Var böyle bir güruh. Adamın düzgün bir mesleği yok iyi kazanamıyor, borsa ile kafayı bozmuş, oradan parayı vuracağını sanıyor. Bir de grafik bilmem ne gibi teknik işlere girmeye çalışıyorlar, sanki harvard ekonomi mezunu wallstreet çalışanı gibi. Ekseriyetle 35 yaş üstü olup aile evinde yaşarlar. çok ilginç bir kitle. |
Bi baltaya sap olamayanların kripto/borsa gibi işlere girmesi
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ben şu an mesleğimi yapıyorum bilgisayar teknikeriyim. Asgari maaştan fazla alıyorum, evden çalışıp keyfime bakıyorum.
Fakat, herkesin babası bürokrat değil, 17-18 yaşında altına merco çekmiyor, macbooku geçtim normal bir pc'yi kendi paramla aldırmamak için 100.000 tane takla atıp birde üstüne mühendisliğe pandemi zamanında kazanamamam için 40.000 takla atınca mecburen bu işlere giriyorsun. Ki bilgisayar teknikerliğini bile zor bela oldum adam beni imam hatip mezunu yapacaktı zorla.
Ha bu arada ekonomistler grafik analizi yapmazlar hepsinin ağzını bilirim, makro ekonomi, micro ekonomi bilmem ne bir şeyler sallarlar kendileri de bu işten anlamazlar, sürekli değer kaybeden varlıkları insanlara tvlerde önerirler, program biter 100.000 $ veya 100.000 TL artık parası neyse alır defolur gider kiralık evinde oturmaya devam eder.
Kaldıracı ben kimseye önermiyorum fakat sadece zevk ve tecrübe için 1 kere oynadım o da çok düşük bir miktar tüm paramı asla sokmam.
O zaman sana şunu diyeyim o övdüğün ekonomistlerin çoğunun neden kendisine ait evi yok ve neden sürekli değer kaybı yaşayan varlıklara insanları yönlendiriyorlar TV'lerde?
Dolar alın, TL alın, Euro alın, devlet tahvili alın diye bağırıp çağırıyorlar. Doların değer kaybına bak son 100 yılda ne kadar değer kaybetmiş?
Ev alınacak zamanda ev almayın derler :D araba alınacak zamanda araba almayın derler :D
O nedenle boş konu. Ben bu borsaya niye mi girdim? Kendime hareket alanı oluşturmak için girdim, öyle altıma ferrari lambo çekeyim derdinde değilim. Mühendisliğe kavuşturacak kadar bilişsel yükümü azaltsın, evimi arabamı halledeyim üstüne para kalsın bir süre yetsin derdindeyim.
Özel uçaklar, jetler gibi hayallerim yok veya malibu sahillerde kızların ağzıma üzüm vermesi gibi hayallerim yok. Basit şeyler istiyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 27 Kasım 2024; 23:18:2 >
-
Ben daha para piyasaları sayesinde hayat kazanan görmedim. herkes maaşı kadar yaşıyor.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Adamın düzgün bir mesleği yok iyi kazanamıyor, borsa ile kafayı bozmuş, oradan parayı vuracağını sanıyor. Bir de grafik bilmem ne gibi teknik işlere girmeye çalışıyorlar, sanki harvard ekonomi mezunu wallstreet çalışanı gibi.
2019-2022 arası dolar uçarken borsa'nın da aynı ölçüde yükselmesi sağlandı devlet tarafından. hatta borsa biraz daha fazla yükseltildi bilerek.
benim arkadaş evini sattı, akşama kadar grafik çizip al-sat robotu yapıyor. nasıl gaza geldi bi görsen. kendi çabasıyla para kazandığını sanıyor. adam işsiz ayrıca.
sonra kendi itiraf etti. yaptığı robotlar para kazandırmamış. hiç al-sat yapmadan dümdüz hisse tutsam daha çok kazanacaktım dedi.
sonuçta adam sattığı evi geri alamıyor şuanda. halbuki 3 sene hemen her gece sabahlamıştı gaza gelmiş haliyle.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
-
Herkesin hayatı kendine
hayır değil.
çünkü para piyasalarına giren kişiler yalan konuşup herkesi sokmaya çalışıyorlar.
bak forumda adam gelmiş bitcoin'in fiyatı şöyle olacak böyle olacak diye konuşuyo. sanki kendisinin bunu bilme imkanı varmış gibi tarih vererek konuşuyo, söyledikleri %100 gerçekleşecekmiş gibi anlatıyor ve forumda onun kendinden emin laflarını gören kişiler de gaza gelip para yatırıyolar.
gerçek hayatta da aynen böyle oluyor.
bu sebeple herkes birbirinin yaşamına gayet burnunu sokuyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 28 Kasım 2024; 6:44:37 >
Türk borsası tamamen manipülasyon ile ilerliyor
Kripto paralar gerçek değil
Abdde olsam param değerini korusun artirsin diye mantıklı sirketlere total paramin 4te1 kadarini falan koyardim
Onun dışında borsa kripto vs S C A M dolandırıcılık yani
Ytd
hamza savcı olmuşsun diyorlar doğru mu
-
Geçmişte olan verilere bakarak tahmini fiyat söylemek bunun illa olacağı anlamına gelmez. Yakın fiyatlar olmasını gösterir. Gökkuşağı grafiği ortalama fiyatları yakalamamızı sağlar fakat en tepeye çıkacak diye bir kaide yok belli bir aralık verir bu yağmurun yağması veya karın yağması, basıncın şu an şu kadar bu bu olur demek gibi bir şey hava tahmini gibi fakat ben şu tarihte bitcoin şuraya kesin gidecek demiyorum beklentilerimi söylüyorum bunu bitcoinin geçmiş hareketlerine bakarak söylüyorum.
Ayrıca ben forumda ki adamın 100$ 200'nı ne yapayım? Kimseyi sokmaya çalışmıyorum.
Kriptolar global bir yer. Brezilyasından da giren var Amerikasından da giren var.
Ben elalemin girmesini isteseydim pislikleri söylemezdim. Coin verirdim market capi düşük aha buna girin derdim. Yıllardır dipten topluyorum malları üstüne boşaltırdım derdim bu olsaydı.
Bana coin ver diyen kimseye coin vermiyorum dikkat edersen.
İftira atıp durma. Sanki derdim insanları soymak, kimseye gir demiyorum.
Neyse eninde sonunda sonucu göreceğiz o zaman aynı şeyleri diyecek misiniz? Bu seferde dersiniz ya sen çok şanslıymışsın zero bize de öğret falan dersiniz.
Tv açıp makro ekonomi mikro ekonomi yaev dolar euro alın, araba alınacak zamanda araba aldırmayan, ev alınacak zamanda ev aldırmayan ekonomistleri dinlemek daha mantıklı geliyor insanlara. Kimseye bir şey alın demiyorum ben kendi hayatımı kurtarmaya çabalıyorum.
Kâr ve zararımdan kendim sorumluyum. Yüksek miktar paralar kazanınca bu sefer dersiniz sen yalan konuşuyorsun. Elalemin ağzı torba değil ki büzesin?
Bana gülenler haksız çıkacak bundan eminim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zer0_0ne -- 28 Kasım 2024; 10:50:49 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
-
herkeşin bir popisi vardır.
-
r/yatirim okuyup gülümsüyorum. Çok küçük meblağlar.
"Yatırım" kelimesi anlamını kaybetti. Ben bu işleri kumar olarak görüyorum.
21st century de doğmak - Tüm kitapçılarda
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Geçmişte olan verilere bakarak tahmini fiyat söylemek bunun illa olacağı anlamına gelmez.
saman adam.
Aynen ben saman adamım tamam.
Michael saylor abimiz koca şirketi zarardan sadece hodl ve dca ile kurtardı ben samanım tamam.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
sen saman adamsın demedim.
karşıdaki kişinin iddia etmediği bir şeyi sanki iddia etmiş gibi varsayıp, sonra ona cevap vermeye saman adam denir.
burada saman adam ben oluyorum. daha doğrusu benim yerime oturtulan korkuluk. sonuçta saman adam demek korkuluk demek.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- iespor kullananlar
- tavla terimleri ve esprileri
- etek traşı olduktan sonra gusül abdesti almak gerekir mi diyanet
- olumlu geçen iş görüşmesinden sonra aranmamak
- turkcell bayisinde çalışmak için ne gerekli
- sodyum iyon batarya
- para sayma makinesi bim
- exxen de neler var
- dünyanın en büyük vinci
- çay emojisi
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X