Bildirim
Bilgim dışında numara taşıma - SMS geldi - Acil
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü, 1 Mobil
Giriş
-
Turkcell'in işgüzarlığı.
Hem Avea ile, hem Turkcell ile görüştüm.
Bir başvuru göremediklerini söylediler sistemde.
SMS yanlışlıkla gönderilmiş olabilir, bilemiyorum.
Teşekkürler -
Mesaj gerçekten de Turkcell'den geldiyse doğrudur,biri kimlik bilgilerini kullanıyor olabilir
Hattın kapanacak
Turkcell'i hemen ara,çare bulsunlar
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Önce,
Avea MH aradım. Numara taşıma talebi var, dediler.
Turkcell MH aradım. Numara taşıma talebi yok, dediler.
Sonra,
Avea aradım. Numara taşıma talebi yok, dediler.
Son olarak Turkcell aradım. Numara taşıma talebi var, dediler.
Türkiye gerçeği: Müşteri hizmetlerinin bilgisizliği, beceriksizliği.
Yapılacak bir şey yok. Savcılığa başvurmak dışında.
Bayi bilgisini de paylaşmıyorlar operatörler.
BTK'ya yazdım.
Başka yapabileceğim bir şey var mıdır? -
Operatörü arayıp numaramı değiştirsem numara taşımayı engelleyebilir miyim?
Sen ne yaparsan yap o numara taşınacak. Ama BTK ve savcılık üzerinden başvuru yaparak oluşan zararın tazmin edilmesini istemilisin.
Şimdi de bu moda oldu i. Adamın Tahattüt ü var diyelim. Bir sürü ceza gelecek.
Bu ülkenin her kurumu bozuk.
@eurosim hat dondurma işlemini önermiş ama bunun da bir faydası yok herhalde
quote:
Orijinalden alıntı: eurosim
İlk önce büyük geçmiş olsun ve Allah yardımcınız olsun.
Bu tip durumların yaşanmaması için birkaç önerim olacak.
Numara Taşımadan Önce;
++ Numara taşıma yaparken mutlaka operatörlerin ana bayilerinden işlem yapın. Bunlar Turkcell İletişim Merkezi (TİM), Avea İletişim Merkezi ve Vodafone Cep Merkezleridir. Silver bayi, alt bayi, tali bayi, mavi nokta ve mobil noktalardan numara taşıma yapmayınız.
++ Operatörlerin ana bayileri operatörlere çok büyük teminatlar verdikleri için (bayi konumuna göre 100.000 ile 1 milyon arasında değişiyor) asla bu şekilde sahtecilik işlerine giremezler, girerlerse başlarına ne geleceğini iyi bilirler.
++ Mümkünse AVM içerisindeki bayileri tercih edin. Bu bayiler çok sık denetlendikleri ve operatörün bir nevi tanıtım kapısı oldukları için yanlış işlere kalkışmaları epey zor.
++ Numara taşıma yaparken kimlik fotokopisini mümkünse kendiniz götürün. Çünkü bayi fotokopi alırken bilgiler cihazda yedekleniyor ve siz gittikten sonra tekrar fotokopi çekebiliyor.
++ Fotokopinin üstüne, kimliğe denk gelecek şekilde mutlaka "şu numaralı hat için şu tarihler arasında sadece tek işlem için geçerlidir yazın". Ayrıca bayinin fotokopiye kaşe vurduğuna emin olun.
Bilginiz Dışında Numaranız Taşındıysa;
++ Numaranızın başka bir operatöre taşındığı mesajını alırsanız vakit kaybetmen hattın taşındığı operatörü arayın ve hattın dondurulmasını talep edin.
++ Operatörden faks numarasını isteyin ve "xxx numaralı hat mevcut işletmecinize bilgim ve talebim haricinde taşınmıştır" şeklinde bir dilekçe yazarak faks olarak gönderin. Altında da mutlaka imzanız olsun.
++ Yine vakit kaybetmeden suç duyurusunda bulunun. Suç duyurusu için savcılığa gitmenize gerek yok, herhangi bir karakola dilekçe vererek de bu işlemi yapabilirsiniz.
++ Mutlaka BTK'a durumu bildirin.http://tuketici.btk.gov.tr/
Bilginiz Dışında Hattınızın Taşınmasından Dolayı Hattınıza Cayma Bedeli Yansıdıysa;
++ Bu konuda ilk merci BTK olduğu için BTK'a durumu bildirin.http://tuketici.btk.gov.tr/
++ Cayma bedeli yansıyan faturanız (veya e-faturanız) elinize ulaştığında her kaymakamlıkta bulunan tüketici sorunları hakem heyetine dilekçe vererek başvuru yapın.
Türkiye'de adalet sisteminin ağır işlediğini de aklınızdan çıkartmayın. Ücretsiz olan bu işlemlerden sonuç almanız epey uzun sürecektir, bu sebeple sakin hareket edilmesinde yarar var. Haklıysan haksız konuma düşeceğiniz hareketlerden kaçınmanızı tavsiye ediyorum.
-
2 Hafta içerisinde sadece bu forumda olan beşinci olay. Diğer sitelerde karşılaştıklarımı saymıyorum bile. donanımhaber forumÜzerime kayıtlı hattım izinsiz taşındı. » Sayfa 1 - 1http://forum.donanimhaber.com/m_109775237/f_//tm.htm#109880344
linkteki benim konum. Hat taşınmamışsa ne yapılabileceğini bende bilmiyorum. Ama taşındıktan sonra yapabileceklerini linkte az çok bulabilirsin. Yapanın da, abone sayısını şişirmek yapılmasına göz göre göre göz yumanın da, yapanı koruyanın da Allah gani gani belasını versin.
-
Turkcell'in yaptıkları ve yapmadıkları
1.) Hangi bayinin bu işlemi gerçekleştirdiğini söylemiyorlar.
2.) Başkalarının elinde olan sim kartı iptal etmiyorlar. Bu kişi ya da kişiler yurt dışını ararlarsa ne olacak?
3.) Hat açılmadan hattı görüşmeye kısıtlamıyorlar. Hattın açılmasını gece 03:35'e kadar bekleyecek miyim?
4.) Çağrı merkezi 3 temsilci numara taşıma işlemini sistemde görüyor.
5.) Çağrı merkezi 4 temsilci numara taşıma işlemini sistemde göremiyor.
6.) 100 temsilciye sorduk, 1857 farklı cevap aldık.
6.) Bildiğiniz gibi Turkcell artık bir kamu kurumu. Devlet kontrolünde olan işletmeler daha iyi yönetiliyorsa, bunca KİT neden özelleştirildi?
7.) 1 Nisan 2016'yı bekle Turkcell. Hezimete uğrayacaksın. -
2 ay önce aynı olayı yaşadım. Hattım Vodafone'dan Turkcell'e taşınmıştı. BTK üzerinden Turkcell'e şikayet ettim. 17 gün sonra cevap yazdılar. Evrak sahteciliği yapıldığını söylediler ama bayi bilgisini vermediler. Ben de yedek hattım olduğu için pek önemsemedim. Cevap gelmesini beklemeden hat Turkcell'e geçer geçmez çağrı, SMS ve interneti kapattırıp aynı gün Vodafone'a numara taşıma başvurusu yaptım.
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > -
Bugün öğrendim. TTNET, Turkcell Superonline, TurkNet vb internet sağlayıcıları arasında numara taşıma başvurusu olduğunda telefonla arayıp teyit ediyorlarmış. Ya da sms gonderip tekrar onay alıyorlarmış.
Mobil operatörlerde neden yok bu?
Numaram bu gece taşınmadı hala Avea'dayım. Turkcell hatalı mesaj yollamış.
Peki Turkcell çağrı merkezi çalışanı bana neden başvuruyu sistemde gördüğünü ve faturalı olarak başvuru yapıldığını söylüyor?
Sikayetvar.com'a yazmıştım. Turkcell den arayıp yanlışlık için özür dilediler. Ben de affettim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Benzer içerikler
- türk telekom fatura kesim tarihi değiştirme
- türk telekom 4.5g açma sms
- taahhüt bitimine kaç gün kala numara taşınır
- telefonla konuşurken whatsapp araması gelirse ne olur
- 9230 nedir
- yeni tesis özel iletişim vergisi nedir
- turkcell abone sayısı
- telefonla konuşurken gelen aramayı görme
- çağrı sonlandırıldı ne demek
- vowifi nedir
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X