Bildirim
Beyler soru tipini bilen için 10 saniye
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
kısa yolu ne
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1DAD07C98 -- 6 Kasım 2019; 21:25:46 > -
Cevap?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Hocam ben şöyle yaptım:
Üçgen = a
Kalp= b
Daire=c
Yıldız=x
(10a+b).b + (10a+b).10c = xxx
Burdan x e 111 222 333 444 şeklinde denedim 111 için 37 3 gelmeli sağlamaz 37 6 , 37 9 , 37 12 şeklinde deniyoruz arkadaşın yukarda dediği gibi 37.27 sağlıyor.
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Bu tarz sorularda, karşımıza çıkan her ifadeyi 10A+B, 10C+D diye açmak genelde pek sonuç getirmez, sorudaki sayılar üzerine düşünmek gerekiyor.
bc*dc=aaa, b+d=?
Çarpımın sonucunun 3 basamağı da aynı, bu önemli, çarpımları 111'in katı demek, 111'i de açarsak bazı şeyleri görmemizi sağlar:
bc*dc = 111.a
bc*dc = 3.37.a
37 asal sayı olduğu için, bc veya dc sayılarından en az biri direkt 37'nin katı olmak zorunda, çünkü 37'yi başka sayıları çarparak elde edemeyiz. 37'nin 37'den daha büyük katlarını alırsak (örneğin 37*2=74 gibi), sayı büyüyor ve "a" değeri rakam olmaktan çıkıyor. Bu yüzden önce direkt 37'nin kendisini denersek, örneğin bc=37 olsun,
o zaman c=7, dc=d7.
37*d7 = 3.37.a
d7 = 3.a
d7 sayısının içinde 3 çarpanı olduğuna göre d7 sayısı 3'e tam bölünebilir, d+7 rakamlar toplamına göre düşündüğümüzde d'nin alabileceği değerler d=2, d=5 ve d=8. Ama d=5 ve d=8 olduğunda, "a" sayısı rakam olmaktan çıkıyor, tek sağlayan değer d=2.
Bu yüzden bc ve dc sayıları 37 ve 27, b+d=5. Sorunun esas halindeki noktalara bakarsak, c ile bc'yi çarpınca 3 basamaklı bir sayı olmuş (3 tane nokta var), d ile bc'yi çarpınca 2 basamaklı bir sayı olmuş (2 tane nokta var), bu yüzden
d<c diyebilirdik, d=en az 1 olacağı için c=en az 2 gibi yorumlar da yapabilirdik ama bu soruda bunlara gerek olmadı, sadece çarpımlarının 111'in yani aynı anda hem 3'ün hem de 37'nin katı olması yetti.
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X