini s.iyim. Bunun zaten benim bildigim cok buyuk cezasi var yani seferberlige cagrilmis eri isten cikarmanin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ArslanBey334 kullanıcısına yanıt
    Üzgünüm sınavı geçemedin, ayrıca o videoa senin yazdıklarınla alakalı bir şey yok, senin dininde din ile devlet işler ayrılmaz, islam dini tüm dinlere ve tüm toplumlara fetih, saldırı ile üstün kılınmalı, dayatılmalı, bu toplumların çocuklarının beyni yıkanmalıdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 16:14:10 >
  • gokuba kullanıcısına yanıt
    Ahahaha , işgal , fetih ve saldırı söyletilerinin cevabını verdim ve verdiğim cevaplara istinaden senden cevap istedim bir önce ki ve ondan önceki yazım da şimdi kaçıyorsun , fakat sen cevap istediğinde ben sana çatır çatır verdim. Verdiğim cevaplar da herkes tarafından kabul gören cevaplar olduğundan kaç , kaçarsın tabii senin en doğal hakkın bu

Video hakkın da söylediklerim tarihçilerin açıklaması demiştim okuma yazmanda mı yok ? Ben kendi yorumum olarakta imanı zayıf birisi M.kemal fakat Dinim gereği ağzından duymadıkça Gayrimüslim diyemem kimse için demiştim. La önce okuduğunu anla sonra sınav yap protez beyinli

-İslam da yönetim şekli evet şeriat olmalı ama yöneticisi şu olacak , şu vasıfları taşıyacak diye bir kaide yoktur bunu bi öğren önce.
    -İslamiyette çocuk beyni yıkamak , gayrimüslimlerin katledilmesi , müslümanlar üstündür geriye kalanlar alt sınıf , dayatma , işgal bunlar hep yahudi terimleridir aslanım öncelikle muhalefet olduğun din hakkında biraz bilgi edin. Şöyle ki ;
    -Yahudiler filistini işgal ettiler fethetmediler. Fethetmek haktır , işgal zulümdür.
    -Çocuk beyni yıkamak aynı şekilde yahudilerin adetidir , yahudilik dininden ayrılamazsın , yahudi olamazsın yahudi doğarsın mantığı.
    -Yahudiler kendilerini seçilmiş ırk olarak görürler , yahudi olmayanlar yahudiler için köle olarak yaratılmışlardır yahudi olmayanların it kadar değeri yoktur öyle ki Hz. isa'ya p*ç bile demişlikleri vardır.
    -Dayatma diye bir şey yoktur islam zaten hoşgörü ve kardeşlik dini olarak anılır.
    - Söylediğim gibi ben kiliseye gidip saygı çerçevesin de bir kereye mahsus ibadet etmiş , tevrat'ı (yahudi kitabı) bir çok kez okumuş biriyim diğer dinleri araştırmış kısmen yaşamaya çalışmış bir müslümanım.
    Bana sınavdan geçemedin vs diyorsun lafta hoca (öğretmensin) ya hani , sorular yanlış hocaaaa iyice araştır da gel. Ama daha önceden de dediğim gibi sen içi boş bir adamsın her halinden belli , bu yaşa kadar bir şey öğrenememişsin sonra da napsam etsem derken ateist olayım demişsin baktın ki popüler de bir düşünce sağda solda düşünür , elit gibi görünürüm sanmışsın (şuan dinsizlik üst sınıf , zeki , moda olarak görülüyor ya ) heh... böylelikle birilerinin saygısını kazanır , belli bir seviyeye erişirim sanmışsın ama aç köpeğin birisisindir bu konu da netim.

Şimdi cevabını veremediğin söylemlerim vardı , bunlar da yenileri. Bunları al etraflıca düşün abicim tamam mı ? Bunlar sana home work olsun , Quız yapıcam sana pm'den hadi gülüm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArslanBey334 -- 11 Ekim 2019; 19:44:53 >

• ArslanBey334 kullanıcısına yanıt
    "Fethetmek haktır , işgal zulümdür." tabi çok akıllıca bir yorum.

Kardeşim sana hiç mesaj atmadım say, sen herşeyi biliyorsun zaten, sana cevap yazdığımı unut ve böyle bildiğin gibi yaşa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 11 Ekim 2019; 19:51:33 >
  • gokuba kullanıcısına yanıt
    onca söylediğimden sadece bunu mu anladın. Neyse bir bilgi edinmiş oldun en azından , oğlum düşündüğümden de ahmakmışsın la

Sonunda İslamiyet hakkında bilgili olduğumu kabul ettin (!) Samimi söylüyorum , yine de seninle bu türlü bir diyalogda bulunmak bana ufak tefek şeyler kattı teşekkür ederim kardeşim.
  • I zaman iktidar değişene kadar defol git başka ülke bul kendine.bu yasanalar parti üstü olay.1991 yılında çekiç gücün gelmesiyle başlayan büyük israil planı. önce ırak,suriye türkiye parçalanıp kürdistan kuracaklardı. Ama hamdolsunki beğenmediğim cumhur ittifakına ve milletimizin onurlu duruşuna takıldılar.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • turn table kullanıcısına yanıt
    Allah razı olsun.sütü bozuklar okurda belki utanır

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • ayavas kullanıcısına yanıt
    kes be aylak.
    erdoğan şu anda kendi yaptığı hatayı temizliyor.
    2015 te biz uyardık bunlar kürdistan kuruyor diye hiçbiriniz tınlamadınız. şimdi aklınız başınıza geldi diye biz sizi alkışlamak ve canımızı tehlikeye atmak zorunda mıyız ?

partiler üstü olaymış

o yüzden teyyare propaganda aracı olarak kullanıyor bu operasyonu değil mi ?

ben bu operasyona karşı değilim, ama erdoğanın bu operasyonu kullanarak kahraman olmaya çalışmasına, halk ile alay etmesine karşıyım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Guest-E41A5AE05 G kullanıcısına yanıt
    Amaçları kürdistan'ı kurup, Suriye'yi ortadan kaldırmak, daha sonrada kürdistan İsrail'in federe devleti olacak yani israile katılacak böylelikle büyük israil, orta doğunun efendisi küçük abd, sözde tanrının seçtiği ( tanrı ve tanrılar imgeleri yedirildiği her topluma bu şekilde dayatılır, yani siz tanrının yolundasınız sizi tanrı seçti :) ve o tanrının ağzından da mabetlerde iktidarların beslediği din tüccarları, iktidarın söylediklerini tanrı söylüyormuş gibi halka yansıtır, işte abraham dinlerinin tüm tezgahı budur )

Sözde tanrının bütün insanlardan üstün kıldığı yahudi toplumunun devleti, büyük israil doğacak, amaç bu. ( Kur-an, tevrat ve incil'in kopyası olduğu için yahudilerin tüm insanlara üstün kılındığı Kur-an'da bile yazar,, ama çoğu bunu bilmez )

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 16:11:24 >

• hepsi profesyonel asker yada subay astsubay sınır ötesi harekata katılan askerler

yada şu anda askerliğini yapmakta olan topçu ve komandolar

korkmayın bedelliler sizden seferber olmaz savaş bile çıksa

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • www.cumhuriyet.com.tr
    Cumhuriyet Haber Verir - Güncel Son Dakika Haberleri
    https://www.cumhuriyet.com.tr/koseyazisi/1626275/_Affet_beni_oglum__18_bin_liram_yoktu___.html

Beyler askerlik için seferberlik çıktı (savaş mı çıkıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 16:11:41 >

• İşte herşey bunun içindi

Beyler askerlik için seferberlik çıktı (savaş mı çıkıyor?

Büyük israil'in üstüne yerleşeceği türk ve Suriye toprakları için ve İsrail'in bunun için hiç çaba sarfetmesine gerek yoktu, abd kuklaları onun hizmetindeydi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 15 Ekim 2019; 7:31:40 >

• 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.