Şimdi Ara

Bilgisayar açılışta kasıyor ? SSD var? YARDIM!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
401
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayar açılışta mesala 3 açılışın 1 inde açılınca kasıyor. SSD var normalde kasmaması lazım ama açıldıktan sonra yeniden başlatıyorum bu sefer gayet güzel çalışıyor kasmadan sizce bunun sebebi nedir? Format attım düzelmedi?

• Bir arkadaşımda da aynı problem mevcut. 2 Senedir format, servis gidip geliyor bir türlü çözüme ulaşamadı. Söylediğiniz gibi her 3-4 açılışta bir bilgisayar takılmaya başlıyor mause kasarak ilerliyor programlar gelmiyor falan bir türlü çözemedi problemi. Umarım siz daha kolay bulabilirsiniz çözümü :/
  • Anakartın biosunu güncellemeyi denediniz mi?
  • Lamb0fGod kullanıcısına yanıt
    Umarım çözücez hocam, formatlık bir iş değil bu başka birşeyden kaynaklandığı kesin çözümü bulursam bilgilendiririm
  • Beklemeyi nerede yapıyor, bios ekranında mı bekliyor yoksa windows ekranında mı ağırlaşıyor?

Ssd ye crystaldiskmark testi yapıp okuma yazma durumlarını kontrol ettiniz mi?
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt

SSD sonucu bu şekilde ssd de sorun olduğunu sanmıyorum. Olay şöyle: bilgisayar normal açılıyor mesela 3kez açıldı 1inde açıldıktan sonra windows ekranı yükleniyor sonra açılış sesi takılarak geliyor ve mouse oynatırken kasıyor programlar açılırken kasıyor aşırı derecede. Ama yeniden başlattığımda gayet hızlı ve güzel açılıyor. Format falan denedik hocam ama nafile.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheKingOfNaples

SSD sonucu bu şekilde ssd de sorun olduğunu sanmıyorum. Olay şöyle: bilgisayar normal açılıyor mesela 3kez açıldı 1inde açıldıktan sonra windows ekranı yükleniyor sonra açılış sesi takılarak geliyor ve mouse oynatırken kasıyor programlar açılırken kasıyor aşırı derecede. Ama yeniden başlattığımda gayet hızlı ve güzel açılıyor. Format falan denedik hocam ama nafile.

asuslarda fancy boot gibi bir özellik vardı anakartında bu tarz bir özellik olabilir onu kapatırsan muhtemelen düzelecektir. Bios tan düzeltilebilir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ekran kartı süphelendirdi beni, zamanında bozuk ati 7790 da benzer durumu yasamistim, ekran kartını çıkarıp onboardla sistemi aç bakalım, diger ihtimal ise işlemci, fare takılması sesin kesintili gelmesi işlemcinin %100 e vurduğu sonucunu çıkarabilir, açılışta çalışan bir program sebep oluyor olabilir programın çalışma öncelik durumuna göre bi kasıp bi kasmama yapabilir. Tüm bu anlattığım durumlara göre denemlerini yapmanı öneririm.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    tamam deneyeceğim hocam ama işlemci ve ekran kartına baktığımda takılıp açıldığı zaman gayet normal gözüküyor sıcaklık kullanım vb.
  • quote:

tamam deneyeceğim hocam ama işlemci ve ekran kartına baktığımda takılıp açıldığı zaman gayet normal gözüküyor sıcaklık kullanım vb.

Geriye başka donanım kalmadı dostum mönitörde sorun olacak degil ya

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tarkolar kullanıcısına yanıt
    Hocam bende gigabyte z97-n wifi var bunda sanırsam o özellik yok genede teşekkürler.
  • Aynen hocam bakalım sorun nerede çıkacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheKingOfNaples -- 13 Mart 2015; 3:49:56 >
  • quote:

Hocam bende gigabyte z97-n wifi var bunda sanırsam o özellik yok genede teşekkürler.

o zaman donanımcının dediği gibi ya ekran kartı ya işlemci onun dediklerini bir deneyin derim. sıkıntılı bir durum
  • Hocalar ramler 1800mhz de çalışıyormuş. Biostan 1866Mhz ayarladım şuan için bir sıkıntı yok. Umarım ileride devam etmez
  • TheKingOfNaples kullanıcısına yanıt
    Sevindim kolayca hallolmasına, arkadaşın biosunu bir gözden geçireyim ben de :)
  • quote:

Hocalar ramler 1800mhz de çalışıyormuş. Biostan 1866Mhz ayarladım şuan için bir sıkıntı yok. Umarım ileride devam etmez

Bak şu işe hiç tahmin etmediğimiz yerden çıktı olay
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

quote:

Hocalar ramler 1800mhz de çalışıyormuş. Biostan 1866Mhz ayarladım şuan için bir sıkıntı yok. Umarım ileride devam etmez

Bak şu işe hiç tahmin etmediğimiz yerden çıktı olay

+1

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.