Öğrenci indiriminden yararlanacagiz Ortaokula gidiyor günlük işler için çok bı bilgim yok bu ikisini buldum yardımcı olur musunuz başka bildiğimiz laptop da var mi 10k altı olan trendyol.com ASUS X515ea Bq868 15.6 Fhd I3-1115g4 4 Gb Ram 256 Gb Ssd Freedos Fiyatı, Yorumları - Trendyol https://www.trendyol.com/asus/x515ea-bq868-15-6-fhd-i3-1115g4-4-gb-ram-256-gb-ssd-freedos-p-735393903< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0alametifarika0 -- 20 Aralık 2023; 9:54:36 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Beyler kardeşime laptop alacağız da sizce hangisi
-
-
i3 ve 4gb ramli ürün alınmaz
-
Lenovo mu olsun ne dersin hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
amd işlemcisi daha iyi
-
2 Sene sonra soğuk lehimle uğraşırsın
-
Sen olsan ne alırdın hocam
8 gb ramden aşağı cihaz alınmaz. Ben olsam 7520u zorlardım indirim falan ya da 5500u 5600u falan. Bu fiyatta intel bakılmaz zaten amd kral bu segmentte. Bir ara i5 1235ular vardı 9000e şimdi kaç paradır bilmiyorum. Onlarda güzel makineydi. Aslında laptop gerekmez senin kardeşine daha ortaokul. Hazır kasa sistemlere bak sadece işlemcili onları vergi indirimi saydırabilirsen en babası onlar bir tanede monitör ayarla 2.el ya da evde atıl durumdaki bile olur. Max performansı alırsın artı yükseltmede yapabilirsin her türlü. 5600gli güzel sistemler var.
Hocam şöyle bir bilgi vereyim. Lehimli ram veya APU işlemcilerden uzak dururdum. Bunun nedeni ise lehimli ram bellekli laptopların ömrü kısıtlıdır. 2 Yıl garanti süresi bittikten sonra soğuk lehim sorunları ortaya çıkıyor. 40/60 kurşun/kalay lehim kullanıldığı için makineler kolayca soğuk lehimden bozuluyor ve defalarca cihazlar teknik servise gidiyor.
1) Modüler ram belleğe sahip SODDIM alt yapılı anakartı olan laptopları tercih ederdim.
2) Apu tercih etmememin sebebi bu platformun laptoplarda oldukça verimsiz olmasından. SIVI METAL termal macun kullanılmadığı sürece silikon bazlı termal macunlar APU işlemciler için o kadar efektif değildir ve çoğu laptop özellikle giriş seviyeleri SIVI METAL termal macun barındırmaz bu dediğimiz macun türü genelde 120K civarı makinelerde olur.
3) Menteşelerin yapısına bakarım. Menteşeler çok ince ise MSI'larda ki sorunlar meydana gelecektir.
4) Pil ve fanların yerleştirilme düzenine bakarım. Fanlar pile çok yakınsa o modeli tercih etmem. Yakın olsalar bile arada mesafe varsa tercih edilebilir veya arada ısıyı dağıtacak kanallar olması gerek. MSI'ın kasasını bu açıdan severim eski GE62, GP62 serilerinin alt kasası bu açıdan iyidir.
5) Kolay tamiri yapılabilecek modelleri tercih ederim.
6) Geri dönüştürülmüş C02 sertifikalı ürünlerden uzak dururdum bunların alayı genelde kusurlu ve fabrika gizli kusur olsa bile satışa gönderir.
Bunu doğrudan bir model veya marka belirterek söylemek pek doğru olmaz. Bu konuda doğrudan bir araştırma yapmam gerekir. Makinenin söküm videolarını izlerim nerede ne olduğunu anakart üzerinde görmem gerekir. Makineyi zaten düzgün elektrik akımı veren bir yerde ve ısı değerlerine çok dikkat ederseniz ve yıllık bakımlarını yaparsanız bozulması zordur.
V15 çok önermem. Çünkü çok fazla chipset ve güç arızası olan bir model.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-78ADF08E0 -- 20 Aralık 2023; 22:41:42 >
-
Detaylı şekilde yazmışsınız çok sağ olun hocam
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X