Şimdi Ara

Bilgisayar 70 derece çıkıyor - birşey tavsiye edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayar oyun oynarken mesela gta 5'de çok fena ısınıyor 70-80 derece çıkıyor. Ya normalde umrumda olmaz ama bu dünyada değer verdiğim tek şey bilgisayarım olunca iş değişiyor. Geçen vatanda 55,90 TL kocaman hayvan gibi bir kasa görmüştüm 50 tl olduğuna inanmamıştım o kasayı alsam ve yanına güzel bir soğutucu alsam sonuç sizce nasıl olur? Yani pc gta 5'de 50-55lerde kalsın adam gibi ısınmasın istiyorum.

Maximum 150 TL harcayabilirim lütfen önerilerinizi bekliyorum.

Bilgisayarımın parçaları; [SATIN ALINDI]
    quote:

AMD - FX X6 6300 Soket AM3+ 3,5 GHz 14MB Cache 12nm İşlemci

ASUS - M5A97 R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) Usb SATA 3.0 Anakart

GSKILL - 8GB (2x4GB) RipjawsX DDR3 1600MHz CL9 1.5V Dual Kit Ram

COOLER MASTER - RC-K380 600W MidT ATX Pencereli Siyah Kasa

CORSAIR - 128GB Force GS Serisi Sata 3.0 Ssd (560MB Okuma / 535MB Yazma)

COOLER MASTER - HYPER 212X LGA775/1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+AM3/AM3+/FMI İşlemci Soğutucu

ASUS - 21.5" VS228D GENİŞ EKRAN led MONITOR

PIONEER - DVR S20LBK 24X + DOUBLE LAYER LABHLALASH SATA DVD YAZICI SIYAH

COOLER MASTER - BC 120MM MADI LED FAN

SAPPHIRE - hd7870XT GDDR5 2GB 256BIT AMD RADEON DX11.1 Ekran Kartı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lomerl -- 26 Eylül 2015; 0:24:01 >

• zaten amd sistem ne beklersinki toz temizliği extra kasa fanı takma fanları yağlama kaliteli termal macun sürme bunlar işe yarar ama nekadar sen karar ver amd
  • Ben bu dedğiniz ısılara stock soğutucu varken yaklaşamamıştım bile. Bu işte bir terslik var üstelik 4.2 ghz te kullandım stock hali ile bir süre. Termal macun mu sürmediniz ? Yada sensör yanlış veri gösteriyor olabilir belki de.Bahsettiğiniz soğutucuyla imkansız bu.FX 6300 Öyle yüksek ısılarda çalışan bir işlemci değil. Sadece insanlar ucuz diye öyle zannediyor var bunda bir terslik. Belkide işlemcinizin üretiminden bir hatsı olabilir. Fan hızlarınızı da kontrol edin.Kasanız gayet iyi bu arada 50 TL lik kasa sorununuzu bu hayatta son çözecek cisim olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 1 Ekim 2015; 13:55:46 >
  • -toraman- kullanıcısına yanıt
    Tabi bizler zaten kasamızı kara gömüp aralıktan aralığa kullanırız genelde az para verdiğimiz için.4.6 ghz te 60 derece prime 95 te yaz sıcağında 63 ! normal kullanımda max 50-55 oyunlarda.Bana başka birşey verdiler belkide. Isı sorunu AMD de hiç olmadı 6300 lerde. İntelin hasvell serisinde var ancak intelin çalışma ısısına göre daha yüksek bir dayanım ısısı var amd nin ise çalışma ısısına oranlı daha düşük bir ısı eşiği var( hasvel e göre) Yani saçmalamaya gerek yok az para verdik diye amd bizi tenhaya çekmedi. :) Ben bu markacı yaklaşıma çok gülüyorum hocam. İntel bu işin kıralıdır. Bunu kim inkar edebilir? AMD bana para mı vericek savunursam. Amd nin bana tek kazığı MAN TGA MOTORLU stock soğutucusu. Ben o soğutucuyu dükkana eve alarm diye takarım :)

He az paraya çok ekmeğini yedirdi tabiki sempatim vardır bütçe dostu kurtarıcı çözümlerinden dolayı. Yoksa kim daha fazla para verip te daha performanslı bir i5 almak istemez? Ancak intel sorununa saçma yaklaşımlarla yaklaşan amd ciyi de amd sorununa saçmalayarak yaklaşan intelciyi de anlamıyorum. İki taraf ta sanıyo ki öbürü çok para verdi diye kazıklandı diğeri sanıyor o az para verdi diye amd bunu tenhaya çekip zevkin doruklarına çıkıyor :)

İLGİNÇ

Vardır ters giden bir durum illaki. Üretim hatası da olabilir. Başkabir durumda. İnsan yapıyor bunları tanrı değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoSSgO -- 1 Ekim 2015; 14:09:28 >

• Eğer ısınan işlemciyse yerine oturmamış veya macunu düzgün sürülmemiş olabilir. Ekran kartıysa o değerler normal. Ama kısa zamanda temizleyip macun tak. Bir de fanlar dönmüyor olabilir. PC açıkken fanları kontrol ettiniz mi? Ben bir kaç kere yaşadım bu şekilde problem.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.