Şimdi Ara

bilgisayar açılmıyor ve hata sesi de çıkmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    bilgisayarın power supply ı bozlumuştu ardından yeni bir psupply taktım ama bu sefer de uzun bip sesi çıkardı ram arıza dedim gittim yeni bir ram aldım. Bu arada anakaartım asus sis a7S33 ve aldığım ram kingston 512 mb 400 mhz. şu an pc yi açıoyrum fan çalışıyor ama hiç bir hata uyarı sesi yok. normalde ilk açıldığında çıkan herşeyin normal olduğunu gösteren ses de çıkmıyor ve ekrana hiç bir şekilde görüntü gelmiyor. sorun ne olabilir sizce?

• anakart teknik özellikleri "memory" bölümünden kontrol et
    sanırım anakartın 400 Mhz,yani pc3200 desteklemiyor.
    333 Mhz yani pc2700 veya
    266 Mhz yani pc2100 ram takmalısın.ancak bu bilgiyi kontrol et
    yanılıyor olabilirim.
  • ama pc hiç açılmıyorki? ayrıca ram problemi olsa sesli uyarı vermezki? bir de bilgisayar ilk açılırken çıkan ses hardisk boot olabildiğinde mi çıkıyordu? bende bu ses çıkmıyor da..
  • asus sitesinde bu anakart hakkında bilgi yok.
    ancak burada bulduğum bilgiye göre yukarıda yazdıklarım doğru.

http://www.pclabs.gen.tr/yazi.asp?doc=54
  • sorunun powersuply den kaynaklanıyor
  • powersupply da ne gibi bir problem olabilir? daha yeni aldım düğmeye bastığımda fan dönmeye başlıyor harddisk e elektrik geliyor ama ekrana kesinlikle hiçbir görüntü gelmiyor.
  • 12 volt kablosu takılımı anakarta yani powersupplyden gelen dört köşe dörtlü kablo onu bir kontrol et
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ilk başta ben de bundan şüphelendim ama o kablonun girebilceği bir yer bulamadım. böle bi şey mümkünmü yoksa mutlaka varmıdır?
  • iyi kontrol et diyeceğim birde anakartın kitapçığı varsa ordanda kontrol edebilirsin
  • tekrar tekrar bakıyorum ama yok ya:( peki 400 mhz ram takmamdan kaynaklanıyor olabilirmi?
  • anakartın özelliklerinde ram 333 mhz olarak gördüm sanırım sorun bundan kaynaklanıyor
  • hocam kusura bakma çok yordum seni ama böle bişey olsa uzun bip sesiyle hata vermezmi? ayrıca ram 400 mhz de olsa anakart 333 destekliyorsa hata vermediğini sadece 333 mhz olarak çalıştığını biliyorum. yanlış mıyım?
  • Aşağıda arkadaş çok güzel anlatmış
    quote:

Orjinalden alıntı: dilligaf

anakart teknik özellikleri "memory" bölümünden kontrol et
    sanırım anakartın 400 Mhz,yani pc3200 desteklemiyor.
    333 Mhz yani pc2700 veya
    266 Mhz yani pc2100 ram takmalısın.ancak bu bilgiyi kontrol et
    yanılıyor olabilirim.
  • Hata sesi çıkması şart değil zaten, speaker ı yoktur anakartta ses çıkmaz (gerçi daha önce ötmüş, zaten bunu sizin bilgisayarınız için söylemedim).

Yeni RAMin uyumsuzluk durumu da var. Teknik servise götürürseniz daha çabuk çözersiniz.
  • o şekil hatalarda hatasesi vermediği de olur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.