Şimdi Ara

Beylikdüzünde ev almak mantıklı mı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
27.434
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dediğim gibi beylikdüzü yakuplu, kavaklı merkez gibi bölgelerde ev almak mantıklı bir seçim olur mu 280.000 ile 300.000 dolaylarında bir miktarla?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Var mı fikri olan

• Uzak dur hocam şehire çok uzak.O taraflardaki evler çoğunlukla günlük-haftalık farklı amaçlar için kullanılıyor.Şuan zabıta denetlemeleri polis baskınları arttığı için o işler bittiğinde hem kiralarda hemde ev fiyatlarında ciddi düşüşler olacaktır.O tarafları çok şişirdiler.280bin-300bin hayatta verilmez oralara.300.000 e istanbulun göbeğinden Eyüp,Fatih,Bayrampaşadan ev alırsın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkanbravo

Uzak dur hocam şehire çok uzak.O taraflardaki evler çoğunlukla günlük-haftalık farklı amaçlar için kullanılıyor.Şuan zabıta denetlemeleri polis baskınları arttığı için o işler bittiğinde hem kiralarda hemde ev fiyatlarında ciddi düşüşler olacaktır.O tarafları çok şişirdiler.280bin-300bin hayatta verilmez oralara.300.000 e istanbulun göbeğinden Eyüp,Fatih,Bayrampaşadan ev alırsın.

Haklısın ama diğer yerlde fiyat çok uçuk

• Üstad biraz eleştiri yapicam kusura bakmaz isen :)

Şimdi kendi kendime soruyorum bir insan neden ev alır?

-barınma ihtiyacı

-çok uygun denk getirip alıp bir iki aya satmak için (ticaret)

-kiraya verip gelir elde etmek için vesaire vesaire..

Ben yukarıdaki ticaret amaçlı seçenek hariç diğerlerini gerçekten çok saçma buluyorum. Örnek veriyorum; 300 bin TL paranız var bu parayı bir daireye bağladınız ve kendinizi ait eviniz oldu içinde oturuyorsunuz ve sonra aldığınız maas ile geçinmeye devam ediyorsunuz. Kredi çekerek aldı iseniz zaten hepten yandınız içiniz sine sine doğru düzgün oturamaz üstüne üstlük bir ton faiz ödersiniz. Mantıklı düşünelim; yukarıda Eyüp, Fatih, bayrampaşa ev fiyatlarına uçuk dediniz burada ev kiraları 1000 tl ile 1500 tl arası. Güzel bir ev için örnek vererek gidelim 1500 tl ye buldunuz evin 3 senelik kirası 36 x 1500 tl = 54000 tl ediyor mal sahibine 3 senelik peşin verip sözleşme yaptığınız zaman 40- 45 bin arası miktarları anlaşma yapabilirsiniz. Diyelim 45 bin TL verdiniz ve 3 senelik ev kira derdiniz yok üstelik güzel de bir daire çünkü sürüyle seçenek içinden secme imkanı var ve tuttuk. Geriye kalan para 255 bin TL.

Şimdi karşılaştırma yapalım 300 bin TL verdiniz 1 daireniz var ya kendiniz oturursunuz kira derdiniz olmaz maasiniz ile gecinirsiniz ya da 1500 e kiraya verirsiniz. Yani 300 bin TL ile ayda sadece 1.500 tl para kazanırsınız ki tüm paranızı bir yere bağlamış olursunuz.

Diğer türlü 45 bin TL verip 3 yıl kiradan kurtulur geriye kalan 255 bin TL ile de bir sürü iş yapabilirsiniz, 55 bin TL ye aracınızı da alır kira derdiniz de olmaz 200 bin e gene bir sürü iş yaparsınız. Sizce hangisi daha mantıklı? En kötüsü de araç aldınız 3 senelik kira ödediniz geri kalan 200 bin TL ile altın alın döviz alın 3 sene dokunmayın ki 3 sene sonra araba ve kiraya ödediğiniz paradan fazlasını kazanırsınız onlar size kâr kalır. Onları da geçtim 200 bin e alacağınız arsa veya arsalar bile 3 senede size neler neler kazandırır..

Ben 25 yaşındayım, hep ticaret kafasıyla düşündüm, hep öyle yaşadım ve büyük ihtimal ömrüm boyunca kendime ev almayacağım, alırsam arsa alıp ilerisi için yaşamayı düşündüğüm yere kendim ev yaparım.. para kazanmak biraz düzgün mantıkla hareket edilir ise gerçekten çok kolaydır, bankadan kredi çekip üstüne kredi faizinin kat kat fazlasını tum kredi ödeme tarihı bitiminin yarısı bile olmadan çıkartmak mümkün. Paranız olmasına gerek yok bu hayatta, başkasının parasını kullanarak çok güzel paralar kazanılır, hele ki sizde para varsa yukarıda dediğim gibi mantıklı hareketler ile daha en güzel yaşlarınızda iken ömür sonuna yetecek paranin fazlası kazanılır..saygılarla

• pRo. P kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum, inşaat işi ile uğraşıyorum kirada oturuyorum.
  • pRo. P kullanıcısına yanıt
    Ağzına sağlık zaten kredi ile birlikte üst limitimiz 300.000 tl idi zaten baktık ailecek çok leş bölgeler gibi geldi bana her yere çok uzak birde sahibinden.comda inşaat firması olarak kendini tanıtan yerlere bir gidiyorsun bi bakıyorsun ki adam emlakçı çıkıyor meğer inşaat formalarının ve mal sahiplerinin evlerini sokak sokak gezip bulup satıyorlarmış :). Zaten gittiğim emlakçının ilk actığı laf komisyon oldu ve o iş bitti bizim için orda üstelik konuşmak için ofislerine gittigimde bu işten ciddi rakamalar kazandıklarını hissettirdi ofisleri zaten beylikdüzünden vazgeçtik :)

Sağol yorumun için

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    EV ALMAK MANTIKLI MI
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beylıkduzunden ev alacaksanız beylıkduzunu çok iyi bilen birisi yanınızda olmalı. Metrobuse 10 dk denen yere genelde 3 vesait gidiliyor cunku alayı yalancı emlakçıların bu bölgede kı

Fakat şu gerçek vwr kı ıstanbulun en oturulası bırkac bolgesınden bırısı. Yakuplufılan cok uzak. Oturulacak en guzel yerler cumhurıyet mahallesı ve adnan kahvecı.. 2 senede aldıgım evın fıyatı 400 den 800 e cıktı dusun. Evın yanına starbucks ve emırgan sutıs acıldı sımdı yaza dek daha da artar

• Oturduğum eve 860. TL kira veriyorum. Evi ve benzerlerini çevrede 300000 TL den satışa koyuyorlar. İstesem evi alırım nakit; ama mantıksız. Bankada aylık 2650 TL getirisi var, yıllık 31-32000 TL getiri. Şimdi ben oturum amaçlı almıyorum, yatırım amaçlı kim 300000 verip bu evi alır da 860 a kiralar. Bu arada kira fiyatları da çevremde düşüş göstermeye başladı, kiraya (sağlam kiracı altın olmuş durumda, benden önce oturana durmadan haciz tebligatları geliyor, boşaltmış gitmiş evi) verilemeyen konut artışı var. Yatırım amaçlı alıp satamayanlar da kiralamaya yöneliyorlar galiba. Kiralık ve satılık konut enflasyonuna doğru piyasa gidiyor.

Ankara için konuştum.

• quote:

Orijinalden alıntı: needacar

Oturduğum eve 860. TL kira veriyorum. Evi ve benzerlerini çevrede 300000 TL den satışa koyuyorlar. İstesem evi alırım nakit; ama mantıksız. Bankada aylık 2650 TL getirisi var, yıllık 31-32000 TL getiri. Şimdi ben oturum amaçlı almıyorum, yatırım amaçlı kim 300000 verip bu evi alır da 860 a kiralar. Bu arada kira fiyatları da çevremde düşüş göstermeye başladı, kiraya (sağlam kiracı altın olmuş durumda, benden önce oturana durmadan haciz tebligatları geliyor, boşaltmış gitmiş evi) verilemeyen konut artışı var. Yatırım amaçlı alıp satamayanlar da kiralamaya yöneliyorlar galiba. Kiralık ve satılık konut enflasyonuna doğru piyasa gidiyor.

Ankara için konuştum.

300.000 Liralık evin kirası 860 lira ? O parayı yakarım yine o kadar kira getiren eve para vermem.Bende ANtalya için konuşayim.Ortalama 150 liralık evin fiyatı 700 800 arası değişir.Yani tane alsan 1.500 getirisi oluyor.Banka ile kıyaslamışsınız ancak;Mesela Antalya Kepez bölgesinde evler son 3 yılda %65 artış gösterdi(sahibnden.com da fiyat endeksinden baktım).Yani 3 yıl önce 300.000 liraya aldığınız evin fiyatı şu anda 495.000 lira oldu. Burada gayrimenkulun net 195 lira primi var. + Aylık 1500 liradan ortalama kira getirisini baz aldğınız zaman ortalama 54.000 lira kira getirisi oluyor.Gayrimenkulun fiyat artış + kira getirisini hesapladığınız zaman ortalma 250 lira 3 yılda para getirisi oluyor.Bankaya yatırdığınız şekliyle hesapladım 95.400 lira getirisi oluyor. (fiyatları sabit olarak hesaladm belirli oranda yanılma olacaktır).Bence doğru yatırm dğru garimenkul her zaman iyi kazanmıştır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Antalya.Gayrimenkul -- 23 Şubat 2017; 11:38:5 >

• Ayrıca emlakçılar kredi dedkn mi direk atlıyorlar mesela bankada 0.75 120 ay kredi çekeceksin bu emlakçılar birden atlayıp hayır 0.88 biz hallediyoruz kredi işini diyorlar çok huylandım bundan

• quote:

Orijinalden alıntı: Cancagız

Ayrıca emlakçılar kredi dedkn mi direk atlıyorlar mesela bankada 0.75 120 ay kredi çekeceksin bu emlakçılar birden atlayıp hayır 0.88 biz hallediyoruz kredi işini diyorlar çok huylandım bundan

Hocam bunu coğu emlak ofisi söylemez ama ben emlakcıların bir sırrını vereyim :)) Bize banka müdürleri,çalışanları gelir kredi başı bize komisyon verirler. xx bankası 200 lira veriyorken y bankası 1.000 lira verebiliyor. Aradaki 3 kuruş için müşterisini afedersin ama bankasınn önüne yatıran emlakcı çok!! Ben şöyle yapıyorum.Ben araştırıyorum 100 lira kredi çekecez diyelim; Aylık ödemesi ne kadar,toplam ödenecek tutar,faiz oranı,dosya masrafı varmı kalem kalem yzıyorum.MÜşteri ile karşılaştırıyouz en düşük hangisi benimki bnim bankadan çekiyoruz yada müşterininki onun bankasından çekiyoruz.Müşterininn aklına bir şey taklmıyor(sizin takıldığı gibi) bende içim rahat ediyor en uygun fiyatta kredi çektirdiğim için.Benim için müşterim önemli banka umrumda olmaz! Ben her müşterimin kredi evraklarımı saklarım olurda ilerde krediler düşerse o kişiyi arar bak abi/abla size çektiğimizde şu kadar faiz oranı vardı gel bunu bankadan yapılandıralım şu kadara düşsün ödemlerin diye müşteriye yardımcı olurum.İşini temiz yapabilmek çok önemli gerçekten

• quote:

Orijinalden alıntı: Antalya.Gayrimenkul

quote:

Oturduğum eve 860. TL kira veriyorum. Evi ve benzerlerini çevrede 300000 TL den satışa koyuyorlar. İstesem evi alırım nakit; ama mantıksız. Bankada aylık 2650 TL getirisi var, yıllık 31-32000 TL getiri. Şimdi ben oturum amaçlı almıyorum, yatırım amaçlı kim 300000 verip bu evi alır da 860 a kiralar. Bu arada kira fiyatları da çevremde düşüş göstermeye başladı, kiraya (sağlam kiracı altın olmuş durumda, benden önce oturana durmadan haciz tebligatları geliyor, boşaltmış gitmiş evi) verilemeyen konut artışı var. Yatırım amaçlı alıp satamayanlar da kiralamaya yöneliyorlar galiba. Kiralık ve satılık konut enflasyonuna doğru piyasa gidiyor.

Ankara için konuştum.

300.000 Liralık evin kirası 860 lira ? O parayı yakarım yine o kadar kira getiren eve para vermem.Bende ANtalya için konuşayim.Ortalama 150 liralık evin fiyatı 700 800 arası değişir.Yani tane alsan 1.500 getirisi oluyor.Banka ile kıyaslamışsınız ancak;Mesela Antalya Kepez bölgesinde evler son 3 yılda %65 artış gösterdi(sahibnden.com da fiyat endeksinden baktım).Yani 3 yıl önce 300.000 liraya aldığınız evin fiyatı şu anda 495.000 lira oldu. Burada gayrimenkulun net 195 lira primi var. + Aylık 1500 liradan ortalama kira getirisini baz aldğınız zaman ortalama 54.000 lira kira getirisi oluyor.Gayrimenkulun fiyat artış + kira getirisini hesapladığınız zaman ortalma 250 lira 3 yılda para getirisi oluyor.Bankaya yatırdığınız şekliyle hesapladım 95.400 lira getirisi oluyor. (fiyatları sabit olarak hesaladm belirli oranda yanılma olacaktır).Bence doğru yatırm dğru garimenkul her zaman iyi kazanmıştır

Bence doğru gayrimenkul ve doğru yatırım zamanı bir 10 yıl artık yok. Şimdi ki evden çıkıp 350-400 civarlarına ultra lüks diye satılmaya çalışılan Ankara Eryaman Göksu bölgesinde ki evlere 1 yıl sonra kiraya çıkmayı düşünüyorum. Satamıyorlar, alanlar yatırım için almış ellerinde patlamış. Satamayacaklarını şöyle bir anlasınlar işte o zaman 1100 tl civarına o sıfır lüks 4+1 lere talip olacağım. Güzel keyifleri bilir😎 Şimdiki evin kirasını da artırmamayı düşünüyorum, zaten herşeyi yenileyip kiradan düşüyorum😁 Evsahibine kira kalmıyor😁

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Antalya.Gayrimenkul

quote:

Ankara için konuştum.

Bence doğru gayrimenkul ve doğru yatırım zamanı bir 10 yıl artık yok. Şimdi ki evden çıkıp 350-400 civarlarına ultra lüks diye satılmaya çalışılan Ankara Eryaman Göksu bölgesinde ki evlere 1 yıl sonra kiraya çıkmayı düşünüyorum. Satamıyorlar, alanlar yatırım için almış ellerinde patlamış. Satamayacaklarını şöyle bir anlasınlar işte o zaman 1100 tl civarına o sıfır lüks 4+1 lere talip olacağım. Güzel keyifleri bilir😎 Şimdiki evin kirasını da artırmamayı düşünüyorum, zaten herşeyi yenileyip kiradan düşüyorum😁 Evsahibine kira kalmıyor😁

Bence yanılıyorsunuz.Özellikle göç alan bölge yada şehirler her zaman kazandıracaktır.Ev alırken evin değerini arttıracak belirli kriterler vardır.Yakın planda hastane,metro,otogar,avm gibi projeleri olan bölgeler tercih edilirse çok iyi prim yapacaktır.Ankarayı bilmediğim için yorum yapamayacağım ancak Antalya sürekli göç alan bir bölge olması itibarı ile sürekli konut fiyatları artıyor ve satış oranlar iyi bir şekilde gidiyor.Antalya'da artmayan(emsalleri kadar artmayan) bölgeler var.Oralar oturmuş bir bölge ve yeni inşaatlar yapılmıyor.Dolayısı ile fiyatı arttıracak proje,avm yada hastane olmadığı için fiyatlar ağırda ilerliyor.Ancak gelişen bölgeden alırsanız zarar etmezsiniz.1 tane ultra lüx daire alana kadar orta şeker 2 yada 3 daire almayı tercih ederim.Ufak daireler her durumda elden cıkartılır zarar ettirmez.

• Antalya.Gayrimenkul kullanıcısına yanıt
    Beğendiğim bir ev çıkarda 200-220 kiralık bir fiyatlı olursa alırım, aksi hiçbir şekilde 2-3 yıl evlerin yüzüne bile bakmam. Paraya ulaşımın çok az ve paranın çok kıt olacağı zamanlara doğru gidiyoruz. Betonun karın doyurmadığı yakında anlaşılır. Ayrıca piyasadaki emlakçı enflasyonunda biteceğini düşünüyorum; %30-40 ı piyasadan silinecek. Son 7-8 yılda her işsiz emlakçı oldu.

• Herkesin parası kendine kıymetli elbette.Sonuçta herkes kendi kazandığı paranın kıymetini bilir.Ancak gayrimenkul sektörüne çok olumsuz düşündüğünüze inanıyorum.100 liralık daireye 150 lira isterseniz o daire satılmaz elbette.Ama ilerde geriye dönüp baktığınız zaman kiraya verdiğiniz paranıza üzülmeniz malesef içten bile değil.3 yıldız daire arayan müşterim vardı.3.yılın sonunda ev fiyatları cok yükseldiği için ev alamayacağını anladı.Emlak ofislerindeki amatör ruhlu düşünceyle çalışan kişiler her zaman batmaya mahkum malesef.Bu işi gerçekten profesyonel yapan kişilerin piyasada kalması umuduyla
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.