Hukuk yada Mühendislik(elektrik-elektronik ya da endüstri) yazıcam,bu bölümler için bu 4'ü arasında nasıl bir sıralama olur ??
Koç Sabancı ve Özyeğin'den sonra istanbuldaki en iyi vakıf üniversiteleri Bahçeşehir Yeditepe Bilgi ve belki Kadir Has olarak görünüyor.
Ben Kendi Görüşlerimi yaziyim
Kadir Has:Bu 4'ü arasında en son düşündüğüm Kadir Has çünkü kiminle konuşsam Bahçeşehir Yeditepe Bilgi 3'lüsünün gerisinde olduğu konusunda hemen hemen herkes hemfikir.Yeni yeni iyi olmaya,kenidini kanıtlamaya başladığını söylüyorlar.Ama tabii ki önde gelen vakıf üniversitelerinden biri olduğu aşikar.Bir de asıl iyi olduğu tarafın iletişim fakültesi olduğu söyleniyor.
Bilgi:Evet Kaliteli ve Kendini Kanıtlamış Bir Üniversite ama Mühendislik için hiç kimse tavsiye etmedi.Mühendislikte Kadir Has'a göre çok daha tercih edilesi ama Bahçeşehir ve Yeditepe ile kıyaslanamayacak kadar geride olduğu konusunda konuştuğum hemen herkes hemfikir.Ama Hukuk fakültesini öve öve bitiremediler ben de gidip gördüm yabancı dil ve yurtdışı olankları Yeditepe ve Bahçeşehir'e nazaran zayıf ama çok iyi bir fakülte olduğu Türk Hukukunu çok iyi öğrettiğini söylediler ve Kadrosunda çok değerli isimler var.Zaten Sözel,Sosyal Bölümlerde ve Hukuk'da isim yapmış ve kendini kanıtlamış bir üniversite.Ayrıca Kampüsü de çok güzel.
Bahçeşehir:Yurt dışı olanakları,co-op olayı falan gerçekten çok iyi kampüsü küçük olsa da şirin ve konumu zaten eşsiz.Amaaa Çok İyi diyenler kadar reklamdan ibaret olduğunu da söyleyenler var.Çok iyi hocalar var hem mühendlsik hem de hukuk fakültesinde olanaklarda çok iyi.Ama konumu ve manzarasıyla öğrenci çekmeye çalıştığı ve eğitiminin Yeditepe ile Bilgi kadar kaliteli olmadığını söyleyenler de çok.Bana da biraz öyle gibi geldi sanki tam bilemiyorum ama Yine de Başı Çeken üniversitelerden biri olduğu aşikar.Bir de yurtdışında açtığı kampüslerin dershaneden bozma ve tamamen reklam olduğunu oralarda eğitim adına birşey olmadığını bizzat öğrencilerinde duydum.Kaldı ki Bilgi Yeditepe ve hatta Kadir Has'ın da yurtdışı imkanları en az Bahçeşehir kadar geniş ya da ona yakın bir seviyede.
Yeditepe:Hem mühendislik hem hukuk fakültesini gerçekten çok methettiler.Hatta uğur dershanesinde rehberlik hocası biriyle konuştum o bile mühendislik için Bahçeşehir yerine Yeditepe dedi.Gidip bizzat gördüm çok değerli hocaları ve çok geniş imkanları var. Kampüsü de çok güzel ama uzak.Özellikle Hukuk fakültesini öve öve bitiremediler.Hukuk fakültesi imkanları olağanüstü abd'nin en iyi okullarında eğitim görme olanağı ve yaz okulu imkanları var.Ben Zaten uluslararası hukuk düşünüyorum ve ingilizcenin çok önemli olduğunu düşünüyorum bu anlamda benim için çok iyi.İnanılmaz hocaları var.Dil eğitimine çok önem verdiğini ve Hukuk Eğitiminin çok sıkı olduğunu herkes söylüyor zaten.Hukuk fakültesinin sağladığı imkanlar Bilgi ve Bahçeşehirle kıyaslanamayacak kadar iyi.Zaten daha çok Diş Hekimliği,Tıp gibi sağlık bölümleri ve Hukuk,Mühendislik gibi bölümleriyle kendini kanıtlamış bir üniversite.Amaaaaa son yıllarda yatırım yapılmadığını,eski havasının olmadığını ve yerinde saydığını söyleyenler çok fazla.Üstelik bunu bizzat kendi mezunları ve öğrencileri söylüyor.
dolayısıyla şu andaki sıralamam mühendislik için
Yeditepe Bahçeşehir Bilgi Kadir Has
Yeditepe daha ağır basıyor ama Bahçeşehiri de 1.sıraya almayı düşünmüyo değilim.
Hukuk için sıralamam
Yeditepe Bilgi Bahçeşehir Kadir Has
burda da 2.sıra için Bilgi daha ağır basmasına rağmen Bahçeşehiri bilginin önüne mi yazasam diye düşünmüyo değilim.