Şimdi Ara

Bilgisayar 15-20 defa reset atıldıktan sonra açılıyor ÖNEMLİ!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

asus p7p55d elx
    i5 750
    geforce 9800 gt
    ram 12 gb (2+2+8) : YANLIŞ YAZMIŞTIM DÜZELTTİM
    hdd (2x120 ssd Raid0 + 2tb + 1tb + 150gb)

Bilgisayarın power tuşuna bastıktan sonra fanlar düzgün bir şekilde dönüyor ve ramin kontrol edildiği şu ding diye bir ses var o geliyor ama bilgisayar o sesten 1-2 saniye sonra tamamen kapanıyor (fanlar duruyor, ışıklar sönüyor) 1 saniye sonra tekrar kendi kendine fanlar çalışıyor ışıklar yanıyor sesten sonra tekrar kapanıyor. Bu yaklaşık 15 kez (bazen 30 kez) tekrarlandıktan sonra bilgisayar sorunsuz bir şekilde açılıyor ( Bilgisayarın düzgün kapatılmadığına ya da bu resetten kaynaklanan herhangi bir uyarı vermeden). Bu resetler yaşanırken asla ekranda herhangi bir logo, yazı vs. görünmez (Windows logosu yada anakart logosu). Sadece ekran sanki uyku modundan çıkıyormuşçasına siyah tonlarında renk değiştiriyor bahsi geçen sesten hemen sonra. Bilgisayarın o sefer açılacağını ekranda anakartın logosunu görünce anlıyorum.

Bilgisayar açıldıktan sonra reset atma gibi bir sorunu yok hatta bilgisayar açıldıktan sonra yeniden başlat dediğimde de herhangi bir sorun yok.

Denediklerim
    Format atıldı. Acronisten yedek yüklendi. Win7 x64 ve Win 8 X64 işletim sistemleri denendi.
    Ramlar teker teker denendi. Farklı slotlarda.
    Hddler teker teker denendi. Farklı portlarda.
    Ekran kartı çıkarılıp onboard ekran kartına takıldı.
    Bilgisayarın pci kartlarına takılı modem ve wifi kartı çıkarıldı.
    Bios en güncel versiyondaymış zaten. Çeşitli ayarlar denendi ve defaulta getirildi.
    İşlemci çıkarıldı termal macun sürüldü ve güzelce yerine takıldı.
    Tüm fanlar temizlendi ve olması gerektiği gibi yerine takıldı.
    İşlemci ağır yük altında testlere tutuldu ısınma problemi yok.

Tahminlerim.
    İşletim sistemi ile herhangi bir alakası olmadığından donanımsal problemi var.
    Kasadaki tüm parçalar denendi ama işlemci ve anakart hariç. ( Bu parçaları test edecek başka herhangi bir bilgisayar yok)

Bu konu hakkında herhangi bir fikri olan varsa lütfen paylaşsın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeLaKe -- 5 Nisan 2015; 23:05:12 >

• Elektrik konusunda sıkıntı var mı ?
  • Benim matematigim sanirim kotu.. 4+4+8 = 16 yapiyor 12 degil. ayrica anakartin slotlari maksimum 4gb ram destekli. 16 taktiginiz halde 12 goruyorsaniz sıkıntı orada. 8lik rami degistirmenizi tavsiye ederim.
  • BeLaKe B kullanıcısına yanıt
    hocam exeter haklı yazdığınız doğruysa eğer 4+4+8 ram takiliysa 8 olanı çıkarın anakartınız 4x4 16gb ram destekli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elektrik konusunda sıkıntı yok ve ramler (4+4+8) değil (2+2+8) dir yanlış yazmışım kusura bakmayın.
  • gene farketmiyor ki. slotta 4gb destek var. gidipte 8 takarsaniz gene ayni hataya dusersiniz...
  • 8 gb rami takalı 3 yıl oluyor ama sorun son 6 aydır var. Üstelik denemelerinde 8 gb rami çıkarım test etmişliğimde var. testleri tüm ramlarle test ettim. 2, 2+2 ve 8 ile ayrıca farklı slotlarda hepsinde aynı hatayı almaya devam ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BeLaKe -- 6 Nisan 2015; 14:22:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.