Şimdi Ara

BIKTIM ARTIK ŞU KONUDAN AMA SORMAK ZORUNDAYIM [TIP]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
2
Favori
1.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nedir bu tıpı kötüleme çabaları? Bütün tıp fakültesi öğrencisi abilerim/ablalarım kötülüyor bu mesleği. Başka çaremiz mi var? Yok efendim her gün çalışacaksın, yok efendim zorunlu görev, çok zor falan. Bunları biz de biliyoruz ama gerçekten başka çaremiz yok. Mesela benim gibi fizikten nefret edenler, -inşallah tutarsa- tıptan başka çaresi olmayacak. O zaman ne yapacağız? Yok efendim mühendis ol git yurt dışına ... Zaten yurt dışına gidersen, -üniversite dahil- tıp fakültesi kadar zaman harcarsın. Aranızdan doktorluğu sevenler yok mu hiç? Tıp fakültesi öğrencileri lütfen ayrıntılı bi' şekilde cevaplaMAsın bu konuyu. Ya da cevaplayacaksa, başka bir yol göstererek cevaplasın. İçim karardı tıp fakültesini kötüleyenleri duyunca. Başka yol bilen söylesin de o yolun da içine edelim

örn;http://www.drtus.com/yeni/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=90804&highlight=

EDİT: Sanki emeklerim araya gidiyormuş diye hissettim, o yüzden açtım bu konuyu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuzluKadayif -- 15 Ağustos 2013; 21:00:20 >

• Ya sen bakma onlara, TIP kazanıyorsun abicim TIP, bu kadar küçümsenir mi? O sevmeyenlerin çoğu aile zoruyla gitmiştir. Sevdiğin-istediğin yerden sakın şaşma! Esas o zaman pişman olursun. Rahat ol.
  • Tıpı kötuleyenler 3 e ayrılır
    1) puanı yetmemiş içinde ukte kalmış kıskanan grup
    2) puanı yetmiş ama mühendislik yazmış ve pişman olan pişman olmasa bile herkesin neden tıp yazmadın sorularından bıkan ya da en azından içinde şüphe oluşan grup.
    3) daha yeni mezun olmuş ve sıkıntılardan kurtulamamış grup.
    Ben 2 ye giriyorum :)
    İşte bu yüzden halk doktorları saygın bulur ama çok da sevmez kıskanır biraz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bring

Ya sen bakma onlara, TIP kazanıyorsun abicim TIP, bu kadar küçümsenir mi? O sevmeyenlerin çoğu aile zoruyla gitmiştir. Sevdiğin-istediğin yerden sakın şaşma! Esas o zaman pişman olursun. Rahat ol.

Hocam bir sürü tıp fakültesi öğrencisi ''ben de severek girdim'' diyor. Ayrıca hepsi ''zorunlu görev var, gönderirler doğuya, döverler,söverler hatta bıçak çekerler'' falan diyor. Belki çok çok erken ama şimdiden durumlar böyleyse 8 yıl sonra ben doktor olduğumda -inşallah- Allah bilir neler olacak Kafam karıştı. Mühendislik de istemiyorum. TM'ye mi geçsem? Halbuki ilk 7k yı hedefliyordum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TuzluKadayif -- 15 Ağustos 2013; 21:07:28 >

• Yeter lan yeter be.

• quote:

Orijinalden alıntı: TuzluKadayif

quote:

Ya sen bakma onlara, TIP kazanıyorsun abicim TIP, bu kadar küçümsenir mi? O sevmeyenlerin çoğu aile zoruyla gitmiştir. Sevdiğin-istediğin yerden sakın şaşma! Esas o zaman pişman olursun. Rahat ol.

Hocam bir sürü tıp fakültesi öğrencisi ''ben de severek girdim'' diyor. Ayrıca hepsi ''zorunlu görev var, gönderirler doğuya, döverler,söverler hatta bıçak çekerler'' falan diyor. Belki çok çok erken ama şimdiden durumlar böyleyse 8 yıl sonra ben doktor olduğumda -inşallah- Allah bilir neler olacak Kafam karıştı. Mühendislik de istemiyorum. TM'ye mi geçsem? Halbuki ilk 7k yı hedefliyordum

Sakın yazık etme kendine. Nereyi seviyorsan oraya git. Ayrıca internette araştırırsan BÜTÜN MESLEKLERİ, hep bi eleştiren topluluk mutlaka vardır.

• quote:

Orijinalden alıntı: James Franco

Yeter lan yeter be.

Hocam siz dahil bütün forumdan özür diliyorum ben de nefret ediyorum bu konudan ama gerçekten durumlar böylerse oturup bir daha düşüneceğim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • sen önce o puanı al da sonra yaparsın tercihini
  • quote:

Orijinalden alıntı: GangsterParty

sen önce o puanı al da sonra yaparsın tercihini

O puanı almak için çok emek veriyorum zaten, böyle her şeyi son ana atmakla hiç bi' şey olmaz. Tercih zamanı geldiğinde daha çok stress yapıp belki de hayatımı mahvedeceğim. Şimdiden düşünmek lazım bunları.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

Tıpı kötuleyenler 3 e ayrılır
    2) puanı yetmiş ama mühendislik yazmış ve pişman olan pişman olmasa bile herkesin neden tıp yazmadın sorularından bıkan ya da en azından içinde şüphe oluşan grup.
    hocam her mesleği kötüleyen insan vardır, kim demiş gel bu meslek güzel diye , burada veya başka yerde yazanlara fazla aldırma ne yapabileceğini,yapamayacağını en iyi sen bilirsin sanırım 11.sınıfa geçmişsin sen ders çalışmana bak 2 yılda fikrin bakış açın mutlaka değişecek

• quote:

quote:

O puanı almak için çok emek veriyorum zaten, böyle her şeyi son ana atmakla hiç bi' şey olmaz. Tercih zamanı geldiğinde daha çok stress yapıp belki de hayatımı mahvedeceğim. Şimdiden düşünmek lazım bunları.

Alıntıları Göster
    bu işi para için yapan insanlar olduğu sürece bu yorumları almanda olasıdır

• quote:

quote:

şimdiden düşünemezsin dostum yoksa kafayı yersin şunu bil ki bu ülkede hiç kimse yaptığı işten memnun değil, git mühendise sor mühendislik öldü der git doktora sor tıp ölüyo der git tmciye sor hukuk öldü kontenjan 15bin oldu der, herkes bişeyler der yani, ama şunu bil Türkiye'de 11bin sayısında kontenjan bulunuyo, tıpın kapattığı sıralama 15500 yani aşırı derecede rağbet görüyor o yüzden hedefin oysa gidiceksin sıkıntı yapma fazla

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: James Franco

Yeter lan yeter be.

Hocam siz dahil bütün forumdan özür diliyorum ben de nefret ediyorum bu konudan ama gerçekten durumlar böylerse oturup bir daha düşüneceğim

Est. Olm otur dersini çalış sanki bizim gibi yumurta kapının ağzındaymış gibi davranmayı bırak kızdığım nokta burada. Yap puanını seç tıpını mühendisliğini. İnan lisede gördüğün fiziği biyolojiyi arayacaksın zaten üniversitede.

• quote:

Orijinalden alıntı: Cern'demuhendis

Tıpı kötuleyenler 3 e ayrılır

altina imzami atarim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brsykslr -- 15 Ağustos 2013; 21:14:58 >
  • quote:

quote:

sorumlulukları çok fazla olan bir meslek. bir hata yaptığında duyacağın pişmanlık mühendislikteki yaptığın hata gibi olmayacaktır. vicdanında yani. bir de hakikaten meşakatli bir iş. evine hatta yatağına götüreceğin. bazı branşlarda tamamen adanman gereken. tatile çıktığında bile kafanda olan. mühendislikte sıkıdın mı patrondan bas istifayı çek git. doktorlukta öyle rahat olmuyor. etrafında çok uyuz insanlar olsa bile. benim etrafımdaki doktorlardan gördüklerim bunlar.

• quote:

quote:

quote:

şimdiden düşünemezsin dostum yoksa kafayı yersin şunu bil ki bu ülkede hiç kimse yaptığı işten memnun değil, git mühendise sor mühendislik öldü der git doktora sor tıp ölüyo der git tmciye sor hukuk öldü kontenjan 15bin oldu der, herkes bişeyler der yani, ama şunu bil Türkiye'de 11bin sayısında kontenjan bulunuyo, tıpın kapattığı sıralama 15500 yani aşırı derecede rağbet görüyor o yüzden hedefin oysa gidiceksin sıkıntı yapma fazla

Alıntıları Göster
    touen: hocam orası öyle de ne bileyim 'ben de severek yazmıştım' diyenler çok sayıda :(

James Franco:Hocam tamam şimdiden bu kadar tartışmaya gerek yok ama bu sene tıp puanlarını 450 de görünce, özellikle para basıp 400 e tıp okuyanlar olunca insan ister istemez şimdiden düşünüyor.

Diğer yorumlar için de teşekkürler

• quote:

touen: hocam orası öyle de ne bileyim 'ben de severek yazmıştım' diyenler çok sayıda :(

James Franco:Hocam tamam şimdiden bu kadar tartışmaya gerek yok ama bu sene tıp puanlarını 450 de görünce, özellikle para basıp 400 e tıp okuyanlar olunca insan ister istemez şimdiden düşünüyor.

Diğer yorumlar için de teşekkürler
    Aslında bakarsanız bu yorumları drtus'ta görmesem pek de kulak asmazdım
  • quote:

Aslında bakarsanız bu yorumları drtus'ta görmesem pek de kulak asmazdım

Alıntıları Göster
    en iyisi tıptır takma kimseyi kafana :)
  • TuzluKadayif T kullanıcısına yanıt
    Sen sırf fiziği sevmiyorum başka ne okuyacağım diye tıp yazıyorsan ve tıpı kötüleyenlerden etkilenip gelip burada bu soruyu soruyorsan boşuna tıp yazma.Sonra pişman olursun.
  • Bak kardesim tibbin zorluklari coktur.mecburi hizmeti var uzun egitim suresi var zoe egitimi var.var da var bunlari herkes biliyor artik.iyi yanlarida var iste para diyebilirsib is garantisi statu.ama kardesim sana farkli birsey soyleyecegim

Eger ki gercekten istyorsun gerekirse geceni gunduzune kat calis.tip bir yaşam tarzi, tip bir yasam bicimi.farkli bir hayat farkli bir dunya farkli bir camia..hicbir meslege benzemez.hicbir hayata benzemez.evet statu olarak bir cok meslekle ayni grupta olabilir ama cok farkli cok ekstrem bir istir.bunu bil.eger ki bunun hazzini yasamak istiyorsan bunun tatminini yasamak istiyorsan gir.

Iste bunun disinda tekil beklentilerle girersen husrana ugrarsin.hayatin boyunca memnun olmazdin.para icin yapilmaz, statu icin hic yapilmaz.tek sana verdigi o hazdir ve eger onu gercekten yasamak istiyorsan gir yaz.yoksa geri kalan hiçbirşey icin dusunme bile.ama bu haz sonunda herseye gogus gerersin.mecburi hizmet evet 300 is gunu biter ne olacak insanlar gozunde cok buyutuyor dusunme.
    Para icin yapilmaz niye cunku sevmezsen o eziyetin karsiligini hicbir para veremez.hemde verilen 4 lira hic karşılığı olmaz;)

Onun icin istyorsan dusunme kardesim milleti bak kendi yoluna tip bir kulturdur;)

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.