Şimdi Ara

Bi saati pahalı kılan en önemli etken nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
10.759
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • mesela aynı paraya, pilli Tag Heuer ve kinetik Longines buldum,
    Tag Heuer neden pahalı ?
    Omega'nın bu kadar pahalı olmasının nedeni nedir?
    iki tane kinetik Oris parasına bir tane pilli Omega alınıyor.
    benim için pilli,otomatik(kinetik),kurmalı olması hiç fark etmez,
    pilli saat alırsam da 60 yıllık pil stoğunu yaparım hiçbi farkı kalmaz bence.
    Kronograf genelde saat dolu, güzel ve gösterişli olması nedeniyle tercih ediliyor,
    ben Replika Panerai saatimden gayet memnunum Kronograf olmamasına rağmen.
    Neyse konuyu çok dağıtmadan neden pahalı saatler pahalı?
    marka mı daha etkili, mekanizma mı veya başka bir etken mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jac0B0 -- 6 Mayıs 2013; 22:35:46 >

• öncelikle farkı yapan şey 2000 lira sınırını aşınca prestij yani marka adı
    aynı mantık giyim sektöründe de mevcut 15 liraya da 150 lirayada 1500 liraya da mevcut aynı üründen kalite farkı illa ki var ama birini 1 yıl giyersin diğerini 2 aradaki farka değer mi ?
    kimisine göre değiyor işte

125 liraya aldığım seiko 5 saatim ile 6000 liralık omega zaman tutma açısında çok büyük farklara sahip değiller

ha otomatik ve pilli saatleri karşılaştırıyorsan orada ilgi alanı devreye giriyor
    saatten beklentin sadece saatin kaç olduğunu anlamak ise onu pazardan alacağın 5 liralık saat ile de giderebilirsin

ha bunun yanında 60 yıllık pil stoku yapsanda pilli saat içindeki devreler illa ki eskiyecek bozulacak
    mekanik saatlerde 10 yılda 20 yılda bir bakım ile gelecek nesillere son derece güzel bırakabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: jac0B0

mesela aynı paraya, pilli Tag Heuer ve kinetik Longines buldum,
    Tag Heuer neden pahalı ?
    Omega'nın bu kadar pahalı olmasının nedeni nedir?
    iki tane kinetik Oris parasına bir tane pilli Omega alınıyor.
    benim için pilli,otomatik(kinetik),kurmalı olması hiç fark etmez,
    pilli saat alırsam da 60 yıllık pil stoğunu yaparım hiçbi farkı kalmaz bence.
    Kronograf genelde saat dolu, güzel ve gösterişli olması nedeniyle tercih ediliyor,
    ben Replika Panerai saatimden gayet memnunum Kronograf olmamasına rağmen.
    Neyse konuyu çok dağıtmadan neden pahalı saatler pahalı?
    marka mı daha etkili, mekanizma mı veya başka bir etken mi ?

Lüks tüketim her zaman alıcı bulur. Parası çok olan harcayacak yer arıyor. Amaç zaten zamanı göstermesi değil, amaç hem prestij hem de gösteriş. Mekanik-Pilli kısmını bir tarafa bırakırsak fiyatın yüzde seksenini marka alıyor.

Üst düzey markaların gelişmiş arge'si,kendini kantılamış mekanizmaları ve çok iyi kalite kontrol sistemleri var elbette bu da fiyatlandırmada çok etkili. Pil stoğu yaparım mantığı ise gerçeği yansıtmıyor çünkü pilin belli bir ömrü var bırak atmış yılı 6 yıl sonra o aldığın pillerin hepsi çöplük olur.

• @Zaman Ötesi saat kullanmaktaki amacım kesinlikle sadece saati öğrenmek değil,
    zaten sadece saati öğrenmek için Tag Heuer ve Omega gibi saatlere bakmam garip olurdu
    prestijde değil, prestij için birebir replika panerai saatim gayet yeterli,
    daha çok kendimi tatmin etmek için alıyorum desem daha doğru olur.
    ayrıca verdiğim örneklerin mekanik ve pilli farkı olmasının nedeni,
    mekanizmaya para veriyorsak, nasıl mekanikler pillilerden daha ucuz oluyor sorusuydu

@tachyon eğer fiyatın %80i markaya gidiyorsa neden birebir replikalar tercih edilmiyor ?
    pil stoğu örneğini yazarken, 60 yıllık pil stoğu yapsam yine mekanik fiyatı etmiyor demek istemiştim,
    her zaman pili bulunur zaten değil 60 değil 100.
    aslında sorum şu; o paraya o saatleri neden almalıyım veya neden alınıyor?
  • quote:

@Zaman Ötesi saat kullanmaktaki amacım kesinlikle sadece saati öğrenmek değil,
    zaten sadece saati öğrenmek için Tag Heuer ve Omega gibi saatlere bakmam garip olurdu
    mekanizmaya para veriyorsak, nasıl mekanikler pillilerden daha ucuz oluyor sorusuydu

@tachyon eğer fiyatın %80i markaya gidiyorsa neden birebir replikalar tercih edilmiyor ?
    pil stoğu örneğini yazarken, 60 yıllık pil stoğu yapsam yine mekanik fiyatı etmiyor demek istemiştim,

Replika dediğin sahte saattir. Birebir dense bile hiç farketmez. Zaten birebir olması mümkün değil çünkü orjinalinin fabrikasında üretülmiyor ki birebir olsun. Sahte saat kullanan gitsin kullansın bizi ilgilendirmiyor. Ama otobüsle gidip gelen biri on bin dolarlık Rolex takıyorsa komik olur. Bence sahte saat takmak sahtekarlığın başka bir çeşidi.

Orjinaline benzer kaliteli çakma saatler alınacağına o fiyata orjinal tissot,seiko,certina,hamilton almak hem mantıklı hem de dürüst bir davranış olur.

Neden sahte saat önermiyoruz?

• quote:

Orijinalden alıntı: tachyon

quote:

@Zaman Ötesi saat kullanmaktaki amacım kesinlikle sadece saati öğrenmek değil,

Replika dediğin sahte saattir. Birebir dense bile hiç farketmez. Zaten birebir olması mümkün değil çünkü orjinalinin fabrikasında üretülmiyor ki birebir olsun. Sahte saat kullanan gitsin kullansın bizi ilgilendirmiyor. Ama otobüsle gidip gelen biri on bin dolarlık Rolex takıyorsa komik olur. Bence sahte saat takmak sahtekarlığın başka bir çeşidi.

Orjinaline benzer kaliteli çakma saatler alınacağına o fiyata orjinal tissot,seiko,certina,hamilton almak hem mantıklı hem de dürüst bir davranış olur.

Neden sahte saat önermiyoruz?

Sadece replika saat kısmına takılmışsınız.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.