Şimdi Ara

'bidolu.com' Dilinden Utanıyor!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bascuda.com bir kampanya çerçevesinde adını Türkçeleştirdi. Yeni isimleri "bidolu.com".
    Sloganları: "Dilimizden utanmıyoruz!". Amacı itibariyle gayet yerinde olabilecek bu kampanyanın sonucunda ortaya çıkan ismi düşünün: "bir" ve "dolu" sözcüklerinin birleşiminden oluşan "birdolu.com" yerine "bidolu.com" ismini tercih edenlerin, dillerinden utanmadıklarına inanıyor musunuz?
    Bir iş yapılacaksa, amacına uygun ve tam yapılmalı. Dilimizdeki kirlenmeye engel olmaya çalışırken, dilimizi kirletmek nasıl bir ironidir? Sizler düşünün.

• yaw adamlar turkce yapmazlardı oyle dusunseler komplo teorileri uretmeyin.. Gunluk konusmada "bir" yerine "bi" diyoruz adamlar resmiyet havasından cıkmak için öyle yapmışlardır sanmıyorum bu kadar komplike düşündüklerini..
  • quote:

Orjinalden alıntı: darkordek

yaw adamlar turkce yapmazlardı oyle dusunseler komplo teorileri uretmeyin.. Gunluk konusmada "bir" yerine "bi" diyoruz adamlar resmiyet havasından cıkmak için öyle yapmışlardır sanmıyorum bu kadar komplike düşündüklerini..

sana kesinlikle katılıyorum konuşma dilinde bu çok kullanılır bvence zenginliktir hatta bunda bişey yok veya (bişe yok) ;)
  • quote:

Orjinalden alıntı: METAL

quote:

yaw adamlar turkce yapmazlardı oyle dusunseler komplo teorileri uretmeyin.. Gunluk konusmada "bir" yerine "bi" diyoruz adamlar resmiyet havasından cıkmak için öyle yapmışlardır sanmıyorum bu kadar komplike düşündüklerini..

sana kesinlikle katılıyorum konuşma dilinde bu çok kullanılır bvence zenginliktir hatta bunda bişey yok veya (bişe yok) ;)

veya birşey yok..
  • Konusma dili ve yazi dili birbirinden farklidir. bidolu diyebilirsin ama yazarken o birdolu olmali.
  • günlük konuşma dilinde "bi" kullanılıyor fakat yazımda kesinlikle "bir" kullanılmalı.
  • +1
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • olsn abi o kadr bile yapmıslar ya helal olsun
  • Bilmiyorum hatırlar mısınız, ama ilk açıldığında oranın adı baskuda.com idi. Sonra bir gün bir baktım bascuda olmuş. olup çok şaşırmıştım ve beğenmemiştim açıkçası.. Ama alışıyor insan. Yani adamlar ilk başladığında düzgün Türkçeyle başlamıştı aslında...
  • biraz sempatik görünmek istemişler bence...
  • quote:

+1
  • bidolu sözcüğü görsel olarak da hoş değil bence...sanki bir dolu değil de bidolu diye kendi başına bir sözcükmüş gibi...ona bakarsanız hepsiburada ya hepsiburda denmiyo...bence yapacaksa tam yapsın bu işi "birdolu"
  • bence gösterilen seçenekler içerisinde en uygunsuz ve itici olan isim bu idi. " bidolu " daha mantıklı ve akılda kalıcı bir seçenek aramalıydılar. Açıkçası en beğenmediğim ismi seçtiler. Ben başkasına oy vermiştim.

siteye girerken adres olarak ben yine " bascuda " olarak yazıp giriyorum. Artık yavaş yavaş da " hepsiburada " sitesine doğru yönlenmeye başladım. arkasındaki destekde önemlidir. Yinede tercih meselesi. yeni ismi seçenlere iyi kullanmalar diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akadird -- 7 Eylül 2005, 9:32:10 >
  • Bu tarz yazım şekli her dilde vardır arkadaşlar.
    ingilizcede de Coming yerine comin' vs. yazılabiliyor.
    Türkçede ne haber yerine n'aber şeklinde yazım var.

Ama sonuçta bencede bidolu olmamış, çünkü anlam kayıyor gibi oluyor. Yani gerçektende biruzec arkadaşımızın dediği gibi sanki Türkçede bidolu şeklinde başka bir kelime varmış gibi olmuş. Bunu engellemek için birdolu daha uygun olurdu. Sonuçta bi'dolu.com gibi bir isim alamayacaklarına göre.
  • benim anlamadığım birşey var sadece sitenin adresini değiştirip diğer herşeyi bırakmak ne kadar bu düşünceyle uyuşuyor acaba..sitenin adresi bidolu olsada ismi hala bascuda...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.