Şimdi Ara

Beyler askerlik için seferberlik çıktı (savaş mı çıkıyor? (16. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
334
Cevap
2
Favori
48.670
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
51 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum devir değişiyor her şey ileri gelişime doğru yol alıyor. Bende 6 ay kısa dönem yaptım ama herkes askere gidemez. Nasıl polislik bir meslek ise. Bu da öyle olmalı. İyi bir eğitim ve güzel bir planlama ile her şey bambaşka olur. Şu anda yapılan askerlik sistemi hala eskide kalan bir sistem. Bu tabi ki benim naçizane fikrim. Herkes iyi olduğu şeyi yapmalı. Çevremde 3-5 kişi var ki sevdiğim insanlar. Ya polis ya asker olmak istiyorum diyor. bu doktor öğretmen olmak gibi. bakkal nalbur sahibi yada kamuda çalışan işçi olmak gibi. Bu ülkede sporcudan vergi alınmıyor ve çok büyük paralar veriliyor. Sporcuyu her zaman destekliyorum ama vergisini ödesin o paralar iyi şeylere hak eden kişilere ödensin isterim. Sporcu sadece bir örnek. Dengeli olunması gerekiyor her şeyde. askerin değeri bilinmiyor.
  • freshmind kullanıcısına yanıt
    turn table kullanıcısına yanıt
    Askerlik sistemi zaten degisti. Kac yil once gittiniz geldiniz bilmiyorum ama 2013 de gittigimde zaten o dedikleriniz bitmisti. Yine komando egitimi var yine dagda 3 aylik egitimle dolasan timlerr vardi ama fark cok fazzla.
    Ssoyle ki bu timler artik karakollarda kalip zaman zaman baslarindaki bir rutbeli ile cevrede bir iki gunluk pusu atip geri geeliyorlar. Bu pusu ve nobetler genelde görüntü almak için.

Suan zaten asil catismaya giren gurup uzman j. Ve rutbelilerden olusan gurup. Hatta er sayisinin azalmasıyla bolgeelerdeki tehlike duzeyi yuksek karakollardan er komple cekildi cekiliyor. Yada kapatiliyor karakollar.

Suan kardesim askerdee vanin bir dag karakolunda olmasi gereken er sayisi 25 iken (bir onceki dönem) simdi 14. Bu ekip bir ay sonra tezkere alacak yerlerine gelen er sayisi 3. Tahminen burasida uzman karakolu olacak. (Yeni tim kalekollardan)

Yani dusuncelerriniz tsk tarafindan zaten uygulaniyor. Ordumuz güçlü heyecanli heyecanli konusmayin. Biz zaten suriyeye girdik. Yarisina kadar ilerledik. Rusya ile abd ye bagli oradaki durumlar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: dadas2558

mihvak değil o misvaktır mihvak olsa duramazsın
    Minnak degilmiydi o daha çok tutmuştu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkes telefonlarını iptal ettirsin, telsizle haberleşirsek kimse mesaj gönderemez :)
  • ArslanBey334 kullanıcısına yanıt
    -

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 16:17:32 >
    Videodaki Erdogan 'ın din temalı talk şov'u Cem Yılmaz'ın talk şov'ları ile yarışır. Bu talk şov'larda hep esprilerin uygulanacağı bir figür olur. Cem Özer'in talk şovlarında bir Muzaffer vardı Cem Özer sürekli Muzaffer aşağı Muzaffer yukarı, o Muzaffer sayesinde şov yapardı. Erdoğan da Kılıçdaroğlu sayesinde şov yapabiliyor. Kılıçdaroğlu olmasa Erdoğan şov yapamaz. Fakat bu durumda şöyle bi soru da oluşur: Cem Özer'le Muzaffer ortak program yapıyor ise Erdoğan'la Kılıçdaroğlu da ortak program yapıyor olabilir mi? Seyircisi olanlar bu soruyu iyi düşünmeli.

İnsanları Arapın dinine göre degerlendirip 'amele' gibi sıfatlar kullanmanızın sebebi nedir? Herkes kafasına göre kriter bulup, sıfatlar yakıştıracaksa örneğin ben de seni Matematik kriterine göre degerlendirip, bilgi derecene göre sıfat yakıştırabilir miyim? İnsanları milliyetçi sağcı solcu gibi çakma sınıflara ayırma fikrinin CIA gibi örgütlerden çıktığını biliyor muydunuz?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Heehhh şöyle... Bak sonunda seviyeli düzgünce hakaret etmeden konuşabilen birisi konuştu.

Şimdi senin söyleminden ben şu sonuca vardım erdoğan kılıçdaroğlu olmasa şovunu yapamaz. Pekala muhalefet olarak kılıçdaroğlu buna neden müsaade ediyor ? Onu geçtim ben erdoğanın din de samimi olduğunu düşünüyorum söylemlerinden ve hareketlerinden. Hee , islama göre devlet yönetiyor mu ? Elbette hayır. Fakat bunu da kimsenin yadırgamaya hakkı yok diye düşünüyorum , ülkenin %90 küsürü müslüman olmasına rağmen resmi dinimiz yok haliyle bu devlet herhangi bir din üzerinden yönetilemez. İslam dini esaslarına göre yönetim belirlendiği vakit bu adama neden devleti dini esaslara göre yönetmiyorsun ? Hani müslümanlığın nerde kaldı ? diye hesap sorabiliriz ancak diye düşünüyorum.

Sağ , sol , milliyetçi gibi kavramlar CIA gibi örgütlerden çıkmış olabilir bunu sizden öğrendim doğruya doğru. Fakat ben bunların çakma olduğunu düşünemiyorum , konu açılmış herkes atıp tutuyor herkes taraf olmuş bu ortam da nasıl tarafsız kalınır ? Ben hükümeti sevmesem bile burada ki insanlar kadar yüklenemem vicdanım el vermez. Mesela surilere yardım etmektense uygur türklerine yardım etmek isteyenlerdenim ben , fakat devlet surilere yöneldi ben devletimizin hatasında da doğrusunda da arkasında durmamız gerektiğini savunuyorum , devlete sırt çevirmek , devlete kızıp savaştan veya devletin yararına olacak işlerden kaçınmaktan yana değilim.

İnsanlar sivrilerek konuşuyor , yukarı da ilk söylediklerim de hiç bir yanlışlık yoktu hepsi herkesin malumu olan , yazılı belgeli , büyüklerimizin de şahitliğinde olan şeyler. Bunlar özgürce neden ifade edilemiyor ? Edildiği zaman ise neden yapılan yanlış kabullenilmeyip hayasız yaklaşımlar da bulunuluyor ? Mesela ben senin arap dinine göre demenden islam dinine mensup olmadığını düşünüyorum , senin de bu söylemin yanlış. Bana göre islamiyetin belirlemiş olduğu bir yaşam var ve ben vefat ettiğimde matematik , edebiyat , fizikten sorumlu olmayacağım (bilime de tabiki değer veriyorum ki peygamberimizin bile bilim hakkın da bir çok hadisi vardır bilimi küçümsediğim falan düşünülmesin) , dini bilgimden sorumlu olacağım o yüzden önce karşımda ki insanın da kendimin de dini bilgisine özen gösteririm. Ama sadece bu türlü dialoglarda özen gösteririm onu da ayriyeten belirteyim. Babasının ruhuna yasin-i şerif okumaktan aciz biri gelipte bana din bilgimi soramaz (seni tenzih ediyorum seviyeli yaklaşımından dolayı) normalde kimseyi de dini bilgisinin yetersizliğinden aşağılayamam fakat yukarıda ki gördüğün tipte ki insanlara müstahak olduğunu düşünür , ve yerin dibine sokarım.

Seviyeli yaklaşımın için tekrar çok çok teşekkür ederim kardeşim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ArslanBey334 -- 8 Ekim 2019; 9:42:51 >

• senin kafana göre hırıstiyanlar beyaz dinimi oluyor zeka fışkaran şey, islam dini arap dini olarak nitelendirmen acaba yahudi ermeni olduğun içinmi. dinler insanların rengini ırklarına göre indirilmedi bunu kafana sok.
  • gokuba kullanıcısına yanıt
    edebsizlikte sınırları aşan edepsizsin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Hiç bir şey bilmediğimi nereden biliyorsun ? Kendin ağzınla da söylüyorsun , biz küçüklüğümüzden bu yana böyle yetiştiriliyoruz ayrıca ailemizin içerisinde hafızlar da var birebir özel din eğitimi almış biriyim ben. Hee , günümüz dijital çağ hepimizin malumu açıp incil'de okudum , tevrat'da okudum , zebur'da , ateizm'e de göz gezdirdim vs her dini ve mezhebi ortalama okudum gördüm ve yine akla mantığa en çok yatan islam dini. Peygambere p*ç diyen tevrat'a mı inanayım ? Siyonizmi destekleyen incile mi ? Yoksa sen gibi evreni rastlantı sonucu oluştu sanan , kendini maymundan geldiğini düşünen şempazelere mi inanayım ?

Hangi ayette hangi islam tarihi kitabın da yazıyor la bahsettiklerin gönder gelsin , ateist olcam bende. Element uyduruyorsun sağından solundan. Yine söylüyorum ;

-islam dini katliam dini olmuş olsaydı , fatih istanbul'a girdiğin de şehri talan eder yağmalatır halkı da bertaraf ederdi , islam ile fethedilen hangi toprakta katliam gerçekleşmiştir söyle bana?

-Nereyi işgal etmişler haksız yere müslümanlar ? Müslümanlar kudüste 800 sene hüküm sürdü , bu 800 sene içerisin de bir kere kavga dahi çıkmamışken günümüzde 10 senedir israil altın da olan kudüste kan gövdeyi götürüyor.

- fetih ve saldırı yoktur , gereği gelir yapılır. Önceden ülkelerin güç anlayışı , maddi geliri topraktan gelirdi. Senin yobaz dediğin müslümanlar fethettiği topraklara adaleti , hoşgörüyü , iyiliği getirmiştir. Kendi halkı olmayan kendi dininden olmayana da her türlü sosyal hakkı tanımış , kültürel adetlerine müsaade etmişlerdir. Ama günümüz milletlerine bak istersen bi , sırplar boşnakları nasıl katletti ? Ruslar , amerikalılar ve israilliler. Hala günümüz de bile insanlara nasıl zulüm ediyorlar ya sen bağnaz , protez bir kişiliksin bunları görmüyorsun yada tüm Dünya haberleri yalandan ibaret (!)

Yoo , bak sen dinden çıkmışsın hala nefes alıyorsun . Hatta dinden çıkmakla kalmamış hakaret eder hale gelmişsin hatta ve hatta çoğunluğun müslüman olduğu bir ülkenin forum sitesinde bu hakaretleri yapıyorsun sana bir Allah'ın kulu da ses etmiyor. Bundan büyük hoşgörü var mı ? Şimdi biz mi yobaz , bağnazız sen mi ?

Bir kere islam dininin temelinde zorlama yoktur hangi millet zorla islam'a geçirtilmiştir ? Diktatörlük dini olduğu kanısına nereden vardın ? Tamamen islamla yönetildiği için hep Osmanlı'dan örnek veriyorum , Fatih Sultan Mehmet gayri müslim bir mimar yüzünden az daha kolunu kaybediyordu , kestiriyordu. Bu mu diktatörlük ? Sen kendine iki kelime laf ettirmezken , gerçek bir islamcı devlet adamı , çağ açıp çağ kapamış bir devlet adamı kendini yargılatıyor var mı daha ötesi ? Bu mudur zorbalık ? Osmanlı'nın feth ettiği topraklar da kimin karısına kızına tecavüz edilmiştir ? Nerde zorbalık nerde. Bugün seçme hakkım var , elimde her kaynak var ama yukarıda da belirttiğim sebeblerden yine islam'ı seçerdim.

1- Al bütün söylemlerini çürüttüm zorbalıkmış , diktatörlükmüş vs. Gelelim sana protez beyinli omurgasız arkadaş , çinlilerin dini yok aynı sen gibi hayvanlardan farksız bir millet pislikten maskesiz dolaşamıyorlar memleketlerinde ve ne zulümler yapıyorlar uygur türklerine ? Tecavüzler , Zorbalıklar , Hastalık yaymalar vs Ülkelerinde babası belli olmayan milyonlarca çocuk var. İşte dinsizlik budur özeti budur. Asıl sana yazık kendini okumuş aydın sanan 5 para etmez birisisin belli. Az aklın olsa islam dinini araştırırdın zaten. Senin bugün ki sapıtık 3-5 arap'dan islam dinini yorumlayamazsın.

2- kabir azabı noktasın da zaten abartılan şeyler var ki bunlar açıklandı , abartılmasının sebebi halkın gözünü korkutmak. Bizim çocuklara cıss! dememiz gibi , burada sorun şu Kuran-ı Kerim'i açıp okumamak , Peygamber tefsirini açıp okumamak direk hacıdan hocadan duyduğuna inanmak.

3- M.kemal'in hutbe okumuşluğu da var ne yapıcaz şimdi ? Lafla olmaz o işler , bana kanıt göster resmi bir belge gayrimüslim olduğuna dair. İmanı zayıf biriydi ama gayrimüslim değildi. Gayrimüslim birisi müslüman olan halka hizmet etmezdi az kafanı çalıştır diyicem de alkolken beyin suyunu çekmiş belli.

4 - ''fetih ve işgal dinidir bunlar ayetlerde yazar'' Göster bakayım şu ayetleri , göster ateist de değil direk öküze tapıcam la göster hangi ayetmiş o. Ateizm'de türklerden çıkmadı sen neden başka bir ırkın düşüncesine mensupsun ? Dünya'da farklı ırklardan olup aynı dine mensup olan kaç milyar insan var sebebi neden biliyormusun ? Çünkü Allah tektir haliyle dini'de tektir aptal olma az mantıklı düşün aydın efendi

Ve unutma hangi din , hangi düşünce olursa olsun ortak noktaları Gayb'a inanmaktır. Yani ölmeden bilemezsin , ölüp dirilen de olmayacağına göre... Zaten insan cenneti - cehennemi görse kesinlikle doğruyu bilse adı din olmaz , irade olmaz , seçim hakkı olmaz direkt olarak ibadet eder iman eder şaşkın bebe. Sen islamı Adnan Oktar'dan dinlersen , sonucu böyle olur. Yine de sana saygım var.

Sana ben ne yazdım? Sana anlatılanları doğru bildin ama hepsi palavra demedimmi? Tek bir kavga çıkmamış, yok müslümanlar adalet ve sevgi getirmiş.. PALAVRA!!!
    Kardeşim ben sana ne yazıyorum bu arabistan dini saldırı ve katliam dinidir, daha ötesi varmı? ve bunu kanıtlarım ama benim herkesi kurtaracak vaktim yok, ben sana iyilik yaptım olanı anlattım, anlattığım herşeyide kanıtlarım ama önce senin anlama kabiliyetinden emin olmam lazım, mesela bu videoadahttps://www.youtube.com/watch?v=lZ-KajhkqMU konumuzla ilgili M. Kemal paşa din ideolojisi hakkında ne demiş? Ne anlatmak istemiş? Bu videodan sen ne anladıysan bana yazacaksın, bende senin diğer sorularına cevap vericem, herkesi kurtaramayız canım kardeşim, sen kendini kurtarmak isteyeceksin, düşünme yetin olacak biraz, emek vereceksin.. Evet M. Kemal burada dinler hakkında ne demek istemiş bana ne anladığını yazarsın, eğer gerçekten anlamaya niyetin varsa zaten buradan belli olur bende diğer yanlışlarını düzeltirim bu kadar basit.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 9 Ekim 2019; 18:57:30 >

birazcık zekası olan biri yüzyıllardır kimin kime savaş açtığına bakması yeterli kimler sömürge yaratmış kimler beyaz ıtrk demiş kimler köleliği icat etmiş .kimler eziyet zulüm görüyor bu dünya denen yerde.
    Bak güzel kardeşim benim , benim algılarım da bir problem yok söylediğin her şeyi de gayet açık net bir şekilde anladım. islam dini için (katliamcı , adaletsizlik vb) söylemlerde bulundun bende her birini tek tek çürüttüm ve doğru bildiklerimle değil , herkesin malumu olan bilgilerle çürüttüm tarihten bire bir örnekler vererek , verdiğim örnekler Dünya'ca kabullenilmiş örneklerdir inkar edebileceğin bir şey yok ki ortada.

Atatürk müslüman değildir dediğin de bu video'ya dayanarak söylediğini tahmin etmiştim , bu videoyu bilmem bilmeyen var mı ? Ama tarihçiler bu videoyu yorumladı bir çok kez sonunda vardıkları kanı ise Atatürk'ün bu konuşmayı mason localarını kapatmak üzere yaptığı anlaşıldı. Ben şimdi bu durumda alınma ama sana değil ilmine güvendiğim mesleği bu iş olan tarihçilere güvenirim. Ben zaten sana Atatürk hakkında imanı zayıf bir müslüman dedim , aksi olsa zaten bu adam hutbelere çıkmaz , camileri ve imamları teftiş etmezdi. Ve islam'ı ülkeden temelli siler atardı sınırlandırmakla kalmazdı ve kimsede bu adama engel olamazdı.

İslamiyet hakkın da ithamda bulunduğun her kelimeni cümleni tarihten gerçek kesitlerle cevapladım , yine söylüyorum verdiğim örnekler herkesin malumu ve herkesin resmi olarakta kabul ettiği olaylar ve örneklerdir bunları nasıl çürütüceksin. Yani bu şuna benzer ;

Güneşin olmadığına bizleri ikna etmeye çalışmak gibi bir şey olur ben dahil , verdiğim örnekleri - anlattığım olayları yalanlaman. Koskoca 100 senelik tarihçileri , binlerce tarih kitabını inkar etmiş olacaksın bu durum da söylediğim gibi inkar etme çaban işe yaramaz.

Hee , samimiyetle bana iyilik yapmak için bu konuşmaları yaptıysan iyi niyetine teşekkür ederim başımla berabersin kardeşim. Ama yok samimiyetsiz iyi niyet göstergesiyse bu , senin şerefine kalmış. Ama her şey net ve ortada gün gibi. Düşünme yetini bence sen biraz geliştirmelisin neleri inkar ettiğinin farkında değilsin çünkü.

.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gokuba -- 17 Aralık 2020; 16:15:3 >
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.