Şimdi Ara

BGA ÇİPE AYAK NASIL DİZİLİR ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.209
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar iyi günler internette gördüğüm bir proje yi kendim yapmak istiyorum çoğu şeyi biliyorum ama bir konuda takıldım kaldım başlıktada görüldüğü gibi bga çipe ayak nasıl dizilir ve nelere ihtiyacım olur bilen arkadaslardan yardım etmeleri için rica ediyorum eğer bu projeyi uygulayabilirsin bilgisayardaki onarım hayatım başlamış olacak şimdiden teşekkürler.

• Elektronik ile ilgili bir soru soruyorsunuz sanırım bunu elektronik bölümüne açarsanız daha iyi olur.
  • chip in bacak kalıbı gereklidir evvela krem lehimi pcb ye gerekli düzende aktarmak için chip dizilimide gayet basit orjinal pcb ise yönü gösteren nokta veya ok olur ona göre montajı yapılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 30 Aralık 2011; 23:50:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SeYYaH-1

Elektronik ile ilgili bir soru soruyorsunuz sanırım bunu elektronik bölümüne açarsanız daha iyi olur.

bilgisayarın tüm donanımları elektronik üstadım bnm sorduğum konu anakrtla ilgili teknik servis işi anakrat bölümüne anakratla ilgili konu açtım elektronikle ilgili bi konu olsaydı anakarta açmazdım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aslan_93

quote:

Elektronik ile ilgili bir soru soruyorsunuz sanırım bunu elektronik bölümüne açarsanız daha iyi olur.

bilgisayarın tüm donanımları elektronik üstadım bnm sorduğum konu anakrtla ilgili teknik servis işi anakrat bölümüne anakratla ilgili konu açtım elektronikle ilgili bi konu olsaydı anakarta açmazdım.

Burasi teknik servis bolumu degil ama teknik yardim... bu konu elektronik kismini ilgilendiriyor... herkesin bolum uzmanligi var. Sizin istediginiz sey elektronikte lehimleme kismina giriyor. anakart ile alakasi yok. biosu sorunlu olsun islemci destegi nedir olsun gelin ama parca degisimi, lehim, bga rework gibi konular bu bolumun konusu degil.

• quote:

Orijinalden alıntı: posıtıve

chip in bacak kalıbı gereklidir evvela krem lehimi pcb ye gerekli düzende aktarmak için chip dizilimide gayet basit orjinal pcb ise yönü gösteren nokta veya ok olur ona göre montajı yapılır

üstadım montajını şuan için düşünmüyorum şuanki hedefim aklımdaki proje ile bga çip söküp takmak her ne kadar amatörçede olsa kendimi geliştirmiş olurum demek istediğin şu şekildemi,bir çok sayıda kalıp var bunu bende biliyorum bu kalıbı çipin üstüne koyuyoruz ve boşluklarını lehimle doldurarakmı çip ayak'ı diziyoruz daha sonra işlemci gibi bir ok yönü var diyorsun ok yönünden çipe sabitliyoruz ve reball yapmış oluyoruz yanlış anladıysam affola

• quote:

Orijinalden alıntı: exeter

quote:

quote:

Burasi teknik servis bolumu degil ama teknik yardim... bu konu elektronik kismini ilgilendiriyor... herkesin bolum uzmanligi var. Sizin istediginiz sey elektronikte lehimleme kismina giriyor. anakart ile alakasi yok. biosu sorunlu olsun islemci destegi nedir olsun gelin ama parca degisimi, lehim, bga rework gibi konular bu bolumun konusu degil.

teşekkürler üstadım k.b anakartla ilgili bir soru sorduğum için anakart bölümüne açmanın daha mantıklı olacağını düşünmüştüm yanlış düşünmüsüm zannedersem.

• quote:

quote:

chip in bacak kalıbı gereklidir evvela krem lehimi pcb ye gerekli düzende aktarmak için chip dizilimide gayet basit orjinal pcb ise yönü gösteren nokta veya ok olur ona göre montajı yapılır

üstadım montajını şuan için düşünmüyorum şuanki hedefim aklımdaki proje ile bga çip söküp takmak her ne kadar amatörçede olsa kendimi geliştirmiş olurum demek istediğin şu şekildemi,bir çok sayıda kalıp var bunu bende biliyorum bu kalıbı çipin üstüne koyuyoruz ve boşluklarını lehimle doldurarakmı çip ayak'ı diziyoruz daha sonra işlemci gibi bir ok yönü var diyorsun ok yönünden çipe sabitliyoruz ve reball yapmış oluyoruz yanlış anladıysam affola

gayet iyi anlatmışsın kalıba krem lehim ince bir şekilde blade yardımı ile sürüldükten sonra chip üzeirne oturtulur ve bga ile ısıtılır chip oturtma da kayıklık olur ise çalışmaz veya patlamada yaşanabilir

• http://320volt.com/bga-smd-entegre-sokme-ve-lehimleme/

buradaki videolar çok faydalı. izlemeni tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sigmoid

http://320volt.com/bga-smd-entegre-sokme-ve-lehimleme/

videodaki yöntem direkt ısı uygulandığı için biraz daha tehlikeli plastik v.b. donanımla riçin özellikle.... bga reworker kullanıldığında ınfrared ısıtmada kayıp lar çok daha az yaşanmakda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi posıtıve -- 1 Ocak 2012; 17:34:51 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sigmoid

http://320volt.com/bga-smd-entegre-sokme-ve-lehimleme/

videodaki yöntem direkt ısı uygulandığı için biraz daha tehlikeli plastik v.b. donanımla riçin özellikle.... bga reworker kullanıldığında ınfrared ısıtmada kayıp lar çok daha az yaşanmakda

ben bunu ilk olarak hava istasyonu ile yapmayı düşünmüyorum internette gördüğüm 1 proje beni etkiledi ve denemeye karar verdim benim için sıkıntılardan biri maliyetti ve bunu en aza düşürdüm şuanda tamamen manuel olarak çalılşmayı planlıyorum 1 sene sonra askerlik onarımı öğrenmeden gitmek istemem zaten chiplerin etrafında fazla plastik bileşen yok bios pili yuvası dışında en yakın o deneyeceğim yöntemle plastiğin zarar göreceğini düşünmüyorum peki bana başlangıçta kaç adet plaka gerekli maliyeti nedir bunun ?

• kaç tane plaka gerekli sorusunu şöyle sormanız gereklidir...

''en çok anakart tamiri ile uğraşacağım daha çok centrino notebooklar ile p55 chipsetler geliyor

bunlara uygun chipset plakası nerden bulabilirim''

kısaca chip e göre plaka temin edilir plakalardaki delikler chip in ayak bağlantıları ile birebirdir

ne tür bir chip veya chipset değişim v.b. yapacaksanız ona göre plaka temin edeceksiniz
  • quote:

kaç tane plaka gerekli sorusunu şöyle sormanız gereklidir...

''en çok anakart tamiri ile uğraşacağım daha çok centrino notebooklar ile p55 chipsetler geliyor

bunlara uygun chipset plakası nerden bulabilirim''

kısaca chip e göre plaka temin edilir plakalardaki delikler chip in ayak bağlantıları ile birebirdir

ne tür bir chip veya chipset değişim v.b. yapacaksanız ona göre plaka temin edeceksiniz

çok teşekkür ederim üstadım yardımların için son zamanlarda maddi durumlar yüzünden projeyi askıya aldım hepinize teşekkür ederim yardımlarınız için
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.