Şimdi Ara

Beyler askerlik için seferberlik çıktı (savaş mı çıkıyor? (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
2
Favori
48.669
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şu yazdığınızı tekrar okursanız zaten akp ile ilgili düşüncelerinizi değiştirirsiniz iyi olarak yaptığı hiçbirşey yok. Ülkeye zam ve kaos getirmek dışında. Chp olsa nasıl olurdu bilmiyorum ama bu kadar da müşkül durumda olmazdık ondan eminim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozqur35

Ağzı olan konuşmuş yine. Kardeşim Erzurum da bedelli askerlik yaptım geldim. Siz gitmeyin ben gönüllü giderim. Hani siz 15 ay dağlarda yapmışsınız ya amk hani sürünmüşsünüz falan bunun seceresini tutuyosunuz ve aslında farkında olmadan şuan üstü kapalı kininizi kusuyorsunuz ya. O zaman bende secere tutayım dayımı bu uğurda şehit vermişim kuzenimi bu uğurda şehit vermişim. Nitekim babam 35 yıl sizin dediğinizi ama yapmadığınız kadarının daha da fazlasını yapmış. O zaman bizde secere tutalım bizde haram edelim kardeşim babam bu işi yaparken biz yolu gözlerken sizde kendi evlerinizde belkide pusetlerinizde belkide portakal ağaçlarındaki vitamin halinizle rahat rahat takılıyordunuz. Sorsak hepiniz vatansever vatanperversiniz. Bir yakamızı bırakın kardeşim bedelli yaptık diye. O bahsettiğiniz seferberlik emri kaç yaşindaki babama bile geliyor emekli olmasına rağmen kendinizi bir bok sanmayın boşuna.

Seferberlik emri sms olarak gelip ben şu kadar yaptım bu kadar yaptım gitmem bedelliler gitsin diyen gevşekler ulaşabilir seve seve sizin yerinize gitmek için gidip şubeye başvuracağım.
    Daha normal askerliği bedelli yapmış.Seferberliğe gidecekmiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Şehmistan

Alıntıları Göster

• Bu eskiden beri olan birşey. Ailede seferberlik emri olan kişilerden bazılarına detaylarını net bilmiyorum ama seferberlik emri çıkabiliyor 20 gün kadar. Yazıcısı olduğum çanakkale 18 mknz piyade tugayında 15 ay askerlik dönemimde bu şekilde bir dayı gelmişti hatta yakalanıp gelmişti ciddiye almadığı için 42 yaşında.
    Adama ayakkabı kamuflaj bile vermediler. 19 gün yattı gitti her sabah küfür ediyordu :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: freshmind

Bu mesaj silindi.
    Askeri harcaması Türkiye'nin 10 milyar dolar civarı,aynı nüfusa sahip Almanya'nın askeri harcamasi 52 milyar dolar yine nüfusu bizden az olan Fransa 42 milyar dolar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi X kare -- 5 Ekim 2019; 0:2:41 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • bedelli yapanlara gelmiyor zaaa.15 bini verseydiniz siz de olum
  • Bedelli seferberlik çıksın devletimizin bu kadar paraya ihtiyaç olduğu dönemde gelir kapısı olur.
    7000₺ idealdir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Subaylık astsubaylık mülakatına gelince yok öyle yavma elit değilsin.

Seferberlik olunca şehitlik atalarımızdan yadigar.

Nah çek kendine komutan.

• Savaş.var tabi abd aylardır tırla silah.gönderiyor güvenli bölgede sözümüzü dinlemiyolar savaş kapıda :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mustafa1524 -- 4 Ekim 2019; 23:35:48 >
  • hürgeneral olduğum için tarafımı ilgilendirmeyen olay.
  • Bedelli seferberlik çıkarsalar iyi para kaldırırlar aslında. Askerlik deyince yanına yusufu alanlardan bir 10 bin daha cukkalasalar fena mı olur?

Benim bildiğim sefer görev emri askerliğini yapmış ve 40 yaşını aşmamış her aileden bir kişiye çıkan rutin bir şeydi. Yani ihtiyaç olursa mevcut orduya destek birlik gibi bir şey. Çocukken bir defa sefer görev emri çıkanların tatbikata çağırıldığını da hatırlıyorum. Bana da çıktı. Askerlik şubesine ne olacak bu dedim. Senin ki iptal olmuş yırt at demişlerdi.

Savaş çıkacak olsa siz gibi korkaklara sefer görev emri gönderip, niye sağır sultana bile duyurmaya çalışsınlar! Aman rahat olun. Sonra psikolojiniz falan bozulur mazallah
  • İnşallah savaş çıkmaz. bu kadar kanı bozukla iki tabur asker çıkmaz memlekette.
    Adam sanıyor ki savaş çıksa "ay yok yok ben akpye oy vermedim" deyince bitiyor iş. "Yok valla vermedim ya, ama komşu verdi onu öldür, evini falan da yakabilirsin ama buraya çok kan sıçratmazsan sevinirim"

Deepweb çok güzel, ırak'ta yıllardır durmayan savaştan çok güzel görüntüler var. Savaş neymiş bir görmek lazım. Bunu bildiği halde seferberliğe gidene saygı duyman lazım. Sen izlerken kusarken adam belki de gidip yaşayacak. Tamam profesyonel askerlik olması lazım, o ayrı, ama savaş varsa yok mu iki gram yürek de vatanına, canına, namusuna göz dikenin karşısında durmaya?
    Tabi vatan namus falan fuzuli kelimeler, kiminde maya tutmuyor aynı suriyeliler gibi "benim savaşım değil" deyip bir yerlere kaçmayı düşünmeleri çok normal.
  • Seferberlik emri her aileden 1 kisiye cikiyor diye biliyorum. 15 ay askerlik yaptim. Askerlikten sonra bana da seferberlik emri cikmisti. Hatta yerde Kocaelinde bir birlikti. 5 sene sonra seferberlik emri iptal olmustu. Savasin falan ciktigi yok yani.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-E41A5AE05

bu yola kefenimizle çıktık diyenleri önden alalım.

edit: bana saldıran akplilere sesleniyorum.

bunlar askerimiz yakılınca yayın yasağı getirdi sesinizi çıkarmadınız. 
    bunlar askerimizi yargılarken sesiniz çıkmadı. 
    bunlar türbemizi kaçırdı sesiniz çıkmadı.
    bunlar askerimizin başına çuval geçirenlere nota verilmesi isteğine 'ne notası müzik notası mı?' dedi, sesiniz çıkmadı.

şimdi niye çıkıyor ?

kimse kusura bakmasın. sırf mezhepçilik adına emevi caminde namaz kılacağız diye düşünmeden savaşa girilmesine destek veren tayfa var ya, he işte onlar gitsin savaşmaya. 

ben canımı yerde bulmadım. devlet için canımı veririm ama akp için günahımı bile vermem. 

siyasal islamcıların canı cehenneme. 
    kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz. çözümü de kendiniz bulun. 
    toplayın sarıklı cübbelileri savaşın. 
    Bunlar mı?
    Beyler askerlik için seferberlik çıktı (savaş mı çıkıyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi interwap -- 5 Ekim 2019; 10:57:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: scorn

İnşallah savaş çıkmaz. bu kadar kanı bozukla iki tabur asker çıkmaz memlekette.
    Adam sanıyor ki savaş çıksa "ay yok yok ben akpye oy vermedim" deyince bitiyor iş. "Yok valla vermedim ya, ama komşu verdi onu öldür, evini falan da yakabilirsin ama buraya çok kan sıçratmazsan sevinirim"

Deepweb çok güzel, ırak'ta yıllardır durmayan savaştan çok güzel görüntüler var. Savaş neymiş bir görmek lazım. Bunu bildiği halde seferberliğe gidene saygı duyman lazım. Sen izlerken kusarken adam belki de gidip yaşayacak. Tamam profesyonel askerlik olması lazım, o ayrı, ama savaş varsa yok mu iki gram yürek de vatanına, canına, namusuna göz dikenin karşısında durmaya?
    Tabi vatan namus falan fuzuli kelimeler, kiminde maya tutmuyor aynı suriyeliler gibi "benim savaşım değil" deyip bir yerlere kaçmayı düşünmeleri çok normal.
    vatanın kutsallığını bozanlara sor hesabını. ortada devlet diye bir şey yok. akp denilen illet her yeri ele geçirdi.

bunlar askerimiz yakılınca yayın yasağı getirdi sesinizi çıkarmadınız.
    bunlar askerimizi yargılarken sesiniz çıkmadı.

kimse kusura bakmasın. sırf mezhepçilik adına emevi caminde namaz kılacağız diye düşünmeden savaşa girilmesine destek veren tayfa var ya, he işte onlar gitsin savaşmaya.

ben canımı yerde bulmadım. devlet için canımı veririm ama akp için günahımı bile vermem.

siyasal islamcıların canı cehenneme.
    kendiniz ettiniz kendiniz buldunuz. çözümü de kendiniz bulun.
    toplayın sarıklı cübbelileri savaşın.

zaten en kısa sürede yurtdışına gidiyorum.
    bokunuzda boğulabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E41A5AE05 -- 5 Ekim 2019; 11:52:15 >

• Hocam gizli bir bilgi muhtemelen benim tahminim Kasım ayı ama darbe yapılacak. Günü tarihi belli değil. İlgisi olabilir mi diye düşünmüyor değilim.
    Hatta şunu diyeyim 15 Temmuz gibi sahte bir darbe yapılmayacak
    Soğuk bir gün olacak
    Kış aylarında olacak
    Gecenin bir vakti olacak Gece 2-3 gibi muhtemelen

İlk önce yayınların tümü kesilecek
    internet komple mobil de dahil olmak üzere kesilecek
    Gsm ve arama şebekeleri de gidecek
    Sonra tayyip ve tayfası başta olmak üzere meral, kemal, tayyip ve diğer partilerin başındakiler toplatılacak.

15 Temmuz darbe girişimi (belki de anlaşmalı darbe) hem gündüzün bir vakti hem yaz ayında oldu. Yaz ayında ve gündüz darbe olmaz. Her yer kuşatılmadan darbe ilan edilmez. darbe sırasında iletişim türlerinin hepsi kesilir. Bunu biz 15 Temmuz da gördük mü? HAyır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mesutzgvn -- 5 Ekim 2019; 11:6:36 >
  • Mesutzgvn M kullanıcısına yanıt
    Peki darbeyi kim yapacak ?
  • ben edevletten baktım seferberlik vs. yoktur yazıyor
  • Askerlik zaman kaybidir.Maksimum yasayacagin 70 yil 6 ayda askerlikte mi gecicek bana sacma geliyor kusura bakmayin cok yapmak isteyen yapsin hayatimdan 6 ayi cope atamam.

• 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.